Proiectul Ajutați Salvarea donează echipamente de protecție pentru ambulanțele din București

Proiectul Ajutați Salvarea donează echipamente de protecție pentru ambulanțele din București

Ajutați Salvarea, proiect lansat la finalul lunii martie de 2 bucureșteni, ambii lucrători la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, strânge, din donații, fonduri, pe care apoi le folosește pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe biocide pentru corpul medical din teren.

În condițiile în care majoritatea donațiilor din această perioadă de pandemie de coronavirus merg către spitale, personalul de pe ambulanțe a rămas cu cota normală de echipament de protecție, acum depășită cu mult de excedentul de consum de echipament, declanșat de creșterea apelurilor la 112.

În ultima perioadă, cazurile care reclamă afecțiuni ale căilor respiratorii (fără ca acestea să fie asociate neapărat cu virusul SARS-CoV-2) au crescut cu peste 175%. Ambulanța rezolvă 80% din cazurile de Covid din regiunea București – Ilfov, iar consumul de echipamente de protecție (combinezoane + măști) este de peste 100 de bucăți/zi.

Fondurile strânse de proiectul Ajutati Salvarea, venite în special din donații individuale de la persoane fizice, dar și de la un sponsor corporate, au acoperit, până în acest moment, achiziționarea a 1200 de măști FFP2 și N95, 200 de combinezoane, 200 l dezinfectant de suprafețe, 80 l dezinfectant de mâini, 40 l soluție de nebulizare, 200 de viziere, dar și alimente. În plus, membrii Clubul Off-Road Adventure Romania au donat proiectului 149 de echipamente complete de protecție, adică 149 de combinezoane și 149 de perechi de ochelari de protecție și mănuși.

 

 

 

 

Toate echipamentele de protecție, achiziționate la prețurile normale, dinainte de declanșarea pandemiei de la un furnizor care a ales să rămână anonim, au fost deja livrate și sunt în utilizare. Până acum, proiectul a strâns peste 36.000 de lei, de la 163 de donatori individuali și o companie, suma medie donată de persoanele fizice fiind de 230 de lei.

 

În această perioadă, se anunță foarte multe donații în fiecare zi, de la câțiva lei de la persoane fizice, până la milioane de euro venite de la corporații. Însă toate donațiile din această perioadă de criză merg exclusiv către spitale. Ceea ce ne bucură, este nevoie de echipament și acolo, în mod evident. Însă echipajele din ambulanță sunt cele care merg pe teren, care iau, de multe ori, primul contact cu bolnavul – și care au, bineînțeles, nevoie de aceeași protecție ca și medicii din spitale”, spune Ștefan Mureșeanu, unul dintre cei doi inițiatori ai proiectului și voluntar la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

 

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are în jur de 1500-1800 de solicitări într-o zi, rezolvate cu aproximativ 60 de echipaje, pentru care lucrează 800 de oameni în 4 ture.

La acest serviciu sunt înscriși în jur de 300 de voluntari, care fac gărzi de câte 12 ore, împreună cu echipajele. Voluntarii nu sunt în serviciu în această perioadă, pentru a fi protejați.

Ajutați Salvarea este un proiect înființat de Cristina Munteanu, asistent la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, și Ștefan Mureșeanu, producător video, publicitar și voluntar la același serviciu de ambulanță. 

DONAȚII:

Toate persoanele care pot ajuta, sunt rugate să doneze orice sumă în conturile de mai jos:
CRISTINA MUNTEANU
IBAN: RO77RZBR0000060018290782
Moneda: RON
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU
Detalii tranzacție: DONAȚIE AMBULANȚĂ
REVOLUT: Victor Lupescu 0727276378

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related