[Specialiștii in cafea] Iulia Dincă și Alexandru Gheorghe, de la îmborcănat legume, fructe și personalitate, la Frez Coffee

[Specialiștii in cafea] Iulia Dincă și Alexandru Gheorghe, de la îmborcănat legume, fructe și personalitate, la Frez Coffee

Au început în 2014 să petreacă mai mult timp în bucătărie. De atunci și până acum, Iulia Dincă și Alexandru Gheorghe au reușit să dezvolte în jur de 70 de sortimente de dulceață, gem, peltea, gustări, siropuri. Cafeaua a venit ca o completare a frezului lor. Și așa a apărut Frez Coffee. 

Noi doi am început să degustăm creație în branding și comunicare, iar familia a continuat să dezvolte business-ul din dorința de a oferi servicii complete în zona cafelei.

 Domeniul cafelei dă dependență, și nu doar datorită cofeinei, mai spun ei. Despre gusturi, arome, specialități, curiozități și băutori, mai jos.

 

Începutul

Pentru noi, povestea cafelei a început să se contureze încă de când familia a pornit un business în zona vendingului. Din adolescență am prins gustul cafelei. Unii dintre noi (Alexandru, mai exact) mergeam la instalări de automate de cafea și ajutam la programarea lor. Era ceva fascinant în a căuta să ajungi la cafeaua ideală.

Cu timpul, noi doi am început să degustăm creație în branding și comunicare, iar familia a continuat să dezvolte business-ul din dorința de a oferi servicii complete în zona cafelei. Ne-am susținut reciproc o perioadă, iar cu timpul a luat naștere ideea unei prăjitorii de cafea proprii. Pe atunci, conceptul de manufactură în domeniul cafelei nu era atât de popular, cum e astăzi.

Obstacole există ca în orice business. În cazul unei prăjitorii, trebuie să treci prin mulți distribuitori și sortimente de cafea. La început e o perioadă de experimente cu originile, dar mai ales cu profilurile de prăjire.

Ideea de manufactură nu ne-a dat pace nicio clipă. Așa încât, am început să petrecem mai mult timp în bucătărie. Frez Coffee este un raft al Frezăriei noastre. Fiindcă nu poți spune Frez Coffee fără Frez.

Am pornit în 2014, din dorința de a îmborcăna legume, fructe și personalitate, dar și din convingerea că și creativitatea trece prin stomac. De atunci și până acum am reușit să dezvoltăm în jur de 70 de sortimente de dulceață, gem, peltea, gustări, siropuri, care mai de care mai surprinzătoare și mai funky. Cafeaua a venit ca o completare a frezului nostru.

Frez Coffee e proaspăt preparat în 2016 și este sprijinit de familie, de experiența căpătată în prăjitul și consumul de cafea în România și de o prăjitorie la cele mai înalte standarde tehnice. Frez Coffee se diferențiază prin profilurile de prăjire ale boabelor de cafea single origin. Însă am regândit și mixul de marketing și ne diferențiem la nivel de packaging, preț, distribuție și prezentare.

 

Noul val al cafelei 

Hipsterii sunt de vină (kidding). Credem că motivul pentru care în ultima vreme cafeaua de calitate se bucură de mai multă apreciere la noi este accesul la informație.

Oamenii devin din ce în ce mai atenți la ceea ce consumă și, treptat, ajung să dezvolte pasiuni și hobby-uri în zona asta. Bei o cafea bună, apoi încerci o cafea de altă origine sau o preparare diferită, apoi te apuci de ceva research pe tema asta și uite așa descoperi o lume întreagă.

Domeniul cafelei dă dependență, și nu doar datorită cofeinei.

 

De unde vine cafeaua

Cafeaua ajunge în prăjitorie din diferite colțuri ale planetei, renumite pentru cultivarea cafelei, zone care dau și denumirea fiecărui sortiment.

Frez Coffee răsfață papilele cu cafele arabica, single origin, din Brazilia, India, Etiopia, Kenia, Columbia și Costa Rica, dar și cu blend-urile noastre Funky, Dandy și nou venitul Strong. Fiecare are caracteristicile sale, fiecare îți vorbește în felul său.

Suplimentar, sunt și alte origini ce fac parte din portofoliul prăjitoriei + avem abilitatea de a prăji orice cafea de specialitate.

Cea mai râvnită cafea Frez este cea pe care o consumăm și noi destul de des: Ethiopia Sidamo. E o cafea foarte aromată, în care persistă notele florale.

 

Identitatea

Fiindcă Frez are în compoziție și oameni de creație din BrainUP, noi suntem și clientul, și agenția. Chestia asta te scapă de multe bătăi de cap și îți dă multă libertate în creație, atât în bucătărie, cât și în marketing și advertising.

De-aia ne place să credem că, alături de o cafea de calitate, Frez Coffee vine la pachet cu o doză funkyness și prospețime în comunicare. Ce să faci, e parte din rețeta Frez.

 

Publicul

Băutorul de Frez Coffee este curios, caută să încerce lucruri noi, știe să aprecieze gustul unei cafele, nu doar tăria, poate să facă diferența între diferite sortimente, dar, mai ales, apreciază calitățile unei cafele proaspăt prăjite.

Cafeaua noastră trezește online-ul, prin intermediul site-ului nostru frez.ro. În offline, aroma ei poate fi mirosită (pungile au supapă) în magazine de cartier și băcănii din Pitești și București, în rețeaua Cărturești, iar, în curând, în întreaga țară.

 

Evolutie

În ultima vreme au apărut în București multe coffe-shop-uri unde poți savura o cafea de calitate, bine preparată și servită de oameni pregătiți și informați.

Încet, încet lumea a început să fie atentă la aroma și notele cafelei. Nu o consumă doar pentru a se trezi dimineața, ci caută o nouă experiență în savoarea cafelei.

 

Cafeaua care dă start zilei

De obicei, ziua noastră începe cu Ethiopia Sidamo. De obicei. Ocazional se mai strecoară și alt sortiment, to jazz things up. Fiecare din noi bea în jur de o cafea sau două pe zi, însă nu e o regulă. Știm doar că fără cafea nu e bine.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


BrainUP

BrainUP e un studio de creație. Construim și reconstruim branduri, le ajutăm să se înalțe către cele mai înalte culmi și ne asigurăm că au întotdeauna suficient combustibil pentru a rămâne... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related