Electrolux este partenerul oficial al primei editii Bucharest Gourmet Festival, in perioada 3-5 iunie 2016. Iubitorii bucatariei gourmet sunt invitati sa descopere gusturi noi si preparate rafinate realizate de catre Chefii-ambasadori Electrolux Paul Siserman si Liviu Lambrino.
Timp de trei zile, Electrolux va fi gazda unor demonstratii culinare inedite si ii va inspira pe cei prezenti, oferindu-le posibilitatea de a degusta cele mai savuroase preparate.
Chef Liviu Lambrino: In esenta ei cea mai pura, bucataria gourmet ar trebui sa insemne o colectie de superlative
Chef Liviu Lambrino se afla pe acest drum al excelentei in bucatarie de numai un an si jumatate. In aceasta perioada, pe langa participarea la MasterChef (semifinalist), a organizat o serie de evenimente, in mai multe orase din tara, impreuna cu colegii de emisiune - Tudor, Siserman si Tavi.
De asemenea, a participat la concursuri internationale de gastronomie unde a castigat premii importante. Face parte din A.C.E.E.A - cea mai cunoscuta asociatie de bucatari din Romania, afiliata direct la W.A.C.S (World Associations of Chefs).
Din punctul sau de vedere, in esenta ei cea mai pura, bucataria gourmet ar trebui sa insemne o colectie de superlative:
"Ingrediente de cea mai inalta clasa, cea mai rafinata sau inovativa tehnica culinara, cele mai bune combinatii de arome, cele mai frumoase culori, cel mai frumos plating, cea mai potrivita farfurie, cel mai mare respect pentru omul care plateste pentru mancarea ta si, mai ales, cel mai bun gust, totul transformat in cea mai fantastica experienta culinara.", a explicat Liviu Lambrino.
Chef Paul Siserman: Cam ce este in moda haina haute couture, asa si in bucatarie, este ideea de gourmet - haute cuisine
Chef Paul Siserman iubeste bucataria din adolescenta si lucreaza in domeniu de aproximativ 21 de ani. Este profesor formator al unei scoli de bucatari din judetul Cluj.
De asemenea, face parte din asociatia de bucatari A.C.E.E.A. Datorita experientei si abilitatilor profesionale, este si consilier HoReCa, cu sute de colaborari la activ.
Din aceasta pozitie, ajusteaza sau creeaza de la zero meniurile unor restaurante, consiliaza partea de gatit propriu-zisa, realizeaza training cu personalul - atat cel din bucatarie, cat si cel de pe sala (ospatar, barman) si se ocupa inclusiv de achizitionarea de tehnologie optima pentru tipologia de restaurant.
Ca Chef, duce ideea de gatit dincolo de limitele clasicei bucatarii profesionale. Pe langa experienta, profesionalism si implicare, el gateste la rang de arta. Astfel, culinaria este dusa la nivelul urmator, iar fiecare farfurie spune o poveste, cea a preparatului respectiv. Chef Paul Siserman trateaza fiecare proiect prin prisma ineditului, iar ceea ce iese din bucataria sa trebuie sa uimeasca.
"In primul rand, este vorba despre placerea de a vedea, ca in arta. Urmeaza dorinta de a afla, ca in istorie si, nu in ultimul rand, nerabdarea de a gusta. Ideea unor meniuri gourmet aduce cu sine calitatea la rang inalt, o prezentare deosebita, dar si sofisticare. Altfel spus, cam ce este in moda haina haute couture, asa si in bucatarie, este ideea de gourmet - haute cuisine. Consumatorul roman inca invata. Noi nu am avut o obisnuinta in materie de cooking, comparativ cu alte tari. Stim foarte bine ca din cauza perioadei comuniste, cei mai multi dintre noi nu am stiut sa testam, sa asimilam gusturi, sa adoptam stiluri culinare. Acum, cultura culinara se creeaza si evolueaza frumos. Suntem pe drumul cel bun.", a explicat Paul Siserman.
Pe parcursul celor trei zile de festival, intre 3 si 5 iunie, vizitatorii vor avea ocazia sa ii vada pe cei doi chefi atat la standul Electrolux, dar si pe scena centrala denumita Electrolux Gourmet Arena.
Acestia vor face un show culinar de exeptie, vor pune abur in bucate si vor demonstra cum se pot obtine rezultate de exceptie in bucatarie, folosind ingredientele si echipamentele de gatit potrivite.