Proiectul de educatie nonformala Teachers UP!, desfasurat dupa un model NASA, a fost lansat la nivel national, odata cu succesul inregistrat in cadrul proiectului pilot de anul trecut, organizat la Brasov.
Lansat de Asociatia Nonprofit Life Balance impreuna cu compania de consultanta si coaching DC Catalyst, specializata in PCM (Process Communication Model), proiectul se adreseaza unui numar de 500 de profesori.
Numarul total al beneficiarilor directi ai cursului, al elevilor, se ridica la peste 20.000. Programul s-a lansat in patru dintre cele mai importante centre educationale si culturale din Romania: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.
Teachers UP! este un program de training revolutionar, bazat pe PCM (Process Communication Model), ce ofera instrumentele utile necesare pentru a ajuta oamenii sa gestioneze situatiile de stres. In Romania, proiectul este sustinut de John Parr, unul dintre cei trei Master Traineri Formatori PCM la nivel mondial.
Programul s-a lansat la Bucuresti in prezenta mai multor cadre didactice, traineri si brand ambassadori, printre care Melania Medeleanu.
"Pentru un profesor nu e suficient sa stie materia pe dinafara. E esential sa stie cum sa predea aceasta informatie, sa-i inspire pe elevi si sa vorbeasca pe limba lor. Dar chiar si acolo unde nu exista har si inspiratie, se poate descoperi un profesor bun, daca se arata dornic sa invete permanent si sa-si imbunatateasca mereu relatia cu elevii sai. Un astfel de program ii invata pe profesori sa se cunoasca pe ei insisi, in primul rand, iar apoi pe fiecare elev in parte, astfel incat sa stie cum sa rezolve situatiile dificile intampinate la clasa."
Melania Medeleanu (Jurnalist, trainer, brand ambassador)
Relatiile tensionate intre cadrele didactice si elevi sunt foarte frecvente in scolile din Romania. Asta pentru ca profesorii isi pierd repede rabdarea cand elevii nu inteleg sau sunt neatenti. Iar un comportament agresiv poate avea urmari dezastruoase in dezvoltarea unui copil.
Programul educational Teachers UP!, unic in Romania, isi propune sa imbunatateasca relatia dintre profesori si elevi. Ii ajuta pe dascali sa se cunoasca si ii invata cum sa lucreze cu fiecare elev in parte in functie de tipologia lui, iar cei mici devin mai motivati, mai veseli si invata cu mai multa placere.
"Ne dorim ca profesorul sa isi dea seama cand nu se simte confortabil, el sau elevul lui. Trebuie sa stie ca exista acum un instrument care il ajuta sa apese butoanele potrivite, astfel incat relatia sa cu fiecare elev sa devina constructiva si sa contribuie pozitiv la sistemul nostru educational, confruntat cu destule neajunsuri."
Daniela Ciobotar (Trainer, organizator)
Modelul programului a fost utilizat de NASA, cu scopul de a gestiona procesul de selectie a astronautilor si dezvoltarii echipelor care urmau sa plece in cosmos.
Treptat, programul a intrat atat in lumea de business din SUA si Europa, cat si in institutiile de invatamant din America, Asia si Europa. Acum este implementat si in Romania, preluat si adaptat la conditiile locale, de trainerii Daniela Ciobotar, Andrada Muscalu si Adina Beres.
In cadrul programului, cadrele didactice isi asuma plata profilului de personalitate necesar derularii trainingului.