Securitate cibernetică, scena inaugurală a celei de-a 6-a ediții Internet & Mobile World, va reuni 24 de hackeri, luptători cibernetici și experți în protecția datelor din România și străinătate.
Centrul Național Cyberint (SRI) și CERT-RO, cele două instituții care asigură securitatea spațiului cibernetic din România, vor avea reprezentanți pe scena de Security a IMWorld 2017. Directorul CERT-RO, Mircea Grigoraș și dr. Cristian Iordan, directorul pentru cooperare și parteneriate al Centrului Național Cyberint (SRI), vor susține sesiuni despre provocările și securitatea Cyber-spațiului.
O sesiune spectaculoasă o va avea ca protagonist pe Tinkode (Răzvan Cernăianu), fost hacker, chiar ocupantul locului doi în clasamentul celor mai căutați hackeri din lume, după ce a spart unele dintre cele mai sigure infrastructuri din lume (serverele NASA și Pentagon) sau cele ale Marinei Regale Britanice. Astăzi, Tinkode este co-fondator Cyber Smart Defence și un expert în securitatea datelor. Prin Live Hacking-ul de la IMWorld, Tinkode va încerca să atragă atenția asupra importanței cunoașterii riscului la care se expun companiile care nu-și protejează datele.
Un alt fost hacker, Tflow (Mustafa Al-Bassam), co-fondator al celebrului grup de hackeri LulzSec, care a ținut prima pagină a presei internaționale în 2011, după ce membrii săi au spart serverele unor companii din clasamentul Fortune 500, precum Sony Pictures, dar și al unor guverne sau instituții (CIA), va urca pe Security Stage la IMWorld. Astăzi, Tflow este cercetător doctorand al criptomonedelor în Londra, unde și lucrează în securitatea informațiilor. Anul trecut a fost inclus în topul Forbes „30 sub 30” pentru activitatea sa în domeniul atacurilor de tip malware finanțate și orchestrate de anumite guverne. La IMWorld va vorbi despre impulsurile umane și economice în securitatea informatică, repertoriind motivațiile oamenilor și ale companiilor pentru bune sau slabe practici în cybersecurity.
Dr. Harry Halpin, coordonatorul proiectului NEXTLEAP de la Inria, este un adevărat „luptător cibernetic” preocupat să proiecteze protocoale descentralizate și securizate de mesagerie, precum și sisteme de mix-networking rezistente la analiza de trafic. Fost membru W3C (World Wide Web Consortium), precum și fondator al Grupului de Lucru Web Cryptography, care a produs Web Crypto API, implementat pe scară largă de toate browserele de internet, dr. Harry Halpin va susține pe scena de Security a IMWorld o sesiune intitulată: Ultima Revoluție în Standardizarea Securității: Dincolo de Criza Războiului Cibernetic, a Supravegherii în Masă și a DRM.
Cea de-a 6-a ediție Internet & Mobile World va reuni peste 140 de speakeri pe cele 6 scene ale evenimentului: Main Stage, SMBs & Enterprise Solutions, Developers, Digital & E-Commerce, Marketing & Innovation și Security Stage. Acestora le corespund 4 zone expoziționale cu peste 130 de companii care vor prezenta 2.300 de soluții IT și digitale.
La IMWorld 2017 sunt așteptați peste 8.500 de vizitatori, dintre care 3.000 de nivel CxO.
Partener principal: Telekom Romania
Partenerii de scene și sponsorii care au confirmat deja prezența la cea de-a 6-a ediție IMWorld sunt:
Partenerii scenelor de conferințe:
MiniCRM - SMBs & Enterprise Solutions Stage
Raiffeisen Bank - Digital & E-Commerce Stage
METRO SYSTEMS – Dev Stage
IBM – Security Stage
IPSOS – Marketing & Innovation
Networking Partner – eMAG
Sponsori: Microsoft, Cegeka, Zipper, Medialine, Orange, M24Seven, Syswin Solutions, Servel, Temperfield, ALEF, The Digital Box, Luxoft, Dataware Consulting, SoftOne, Avandor, Bittnet, Luxoft Training, HERE, White Image.
Smart Energy Partner: Enel
Internet Partner: VIVA Telecom
Car Partner: Renault
Digital Partner: Bright Agency