Vanzatorii de iluzii vor plati scump in cele din urma pulberea de "aur" din ochii celorlalti

Vanzatorii de iluzii vor plati scump in cele din urma pulberea de "aur" din ochii celorlalti
Oana Igrisan, Managing Partner, SMA Communications

Societatea - portret abstract
Mecanisme sofisticate stau in spatele oricarei societati. Vorbim adesea de "societatea romaneasca" ca de un ansamblu abstract de lucruri, ca de o masinarie manevrata invizibil din spatiu de forte malefice menita sa distruga bunatatea primordiala a unei natii. Amnezici si fatalisti privim fara reactie la intamplari sociale socante si dezaprobatoare.

Problemele de morala si etica par ca nu sunt apanajul individului, ci al societatii ce il reprezinta; astfel ca lipsa de aplecare a individului asupra sinelui duce la derapaje morale grave.

Individul si necesitatea ratiunii
In fapt nici o societate nu poate fi imbunatatita fara indivizi constienti. Dictonul Socratic "cunoaste-te pe tine insuti" este mai necesar astazi decat era poate in vremea Greciei antice. Socrate considera ca daca omul se conduce dupa glasul ratiunii, el isi fundamenteaza existenta pe principiul binelui, iar daca la el nu ajunge acest glas, inevitabil va fi inghitit de forta raului. Afirmatiei sofiste ca omul ar fi "masura tuturor lucrurilor" Socrate ii opune idea ca in fiecare om exista aceeasi lege morala pe care, daca  o cunosti, iti spune ce este bine si ce este rau.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related