Patru produse romanesti au fost premiate in cadrul galei Superior Tast Awards 2013 de catre importante Asociatii Culinare si de Somelieri din Europa. Aproximativ 1.250 produse au fost testate anul acesta, dintre care 20% au primit 3 stele aurii, 40% 2 stele aurii si 15% 1 stea aurie.
Produsele romanesti premiate sunt Bergenbier si Bergenbier Non-Alcohol (Bergenbier SA), Napolact Moeciu – branza fermentata din lapte de vaca pasteurizat (FrieslandCampina Romania) si Magiunul de Prune Topoloveni (Sonimpex Topoloveni). Toate acestea au primit cate 2 stele aurii.
“Ne motiveaza si ne bucura cele doua stele primite pentru calitate si gust de la ITQI, pentru fiecare dintre cele doua beri ale noastre, Bergenbier si Bergenbier Fara Alcool. Suntem singurii berari din Romania premiati de catre ITQI anul acesta, fiind intr-o categorie selecta, langa beri recunoscute la nivel mondial pentru calitate si premiate tot cu 2 stele. Calitatea exceptionala a berilor noastre este data in primul rand de puritatea ingredientelor folosite, dar si de grija deosebita pe tot parcursul procesului tehnologic, de a respecta reteta si de a avea la final un produs cu o calitate constanta si un gust inconfundabil. Aceste distinctii reconfirma obiectivul nostru: acela de a face o bere de calitate, apreciata de consumatori”, declara Gabriela Bozdog, directorul fabricii Bergenbier, intr-un comunicat emis de 2Active PR.