Forbes Banking Awards a desemnat castigatorii anului in banking

Forbes Banking Awards a desemnat castigatorii anului in banking

Revista Forbes Romania a decernat aseara premiile Forbes Banking Awards 2016, in cadrul unei Gale ce a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

Aflata la prima editie, Forbes Banking Awards, organizata cu sprijinul BMW Group Romania, Mastercard Romania, Musat si Asociatii, CEC Bank Romania si Asociatia Romana a Bancilor, s-a bucurat de prezenta a peste 150 de bancheri, consultanti si oameni de afaceri.

Avand in vedere ca Forbes Romania a aniversat recent sapte ani de existenta, s-au acordat sapte premii speciale pentru performante deosebite realizate pe parcursul ultimilor sapte ani si sapte premii speciale pentru performantele obtinute in ultimul an.

Prima distinctie a serii, premiul special Turnaround, a revenit lui George Georgakopoulos, CEO Bancpost, cel care s-a mutat in Romania acum mai bine de sapte ani, intr-un moment in care sistemul bancar trecea printr-o perioada dificila din cauza crizei financiare, fiind pionul principal pentru performanta si rezultatele de care se bucura Bancpost acum.

Urmatorul premiu special al serii “Real Estate”, pentru sustinerea si dezvoltarea pietei imobiliare si, mergand mai departe, pentru dezvoltarea sistemului bancar romanesc, i-a revenit lui Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank. Sergiu Oprescu este, de altfel, unul dintre cei mai longevivi conducatori de banci de top din Romania.

Premiul “The man with the plan” i-a revenit lui Horia Ciorcila, fondatorul Bancii Transilvania, care de-a lungul ultimilor ani s-a confruntat cu o serie de obstacole, dar si realizari, de la drama lipsei de perspectiva si refuzurile potentialilor parteneri, pana la gustul dulce al performantei de a supravietui si de a iesi drept unul dintre castigatorii crizei.

Restructurarea a fost cuvantul cheie pentru sistemul bancar romanesc in ultimii sapte ani, astfel ca in cadrul galei a fost oferit premiul special „RestructuringAndreei Voinea, directorul de resurse umane al BCR, cea care a avut un rol fundamental in profunda transformare a celei mai mari banci de pe piata locala.

Premiul „Structural Funds” i-a revenit artizanului transformarii batranei Case de Economii si Consemnatiuni in banca moderna din prezent, presedintele Radu Gratian Ghetea. CEC Bank este unul dintre cei mai activi jucatori in domeniul fondurilor europene, care au un rol esential in sustinerea planurilor de dezvoltare a companiilor si asigurarea unei cresteri economice sanatoase.

Serban Toader, senior partner al KPMG Romania si Republica Moldova a primit premiul special „Consulting Services”, fiind unul dintre consultantii care cunoaste in amanunt detalii inedite despre sistemul bancar. A participat la privatizarea unor banci, a fost auditor al Bancii Nationale, iar recent a fost implicat, prin intermediul companiei de consultanta pe care o conduce, in unele dintre cele mai importante tranzactii din ultimii ani, care au vizat NPL-uri.

In sistemul bancar, consecventa si statornicia reprezinta calitati, iar una dintre cei mai statornice si consecvente personalitati din sistemul bancar local este un bancher strain. Premiul special „Longest serving CEO” i-a fost acordat lui Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank Romania.

Primul premiu din cadrul celei de-a doua sesiuni de premiere a fost cel de „Bravest CEO”, acordat unuia dintre cei mai „ocupati” CEO de banci din ultima perioada, implicat in cea mai spectaculoasa tranzactie de pe piata bancara si, ulterior, in integrarea in timp record a operatiunilor noii entitati, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Inovatia a devenit un concept de neignorat pentru evolutia sistemului bancar romanesc. Intr-un mediu economic tot mai dinamic, creativitatea, digitalizarea si inovatia devin conditii esentiale pentru supravietuirea si, mai ales, cresterea sustenabila. Premiul special „Innovation” i-a revenit ING Bank, cea care de patru ani a dominat clasamentul Forbes al celor mai cool branduri din domeniul serviciilor financiare.

Premiul special „Move of the year” i-a fost acordat lui Sergiu Manea, CEO BCR. Acesta este primul manager roman care preia operatiunile celei mai mari banci de pe piata locala, dupa ceea ce ramane cea mai mare tranzactie de pe piata bancara romaneasca.

Un proverb chinezesc afirma ca acolo unde sunt multe provocari apar si multe oportunitati. Poate de aceea, in timp ce unele nume dispar de pe piata, alte branduri le iau locul. Printre acestea se numara si „Idea Bank”, cea care a primit premiul special Newcomer

Responsabilatea sociala, un domeniu despre care se vorbeste inca prea putin, dar a carui importanta tot este mai mare, pe fondul cresterii implicarii mediului de afaceri in imbunatatirea calitatii vietii comunitatii si, implicit, a fiecaruia dintre noi. Unul dintre cele mai active nume de pe piata romaneasca, in acest domeniu, si institutia care a primit premiul special „Social Responsibility” a fost Raiffeisen Bank.

Urmatorul premiul special, „Dealmaker”, i-a fost acordat domnului Horia Manda, care, desi nu face parte din sistemul bancar, a fost unul dintre cei mai activi cumparatori de banci, fiind implicat in ultimii ani in doua tranzactii care au vizat achizitii in sectorul bancar.

Ceremonia de premiere a fost incheiat cu acordarea premiului special „Disruption”, acordat proiectului online al unui site, imobiliare.ro, care schimba, practic, paradigma dupa care functiona sistemul proprietatilor executate silit.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Ribbon’d, Domeniile Simburesti si Brigada de Voluntari. 

Partenerii media ai evenimentului sunt: TrainYourBrain, IQads, Manager.ro, Cariere, Femei in afaceri, Comunicatedepresa.ro, Avocatnet.ro si FNTM.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related