[Specialistii in cafea] Dupa 27 de ani prin restaurantele lumii, Catalin Velea a deschis o prajitorie artizanala de cafea

[Specialistii in cafea] Dupa 27 de ani prin restaurantele lumii, Catalin Velea a deschis o prajitorie artizanala de cafea

In prajitoria deschisa de Catalin Velea, numita Dog & gentleman, au loc traininguri pentru barista si degustari. In ea se prajesc origini din Columbia, Brazilia, Honduras, Mexic, Guatemala, Ethiopia, India si Indonezia. Catalin a investit, momentan, 30.000 de euro, si planuieste sa deschida si cateva coffee-shop-uri.

Romanii de abia au descoperit diferenta dintre cafeaua de brand si cea proaspat prajita, asa ca piata este in continua dezvoltare, mai spune el.  

 Eu as merge tot pe espresso ca popularitate, celelalte metode de brewing inca se lupta sa se faca intelese.

 

Inceputul

Am deschis la sfarsitul lui octombrie 2016, ideea a incoltit din pasiunea mea pentru cafea, ajutata de experienta profesionala (27 ani) prin restaurantele lumii.

In Romania implementarea e anevoioasa, dar m-am inhamat la asta si ma trezesc zambind in fiecare zi cu gandul de a mai face fericit un om (client).

Obstacole sunt la tot pasul, legislatia si oamenii te incurca in fiecare zi. Aproximativ 30.000 euro am cheltuit pana acum... still counting!

 

Contextul

New wave sau third wave of coffee este un trend la nivel mondial. Romania este o piata in continua dezvoltare, cred ca nevoia de cafea de specialitate isi spune cuvantul!

Sunt doua cauzele, dupa parerea mea. Prima este cresterea interesului pentru produsele artizanale (organic / bio) si identificarea diferentei imense intre cafeaua de brand si cafeaua proaspat prajita.

De vreo trei ani simt o crestere care cred ca se datoreaza faptului ca avem acces la informatie de calitate.

 

Loc si design

Noi operam deocamdata o prajitorie artizanala. Avem in plan sa deschidem mai multe coffee shop-uri in Bucuresti.

Locul l-am ales in functie de buget, cam 6 luni a durat amenajarea, utilarea si accesorizarea. Design-ul este unul industrial desfasurat intr-un open space.

Pentru orice stabiliment care primeste oaspeti este important cum arata. Totul se incadreaza intr-o sfera de servicii de ospitalitate.

 

Barista

Sunt foarte multi copii pasionati, eu am avut sansa sa cunosc cativa dintre ei, pe care i-am angrenat in proiectul asta!

Au experienta concursurilor de nationale si internationale de barista si latte art. In incinta prajitoriei am creat si o zona de training... "Barista training camp", unde pregatim barista pentru concursuri si pentru locatiile pe care le vom deschide anul acesta.

 

Specialitati

Cafeaua vine din America, din Asia sau Africa, avem un furnizor potent care vinde cam o tona de cafea verde zilnic si suntem norocosi sa beneficiem astfel de o cafea verde proaspata si de o calitate buna.

Prajim origini din Columbia, Brazilia, Honduras, Mexic, Guatemala, Ethiopia, India si Indonezia. Eu as merge tot pe espresso ca popularitate, celelalte metode de brewing inca se lupta sa se faca intelese.

 

Filosofie

Filosofia prajitoriei in cazul meu, este simpla. Imi doresc sa ofer oamenilor o cafea cu caracter!

 

Identitate

Am lucrat foarte mult cu... mine! Dog & gentleman loveste auditoriul tocmai pentru ca nu are nicio legatura cu cafeaua!

 

Promovare

Promovam cafeaua proaspat prajita... timid pe canalele de socializare (Facebook, Instagram si Linkedin)

 

Publicul

Zona consumatorului Premium, orientat catre calitate si gust diferite!

Cei care au acces la informatie au inceput sa inteleaga diferenta. Apreciaza tot mai multi cafeaua de specialitate. Noi invitam fiecare client la prajitorie si facem degustari si ii initiem in tainele cafelei de specialitate.

 

Cate cafele bei pe zi?

Eu prefer cafelele cu aciditate ridicata, de exemplu: Etiopia Yirgacheffe. Nu beau cafea, eu degust foarte multe pe zi!

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related