Banca Transilvania a pregătit experiențe electrice pentru cei aproximativ 130.000 de participanți așteptați la Electric Castle, festival care are loc în perioada 12-16 iulie, la Castelul Bánffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.
BT susține și în acest an muzica live prin parteneriatele cu cele mai mari festivaluri organizate în România. Pe lângă Electric Castle, este vorba de Untold (3-6 august, Cluj-Napoca) și Summer Well (12-13 august, Buftea, București).
La Electric Castle, BT Hub este un loc destinat ideilor și atelierelor creative în cadrul Electric Castle. Hangar by BT este o scenă nouă, dedicată muzicii live românești și internaționale. BT Cashless reprezintă sistemul de plată din cadrul Electric Castle, cu brățara RFID de festival, precum și cu brățara sau ceasul BT contactless. Experiențele electrice oferite de BT participanților la Electric Castle pot fi urmărite în perioada festivalului pe paginile de Facebook, Instagram, Pinterest și Twitter ale Băncii Transilvania.
● Experiența BT Hub - locul în care ideile bune se adună
În cadrul BT Hub sunt organizate întâlniri și ateliere creative susținute de antreprenori și tineri cu povești de succes:
- Când Binili Învinge (sâmbătă, 15 iulie, între 14:00 și 15:00): întâlnire cu Bogdan Șerban, realizator și prezentator al Radio Guerrilla, ocazie cu care participanții pot afla povestea relansării postului de radio;
- Rime Electrice (vineri, sâmbătă și duminică, între 16:00 și 17:00): concurs de rime cu vloggerii de la Epic Show;
- Selfie de Festival (joi și sâmbătă, între 17:00 si 18:00): atelier susținut de fotograful Vlad Cupsa;
- Electric Pixies (vineri, între 17:00 și 19:00): atelier pentru iubitorii de flori, susținut de florăria Casa cu Flori. Participantele vor avea ocazia să-și completeze ținuta de festival cu coronițe de flori pe care vor învăța să le facă la Electric Pixies.
În afara programului de ateliere, BT Hub este o zonă de relaxare între concerte, care oferă inclusiv ocazia de a avea un GIF de festival pe fundal de scenă, pentru promovarea pe social media. Tot în cadrul BT Hub, va avea loc duminică, 16 iulie, expoziția de fotografii Electric People realizate la festival de bloggeritele Andreea Lupescu și Andreea Retinschi, invitatele Băncii Transilvania la Electric Castle.
● Experiența Hangar by BT – o nouă scenă la Electric Castle
Scena Hangar by BT este dedicată muzicii live de calitate, românești și internaționale, cu stiluri diferite. Aici vor concerta: Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Fanfara Ciocarlia, Șuie Paparude, Subcarpati etc.
● Experiența BT Cashless: brățara FRID de festival sau brățara & ceasul BT contactless
Participanții vor putea plăti la Electric Castle cu brățara RFID de festival, care trebuie încărcată cu suma dorită să fie cheltuită la eveniment, fie online, din aplicatia Electric Castle sau la standurile dedicate, la festival. Clienții Bancii Transilvania pot plăti, de asemenea, cu ceasul sau brățara BT contactless, fiecare dintre acestea înlocuind cardul bancar la cumpărături.
Castelul Bánffy – ansamblu rezidențial, spital miliar, CAP, monument istoric
Povestea Castelului Bánffy a început în anul 1437, ca rezidență a uneia dintre familiile nobiliare din Transilvania, cu o arhitectură inspirată de parcurile din Versailles și Schönbrunn. De-a lungul anilor, membrii familiei au adus modificări locației, ca structură și stil. Ultimul proprietar al castelului, înainte de perioada comunistă, a fost Miklós Bánffy, conte de Losoncz, Ministru de Externe al Ungariei.
În 1944 castelul a fost preluat de germani și transformat în spital miliar, iar în 1950 locul a devenit cooperativă agricolă, depozit și pășune. În 1990 castelul a fost declarat monument istoric. În 2009, contesa Bánffy Katalin, proprietară a castelului, a încheiat un contract cesional pe 49 de ani cu Fundația Transylvania Trust pentru recondiționare și transformarea, în timp, în centru cultural.
Castelul Bánffy este acum unul dintre cele mai neconvenționale locuri în care este organizat un festival și face parte din brandul și din autenticitatea Electric Castle.