Wella Professionals, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt si UNICEF Romania au inaugurat vineri, 12 septembrie 2014, Atelierul de Formare „Invat, stiu, pot” din Piatra Neamt. Wella Professionals, una dintre cele mai importante marci de produse profesionale pentru ingrijirea parului, colaboreaza impreuna cu UNICEF, cea mai mare organizatie din lume ce promoveaza drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili prin formarea abilitatilor de viata, cursuri de coafura si mentorat.
„Suntem mandri ca putem fi parte din acest proiect minunat si le putem oferi tinerilor o perspectiva FRUMOASA in viata. A fi un bun coafor reprezinta o sansa reala de a fi integrat in societate si a capata incredere ca iti poti lua viata in propriile maini. Comunitatea coaforilor din Romania este o mare familie, Wella fiind un liant in aceasta comunitate. Ne bucura deschiderea cu care a fost primita campania Wella Making Waves lansata in Septembrie 2013 la Focsani. Raspunsul de simpatie precum si dorinta multor hairstilisti de a fi parte din acest proiect ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Pregatim o echipa de mentori romani – stilisti experimentati ce au capacitatea de a fi formatori – pentru a sprijini educatia profesionala a tinerilor de la cele doua ateliere de formare deschise in Romania.’’ a declarat Cristina Ricu, Marketing Manager Wella, Professional Brands Marketing&Distribution SRL.
La eveniment au fost prezenti: membrii din conducerea Consiliului Judetean Neamt, oficiali ai DGASPC Neamt, reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si membrii ai echipelor UNICEF si Wella.
„UNICEF considera ca formarea profesionala reprezinta o componenta importanta a educatiei incluzive si de calitate care poate contribui la promovarea incadrarii in munca a tinerilor. Aceasta initiativa reprezinta un exemplu excelent de parteneriat public-privat in beneficiul celor mai vulnerabili adolescenti, ajutandu-i sa iasa din cercul vicios al saraciei,” a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF Romania. „Ne bucuram ca Wella sustine aceasta initiativa nu doar cu bani: pune de asemenea la dispozitie cunostintele si mentoratul de care au nevoie adolescentii vulnerabili pentru a deveni profesionisti si a-si construi o viata mai buna,” a adaugat Eduard Petrescu.
Partea de mentorat a acestui parteneriat inovator incheiat intre Wella si UNICEF implica profesionisti in coafura din intreaga lume care vin la atelierele de formare din Romania si Brazilia pentru a impartasi tinerilor din cunostintele si competentele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta sa isi construiasca o cariera in acest domeniu.
„Evenimentul de astazi reflecta preocuparea permanenta a institutiei noastre de a sustine orice initiativa menita sa faciliteze integrarea socio-profesionala a tinerilor din sistemul de protectie sociala din judetul Neamt. Acest proiect este una din cele mai reusite colaborari cu sectorul neguvernamental, respectiv cu UNICEF si Wella, prin modul de abordare si suport acordat tinerilor nostri, axat pe dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor personale ale acestora”, a declarat Cristina Pavaluta, Director General DGASPC Neamt.
Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca si in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt someri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua crestere – a tinerilor care nu sunt nici angajati, nici cuprinsi intr-o forma de educatie si formare (16,8% in 2012). Initiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creste accesul la o educatie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si abuzului si a promova un stil de viata sanatos, oferind in acelasi timp o noua sansa adolescentilor vulnerabili. Finantarea oferita de Wella sustine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate in peste 30 de comunitati, precum si Atelierele de Formare de la Focsani si Piatra Neamt. Anual, aproximativ de 20 de adolescenti vulnerabili provenind din sistemul public de protectie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia de acest tip de formare.