[Buy local] Anca Negescu: Am început să-mi desenez trăirile într-o manieră minimalistă, pentru a mă relaxa. Aceste desene au devenit bijuterii

[Buy local] Anca Negescu: Am început să-mi desenez trăirile într-o manieră minimalistă, pentru a mă relaxa. Aceste desene au devenit bijuterii

A început mai întâi offline, pentru că i s-a părut cea mai bună cale de a se conecta cu clientele sale, iar din iunie anul acesta s-a mutat și online, investind într-un magazin virtual de bijuterii. ”Curandera”, numele brandului creat de Anca Negescu, înseamnă ”vindecătoare” pentru că bijuteriile sale spun povești, de care cu toții avem nevoie într-o perioadă când mințile și inimile ne sunt obosite de vești grele.

”Valorile cele mai importante pentru mine când creez și dezvolt produse Curandera, sunt: iubirea, natura, poveștile și creativitatea jucăușă. Poate pare straniu că menționez poveștile ca valoare importantă, însă anumite povești au o forță fenomenală de a contribui la vindecarea anumitor traume, atât la nivel de individ, cât și la nivel de comunitate”

Majoritatea clienților Curandera sunt femei care sunt aproape de natură și protejarea ei, de spiritualitate și își doresc să cumpere local, de la branduri sustenabile. Anca Negescu vorbeste despre drumul în antreprenoriat, care a început în urmă cu 16 ani într-un domeniu foarte puțin legat de creativitate. Și despre Curandera, brandul ei de bijuterii fabricate după desene ce ilustrează trăiri și povești de-ale sale.

 

Cum se simt sărbătorile

Anul acesta sărbătorile se simt straniu, pentru că nu putem să ne întâlnim cu toți cei dragi ca de obicei, dar vin și cu speranța că situația aceasta se va rezolva curând.

La Curandera, de sărbători propunem o ediție de bijuterii cu îngeri, lansată la sfârșitul lunii noiembrie și o carte poștală în ediție limitată, care are la bază desenul original după care a fost creată linia aceasta de bijuterii.

 

Comunicarea cu clienții

Le vorbesc clienților prin mesajele pe care le poartă bijuteriile Curandera, despre puterea de vindecare a iubirii, a naturii și a poveștilor. “Curandera” înseamnă vindecătoare, iar în perioada aceasta, avem cu toții nevoie de astfel de mesaje, care dezmorțesc foarte bine inimile obosite și mințile apăsate de griji. Canalele principale de comunicare pe care le folosim sunt paginile noastre de social media, dar și anumite publicații sau bloguri.

 

Acest an pentru business-ul tău

Anul 2020 a fost dificil, plin de incertitudini și comportamente atipice ale publicului, mai ales pentru că am lansat magazinul online vara aceasta, în plină pandemie, însă lucrurile au crescut treptat și sigur, mai ales spre final de an. Evoluția aceasta îmi dă încredere și optimism.

 

Planuri pentru 2021

Pentru anul viitor pregătesc două colecții noi de bijuterie, o linie specială de Crăciun, dar și extinderea portofoliului cu printuri de artă și alte surprize despre care deocamdată nu vă spun mai multe :)

 

Scurt ghid de supraviețuire

Trei lecții învățate în această perioadă ar fi următoarele:

  1. E bine să ai un plan, dar fii pregătit să îl schimbi, pentru că e posibil să nu se potrivească deloc cu realitatea.
  2. Depindem foarte mult unii de alții, prin urmare ajută-i și susține-i pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea și ție să fii ajutat și susținut.
  3. Întotdeauna comunică onest, din inimă, chiar dacă vei fi judecat de unii. Publicul tău te va recunoaște și te va aprecia tocmai pentru acest lucru. Ceilalți nu sunt oricum publicul tău.

Trei reguli importante:

  1. Pentru orice problemă există cel puțin o soluție. Întotdeauna. Chiar dacă soluția înseamnă o schimbare incomodă.
  2. Crezi în ceea ce faci, fă-o cu iubire și respect, fii organizat și perseverent. Nicio sămânță nu se transformă în copac peste noapte și orice plantezi crește mai repede când e îngrijit cu răbdare, iubire și respect.
  3. Nu te da bătut niciodată. Chiar și momentele cele mai dificile pot reprezenta o mare oportunitate. Depinde cât de atent privești și care este atitudinea pe care o ai în acele momente.

 

Omul din spatele brandului și drumul către antreprenoriat

Sunt Anca Negescu, născută și crescută în București, unde locuiesc și în prezent. Am absolvit Facultatea de Limbi Străine la Universitatea București, Secția Engleză-Franceză, un Master In Business Communication la FABIZ – ASE București, iar în 2012 și 2014 am absolvit cursuri de managementul artei la Sotheby’s Institute of Art, Londra.

