Liderul pieţei de birouri din CEE a cumpărat restul de 50% din pachetul de acţiuni de la Elgan Group.
Globalworth a devenit unic acționar al firmei proprietare a clădirii Renault Bucharest Connected, în urma achiziţiei pachetului de 50% din proiect, deținut de compania Elgan Group (reprezentată de dl. Simon Roth). Astfel, proiectul de aproape 58.000 de metri pătrați care oferă, alături de spații extinse de birouri, și un centru de design, dezvoltat în zona de vest a Bucureștiului, este acum în totalitate proprietatea Globalworth.
"Suntem bucuroși să anunțăm că am devenit 100% acționari ai proiectului care găzduiește Renault Bucharest Connected. Clădirea a fost concepută astfel încât să răspundă celor mai înalte standarde de eficiență, confort și sustenabilitate de care are nevoie un partener ca grupul Renault.
Colaborarea noastră și pe segmentul office este cel mai bun exemplu al unei asocieri de succes realizate din dorința de a oferi clienților noștri cadrul ideal pentru aducerea la un loc a tuturor departamentelor Renault România. Ne angajăm să le oferim în continuare aceleași condiții cu care i-am obișnuit pe parcursul acestor prime luni petrecute de angajații companiei de automobile în noua locație și să consolidăm de la an la an acest parteneriat.", a declarat Mihai Zaharia (Director of Investments and Capital Markets al Globalworth).
După ce a achiziționat Pitești Industrial Park, al cărui unic client este Dacia Renault, Globalworth a oferit grupului francez și soluția optimă pentru spațiile de birouri prin proiectul Renault Bucharest Connected. Sediul din vestul Capitalei găzduiește centrul de inginerie, departamentul de vânzări, sectorul de servicii de business și departamentele de suport - HR, comunicare, IT/S, managementul calității, financiar, legal și asset management.
Lucrările au fost demarate în luna august 2017, iar clădirea a fost finalizată în luna februarie 2019. Proiectul include 40.000 de metri pătrați de birouri de clasa A și un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 de locuri de parcare, la care se adaugă cele 760 de locuri aflate la suprafață. De asemenea, proiectul înglobează și un centru de design de 8.000 de mp, iar angajații care lucrează aici au la dispozitie și un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. La toate acestea se adaugă alte facilități precum un restaurant, sală de sport și un cabinet medical.
Renault Bucharest Connected beneficiază și de o foarte bună conectivitate, fiind aflat în apropierea mijloacelor de transport public care fac legătura cu orice punct al Bucureștiului - metrou, autobuz. Totodată, clădirea este situată într-o zonă cu acces facil către Centrul Tehnic al Renault de la Titu, prin intermediul autostrăzii A1.
Proiectul a fost dezvoltat la cele mai înalte standarde în materie de eficiență energetică, fiind certificat BREEAM Excellent. Mai mult, este prima clădire din România certificată EDGE (“Excellence in Design for Greater Efficiencies”), recunoaștere oferită de IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. O clădire care primește această certificare folosește cu cel puțin 20% mai puțină energie și apă, cu impact pozitiv asupra costurilor de întreținere. În acest fel Renault Bucharest Connected beneficiază de un consum redus de energie electrică și de un nivel important de eficiență în ce privește încălzirea, răcirea și ventilarea spațiilor. La reducerea costurilor de întreținere a stabilimentului contribuie și două atriumuri generoase, unul dintre elementele distincte ale Renault Bucharest Connected, și care oferă un plus de lumină naturală în interiorul clădirii.
Renault Bucharest Connected a obținut la finele anului trecut și primele sale premii în cadrul competițiilor de profil în zona real estate. Proiectul din vestul Capitalei a primit premiul ”Best Leading Green Development & Developer” in cadrul CIJ Awards Romania 2019 și „Proiectul office al anului”, decernat la gala Real Estate.