[Buy local] Andreea Tamaș, FIResc: Este un mic business început în martie, când am înlocuit terapiile cu copiii cu ceva care să mi ofere aceeași motivație

[Buy local] Andreea Tamaș, FIResc: Este un mic business început în martie, când am înlocuit terapiile cu copiii cu ceva care să mi ofere aceeași motivație

În perioada de izolare din primăvară, mulți au cotit pe noi căi profesionale, au învățat să se descurce și altfel de cum o făceau înainte de pandemie. Sunt oameni care au descoperit că dețin talente și abilități neexploatate până anul acesta și au încercat să contruiască în jurul lor o mică afacere. Sunt artizani, oameni care lucrează cu mâinile, cos, pictează, toarnă lumânări sau meșteresc bijuterii și decorațiuni.

Unul dintre acești oameni este Andreea Tamaș, fondatoarea brandului FIResc, pentru care lucrează cu bucurie, în echipă cu familia. Odată cu mica afacere, și-a stabilit și niște reguli pentru a supraviețui în criză.

”Crede în visul tău! Și el o să devină măreț! Nu renunța când este greu, schimbă abordarea, modele oferite! Bucură-te de apreciere, dar nu uita să-i apreciezi și tu pe cei din jurul tău!”

Mai departe, cu Andreea Tamaș, despre FIResc – Atelier de familie.

 

Pregătiri de sărbători

Sărbătorile sunt în continuarea așteptate cu bucurie și entuziasm, cu ușoară reținere când vine vorba despre a ne reuni. Atelierul FIResc propune lucrușoare Handmade, care au prins viata din pasiunea unor oameni pt frumos și natural. Produsele lansate în prag de sărbători sunt câteva decoruri (Coronita Wild) tricouri (Brad pisicesc și Cerb), cojocele pentru copii, căni din email pictate, botosi croșetat și jucării.

 

Cum îți ții clienții aproape

Pentru mine este ceva nou fiindcă FIResc a apărut de curând și încă învăț. Îmi doresc să fiu aproape de clienții mei prin a le transmite gingășie, bucurie și energie frumoasă. Le așez cadoul împreună cu mesaje drăgălașe, miros de lavandă, scufundate împreună în lână de lemn.

Comunic prin intermediul Facebook, grupuri care promovează artizanul român și handmade-ul.

 

Primul an de activitate ca antreprenor

Este un mic business început în martie, în perioada izolării când am înlocuit terapiile cu copiii (din motive de siguranță, sănătate) cu ceva care să mi ofere aceeași motivație, ceva firesc, natural, îmbucurător. Nu știu cum o sa fie noul an, știu doar că eu voi fi același om sensibil și cu dăruire în ceea ce fac.

 

3 reguli de supraviețuire în criză

  1. Crede. în visul tău! Și el o să devină măreț!
  2. Nu renunță când este greu, schimbă abordarea, modele oferite! Sigur o să reușești!
  3. Bucură-te de apreciere, dar nu uita să-i apreciezi și tu pe cei din jurul tău!

 

Omul din spatele brandului

Sunt Andreea Tamaș. Mămică fericita de 3 copii minunați și terapeut comportamental. Locuiesc în Curtea de Argeș, mic orășel regal. Am studiat Asistenta socială și evoluția mea profesională a fost întotdeauna pe această latură. Este motivație zilnică și echilibru. Ulterior, am devenit fundraiser după câțiva ani, 4, de voluntariat în sute de proiecte și altele câteva personale.

 

FIResc – Atelier de familie

Părinții mei au locuit în State, într-un orășel din Chicago. Acolo aveau un mic Atelier de broderie și print. L au "adus" cu ei în România, acum un an. Nișa lor este diferita de a mea, la fel și abordarea. Am început prin a veni cu idei de cadouri pentru oameni dragi, pe care împreună cu ei le însuflețeam în atelier. Și cam asa, am experimentat și ideile mele păreau că sunt bune. Am denumit conceptul și am mers mai departe. Cu bucurie și recunoștință!

Recunosc că noi suntem o echipă, iar eu nu sunt foarte experimentată în toate secretele pentru a pune pe picioare o afacere și pentru a o coordona. Au preluat și ai mei din toate aceste nevoi ale brand-ului. Abilitățile mele sunt pe comunicare, creativitate, și a creea povestea din cutiuță :)

Valorile mele și, implicit ale brandului meu, sunt respectul și bucuria cu care noi lucrăm în atelier, pe care vrem să o transmitem și clienților noștri.

 

Clienții

Profilul de client care cumpără produsele noastre este unul extins fiindcă și produsele sunt și pentru copii și pentru adulți. Îmi doresc să descopăr curând de ce revin. Am primit feedback-uri legate de delicatețea și originalitatea produselor. Bucuria cu care le răspund și trimit cutiuțele.

 

Strategia de comunicare online

Comunicarea în situații tensionate și incerte este una ușor deficitară. Și mi-am asumat. Am încercat să transmit căldură prin ceea ce ofer către ei, prin răspunsul meu, și mai apoi să am o abordare neintruzivă. Să fiu atentă la dorințele, nevoile lor. Le-am povestit despre brand prin imagini, prin copiii mei care purtau produse. FIResc.

 

Din zona optimismului

Eu cred că optimismul ține și de caracterul nostru, al fiecărui om, dar și de puțin noroc. Însă, dacă focusul este pe soluții, pe eu pot astăzi, ar fi bine să fac acest lucru astăzi, putem rămâne într-o zonă de optimism. Iar lucrurile se îndreaptă către reușită.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related