Primul meu job a fost unul de traducător la o mare corporație. Din timpul facultății mi-am dorit să dezvolt propria mea afacere și primii pași au fost în domeniul traducerilor. Antreprenoriatul a început în 2004, când am deschis propriul meu birou de traduceri. Au urmat multe proiecte de management și project management, însă în domenii din afara zonei creative. În 2014 am deschis o galerie de artă contemporană, Artfooly Gallery, care prin forța împrejurărilor m-a condus către bijuteria contemporană, domeniu de care am fost atrasă ca de un magnet.

În 2017 am creat proiectul What If I Fly împreună cu artista Anca Popescu, proiect cu bijuterii din porțelan care a zburat la propriu spre inima publicului și datorită căruia am migrat complet spre domeniul bijuteriei contemporane în 2019, când am deschis prima galerie de bijuterie contemporană din România: Place Of Display.

Din vara lui 2020, a apărut Curandera. Curandera propune bijuterie minimalistă în serii mici, designul și poveștile bijuteriilor fiind concepute de mine.

 

Povestea Curandera

Curandera s-a născut de la sine, fără să o caut. M-a găsit ea pe mine. Mi-am petrecut ultimii ani prezentând lucrările altor artiști. Cu vreo doi ani în urmă am început să-mi desenez trăirile și poveștile într-o manieră minimalistă, pentru a mă relaxa. Aceste desene au devenit ulterior bijuteriile Curandera.

Valorile cele mai importante pentru mine în general și în special, când creez și dezvolt produse Curandera, sunt: iubirea, natura, poveștile și creativitatea jucăușă. Cred în potențialul de vindecare al acestora. Poate pare straniu că menționez poveștile ca valoare importantă, însă anumite povești au o forță fenomenală de a comunica anumite mesaje și de a contribui la vindecarea anumitor traume, atât la nivel de individ, cât și la nivel de comunitate.

Natura fiind una dintre sursele noastre principale de inspirație, toate ambalajele Curandera sunt din materiale naturale, parțial plantabile și ne încurajăm clienții să protejeze mediul înconjurător.

 

Abilitățile și competențele unui bun antrepenor

Cred că depinde în primul rând de domeniul în care activează business-ul respectiv și depinde și dacă persoana care conduce business-ul se ocupă doar de conducerea business-ului, sau are o contribuție și la partea creativă. Mie de exemplu, mi-ar plăcea să ajung la un moment dat să plătesc pe cineva care să se ocupe de management, iar eu să mă ocup preponderant de partea creativă, însă deocamdată acest lucru nu este posibil.

Legat stric de partea de business, eu am dezvoltat și îmi folosesc tot timpul competențele de manager, project manager, om de marketing, social media etc. În plus, am dezvoltat și folosesc abilități de curator și creator de bijuterie și artă contemporană.

Cred că, pe lângă un minim de cunoștințe profesionale de care ai nevoie când conduci un business, o condiție obligatorie ca să ai un business de succes este să fii mereu dispus să înveți lucruri noi, să-ți asculți cu atenție clienții, angajații și colaboratorii și să fii mereu la curent cu tot ce implică munca ta, indiferent de domeniul de activitate.

 

Cine cumpără bijuteriile tale

Clienții Curandera sunt preponderent femei (85%), cu vârsta medie 30-45 de ani, cu profesii liberale, dar similar provin și din mediul corporate, cu o afinitate pentru spiritualitate, protejarea naturii și a mediului înconjurător, orientate către branduri și achiziții sustenabile.

Clienții cumpără în primul rând poveștile spuse de produsele Curandera pentru că le recunosc în propriile povești de viață, abia în al doilea rând cumpără design-ul. Revin pentru că experiența Curandera este una apropiată de sufletul lor, pentru că au valori similare celor care sunt importante pentru noi și pentru că în mod misterios, aflăm de la ei că bijuteriile Curandera le dau clienților noștri o stare de bine atunci când le poartă.

 

Strategia de comunicare online

AND-ul brandului este definit de cei trei piloni: poveste, iubire și natură. Poveștile sunt centrale în definirea brandului, iubirea stă la baza celor mai multe povești transpuse în piesele Curandera, în timp ce natura este locul de joacă și sursa de inspirație.

Tonul vocii este cald, prietenos, pe alocuri intim, adresat celor cu inima deschisă și care caută piese cu semnificație.

 

Optimismul, cum se menține în criză

Sunt momente în care poate să devină complicat să-ți menții optimismul, dar cred că aici ține de firea omului, indiferent dacă este sau nu antreprenor. Ca antreprenor, ajută foarte mult să-ți menții un program strict de lucru și o rutină cât mai sănătoasă, pentru a evita capcana procrastinării, care favorizează pesimismul.

Optimistul va găsi întotdeauna o soluție pentru orice problemă, sau cel puțin va încerca până în pânzele albe, în timp ce pesimistul va găsi o problemă pentru orice soluție

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related