Mastercard și Bienala de la Veneția le oferă iubitorilor de film ocazia de a privi viața dintr-o nouă perspectivă

Mastercard și Bienala de la Veneția le oferă iubitorilor de film ocazia de a privi viața dintr-o nouă perspectivă

Urmăritorii celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film Internațional de la Veneția sunt invitați să descopere o serie de conversații digitale captivante, cu Demi Moore, Nadine Lebaki,  Gia Coppola, Luca Guadagnino și Wim Wenders.

Mastercard, sponsor principal al celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film Internațional de la Veneția, care se desfășoară în perioada 2 și 12 septembrie, și susținător al magiei cinematografice, noilor talente, perspectivelor diferite si noilor aventuri, îi invită pe iubitorii de film, studenți și entuziaști să se alăture unei serii de conversații virtuale exclusiviste, realizate în parteneriat cu Bienala de la Veneția, cu unele dintre cele mai influente celebrități ale cinematografiei moderne. Cu această ocazie, participanții vor descoperi cum poveștile spuse de marii realizatori de film pot avea un efect care durează cu mult dincolo de filmul propriu-zis. 

Pasiunea pentru cinematografie ne deschide ochii către noi lumi tematici și provocări. Cei care au capacitatea de a crea magie pe ecrane au și unicul talent de a ilustra viața din noi perspective care ne poartă în noi călătorii sau ne ajută să revenim în locuri familiare pe care să le privim cu alți ochi. Modul în care aceste povești sunt construite și trăite se schimbă în funcție de lentila creativă cu care începe călătoria sau chiar de mediul în care filmele sunt vizionate. Și, spre deosebire de orice altă formă de artă, măiestria filmului ne invită și ne permite să privim viața dintr-o nouă perspectivă.

Trăim acum într-o lume diferită, iar cinematografia are un rol și mai amplu în noul context.

Participanții sunt invitați să îi urmărească pe Demi Moore, Gia Coppola, Luca Guadagnino și Wim Wenders, care vor vorbi despre cum execuțiile cinematografice excelente pot să evidențieze noi perspective, să stârnească o multitudine de emoții și să ne influențeze viața încă din momentul în care începe filmul.  

În plus, cinematografia are puterea să ne conecteze prin acele experiențe, emoții și aventuri în care ne regăsim cu toții.  Seria „Viața dintr-o nouă perspectivă: conectare contactless” își propune să exploreze rolurile regizorilor, actorilor, cineaștilor și al tuturor celor din industria filmului în construirea acelor povești care nu doar că îi permit privitorului să descopere viața dintr-o perspectivă diferită, ci să se și conecteze la noi lumi, pline de posibilități de neprețuit.

„Filmul are cu adevărat puterea să inspire, să informeze, să educe și să emoționeze. Suntem încântați să continuăm parteneriatul strategic cu Bienala de la Veneția, având scopul comun de a ajuta oamenii de pretutindeni să descopere puterea cinematografiei. Ne dorim să conectăm oamenii cu pasiunile lor și, de asemenea, cu momente de neprețuit, prin experiențe care aduc mai aproape de ei legende din lumea cinematografiei. Acum, mai mult ca niciodată, este timpul să călătorim prin intermediul poveștilor și să împărtășim experiențe prin care descoperim viața din noi”, a declarat Rose Beaumont (Senior Vice President Business Enablement & Europe Communications, Mastercard).

 

Anul acesta, mai mult decât oricând, orice inițiativă care îi introduce din nou pe oameni în lumea cinematografiei și a teatrului are o valoare semnificativa, mai ales după ce am petrecut atâtea luni în carantină, în casele noastre, fie numai și pentru a reitera importanța filmelor și rolul lor în viața noastră. De aceea, suntem încântați să dăm curs propunerii partenerului nostru Mastercard de a le celor care urmăresc activitățile din cadrul evenimentului, ocazia de a descoperi, alături de protagoniști ai cinematografiei contemporane, motivele din spatele pasiunii, alegerilor din cariera și originii dragostei acestora pentru cinematografie. Astfel, ne cultivăm totodată pasiunea extraordinară pentru cinematografie, prin noi oportunități, a spus Alberto Barbera (Directorul Artistic al Festivalului de Film Internațional de la Veneția).  

