ZAIAFEST: Ospat cu vinuri romanesti si bucate alese, sambata si duminica la Verde Stop

ZAIAFEST: Ospat cu vinuri romanesti si bucate alese, sambata si duminica la Verde Stop

ZAIAFEST, primul festival dedicat cramelor mici romanesti se tine la finele acestei saptamani, pe 1 si 2 iulie, la Verde Stop (pe strada Barbu Vacarescu nr. 162-164). Crame din sapte zari si bucatari vestiti pun de zaiafet cu vinuri alese si mancaruri bine mestesugite, bun prilej de adunat prieteni si petrecut in tihna, la iarba verde.

Tot prilej bun este si pentru vinul cramelor mici romanesti sa iasa la lumina, la soare, sa se toarne molcom in pahare, spre bucuria jupanilor si cuconitelor ce-l degusta. Gradina verde, racoroasa si tihnita de pe Barbu Vacarescu isi asteapta oaspetii cu mare drag.

Cramele ce vor da cep butoaielor si ii vor rasfata pe musterii cu vinuri care mai de care mai fine si rafinate sunt:

Carastelec – crama din regiunea viticola Crisana ce vine la ZAIAFEST cu vinurile Vinca Pinot Noir Rose, Vinca Blanc de Noir, Vinca Feteasca Regala, Vinca Rhein Riesling, Vinca Sophia Chardonnay Barrique si Friza;

Casa de vinuri Stefanesti – care se coboara spre targul Bucurestilor de pe Dealurile Munteniei, din Arges, cu vinurile Marcea Chardonnay (alb, sec), Marcea Sauvignon Blanc (alb, sec), Marcea Feteasca Regala (alb, sec), Marcea Rose (rose, demisec), Marcea Feteasca Neagra (rosu, sec), Loungeitude (Sauvignon Blanc & Feteasca Regala, alb, sec), L'Attitude (Tamaioasa Romaneasca & Feteasca Alba, alb, demidulce), Loungeitude Rose Magnum Edition (la 1,5 l, rose, demisec), Marcea Reserve 413 Chardonnay barrique (alb, sec), Marcea Reserve 413 Tamaioasa Romaneasca barrique (alb, demisec), Marcea Reserve 413 Feteasca Neagra barrique (rosu, sec), Truda Fanny alb barrique (alb, sec), precum si o selectie de vinuri albe baricate;

Dagon – care vine de pe Valea Prahovei, de la Mizil mai precis, cu vinurile DOC Dealu Mare – Dagon Clan „Har” rose 2016, Dagon Clan „Clar” alb 2015, Dagon Clan „Clestar” alb 2015 si Dagon Clan „Jar” rosu 2014;

Delta Dunarii – o crama construita in traditia italiana in inima deltei romanesti, ce aduce la ZAIAFEST vinuri DOC Sarica Niculitel din soiurile Aligote, Feteasca Regala, Feteasca Regala – Chardonnay, Chardonnay, Merlot Rose, Merlot, Merlot-Cabernet si Babeasca Neagra;

Gramma – o crama din zona Iasilor, construita dupa modelul podgoriilor de familie din regiunea franceza Provence, ce aduce la festival vinuri DOC Dealurile Moldovei din soiurile Metaph alb 2016 (demisec, un asamblaj din Aligote si Feteasca Regala), Metaph rose 2016 (demisec, asamblaj din Feteasca Neagra si Merlot), Aligote 2016 (sec), Cuvee Visan alb  2016 (sec, asamblaj din Feteasca Alba, Feteasca Regala si Aligote);

Histria – crama ce vine de la malul marii, dintr-un loc in care soarele rasare direct in vie si onoreaza ZAIAFEST cu vinurile Ammos Alb, Ammos Rose, Mirachi Sauvignon Blanc, Mirachi Riesling, Mirachi Feteasca Neagra Rose si Mirachi Merlot;

Liliac – care aduce in Capitala vinuri din inima Transilvaniei, cu DOC Lechinta, din gamele Fresh, Fruty si Rose.

Si cum ZAIAFEST n-ar fi adevarat zaiafet fara bucate alese, la Verde Stop se vor gasi de-ale gurii pentru toate gusturile, proaspete si pregatite de vestiti bucatari:

Arrosticini – frigarui de berbecut Arrosticini, Arancini (orez cu legume), Olive balls (masline pane umplute cu carne de porc), Mozzarelline (mozzarella cu trufe si cerneala de sepia) si specialitate Vegane (masline cu mix de legume);

Bistro de l'Arte – clatite brasovene, piept de porc rulat si copt, cascaval afumat de la ferma Catean din Rotbav, branza in coaja de brad din Cobor (judetul Brasov);

Peste Paine – cu peste si fructe de mare pregatite ca la turci (dorada, biban, barbun, calamar pe plita, midii pane, midii dolma, hibes);

Smokin' Pig – care desavarseste meniul ZAIAFEST cu burgeri si specialitate pulled pork;

Holy Crepes – care a pregatit pentru festival o selectie din peste 25 de tipuri de clatite realizate dupa retete originale sau clasice, toate bune de te lingi pe degete;

Moritz Eis – producator de inghetata artizanala 100% naturala, fara coloranti si fara aditivi si va lansa la ZAIAFEST doua noi sortimente, respectiv Sorbet de vin rosu si Sorbet de pere coapte in vin rosu;

Cafecicleta – brand 100% romanesc ce si-a asumat misiunea de a oferi tutuor o cafea buna in orice moment al zilei si aduce la ZAIAFEST cafea din aia care te pune pe roate si un delicios cappuccino.

Accesul la ZAIAFEST se va face pe baza de bilet, preturile fiind de 17 lei pentru tichetele de o zi sau 29 de lei pentru abonamentele ce permit accesul la cele doua zile de festival.

Biletele se gasesc in format electronic online si in reteaua IaBilet.ro (Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agentiile Perfect Tour, standul de bilete de la statia de metrou Unirii (langa casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman si IQ BOX, pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara, la Hard Rock Cafe), precum si in zilele de festival, la intrare si pe aplicatiile de IOS si Android IaBilet.

ZAIAFEST este un eveniment sponsorizat de KAUFLAND, savurat de RADIO GUERRILLA si organizat de Mixtopia – LIVEPRO Events.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related