 

Protagoniștii

Nominalizată a Globului de Aur, Demi Moore una dintre cele mai recunoscute interprete din industrie, etalându-și talentul într-o serie de filme și show-uri de prestigiu, atât în fața camerei, cât și în spatele acesteia. A jucat în filme de referință, precum St. Elmo’s Fire, About Last Night…, GhostA Few Good MenIndecent ProposalThe Scarlet LetterDisclosure, G.I. JaneCharlie’s Angels: Full ThrottleBobby și Margin Call. Moore a regizat segmentul Charlotte, din cadrul producției premiate Five. În 2019, a adăugat pe lunga sa listă de realizări titlul de New York Best Seller, pentru cartea autobiografică Inside Out. Moore este cofondatoarea organizației non-profit Thorn, al cărei misiuni este să apere copiii împotriva abuzului sexual, exploatării și traficului.  

În cariera sa ca actriță, scriitoare și regizoare, Nadine Labaki s-a concentrat întotdeauna pe condiția femeii. Primul său film, Caramel, o odă veselă și plină de rebeliune adusă complicității feminine, care a debutat la Cannes, in 2007, a devenit cel mai de succes film libanez din toate timpurile. A continuat să exploreze o lume a femeilor complexe, cu multiple laturi, revenind la Cannes in 2011, cu filmul Et Maintenant on va où?, și, în 2018, cu Capharnaüm, un manifest impresionant pe tema copilăriei dificile, refugiaților și a defectelor unei societăți care întoarce spatele umanității, peliculă ce i-a adus o serie de premii și nominalizări. În 2015, a fost membru al juriului secțiunii Un Certain Regard din cadrul festivalului, devenind ulterior, în 2019, președintele acesteia.

 

Gia Coppola, deja aclamată pentru filmul său debut, Palo Alto, se întoarce la Veneția cu Mainstream. Gia a fost parte din lumea cinematografiei încă din copilărie, având ocazia să joace în două din filmele realizate de bunicul său, Francis Ford Coppola – New York Stories și The Godfather III. A lucrat pe platourile de filmare ale peliculei Somewhere, realizate de mătușa sa, Sofia Coppola, și a fost consultant de creație pentru producția Twixt, aparținând de asemenea bunicului său. Gia are deja la activ mai multe scurtmetraje, două lungmetraje și câteva videoclipuri muzicale care denotă personalitatea sa versatilă.

Luca Guadagnino, cel mai recunoscut regizor italian la nivel internațional, a fost nominalizat de 4 ori la Premiile Oscar, de 4 ori la Premiile BFTA și de 3 ori la Globurile de Aur pentru Call Me by Your Name. Are o colaborare îndelungată cu actrița Tilda Swinton, protagonista din I am love, A Bigger Splash și Suspiria, aceasta acompaniindu-l încă de la debutul său. Luca Guadagnino este prezent anul acesta inclusiv în afara competiției de la Veneția, cu scurtmetrajul Fiori, Fiori, Fiori!, axat pe personalitatea și opera lui Salvatore Ferragamo.

Wim Wenders, maestru al cinematografiei și fondatorul Noii Cinematografii Germane, regizorul unor capodopere precum Alice in the Cities, Kings of the Road, The State of Things, Until the End of the World. Câștigător al unui premiu BAFTA pentru drama Paris, Texas, care a obținut și premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes din 1984. Wenders a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes din 1987 pentru filmul Wings of Desire. De asemenea, a fost nominalizat de 3 ori la Premiile Oscar pentru cel mai bun film documentar, cu producțiile Buena Vista Social Club, Pina și The Salt of the Earth.

Interviurile din seria „Viața dintr-o nouă perspectivă: conectare contactless” vor fi disponibile pe platforma priceless.com și labiennale.org, după cum urmează:

2 septembrie – Demi Moore
3 septembrie – Nadine Labaki
4 septembrie - Gia Coppola
7 septembrie Wim Wenders
8 septembrie - Luca Guadagnino

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related