[Buy local] Roxana Lupu: Mergem pe ideea asta de a trăi mai relaxat, de a munci în vibe cu mediul și obiectele care te înconjoară tot timpul anului, nu doar de Sărbători

[Buy local] Roxana Lupu: Mergem pe ideea asta de a trăi mai relaxat, de a munci în vibe cu mediul și obiectele care te înconjoară tot timpul anului, nu doar de Sărbători

Pe biroul de acasă telefonul ar putea să fie rezemat de un suport din lemn, cu licheni. Iar dacă sunteți dintre cei care alternează statul la masa de lucru cu lucrul în picioare, există suporturi care preîntâmpină oboseala. Dacă tot suntem nevoiți să stăm mai mult acasă, chiar și când muncim, am putea să o facem cât mai confortabil. Wellness Highs este o idee de business de dinainte de pandemie, zice Roxana Lupu, pentru a aduce clienților produse trendy si ergonomice într-un spațiu de lucru wellbeing. În luna martie a acestui an a apărut și magazinul online, așa s-a potrivit.

"Toate produsele gândite și făcute de noi sunt handmade și au atât un scop de utilitate și practicalitate cât și unul estetic, de design, ce conduce către ideea de natură, de destindere, de spațiu de lucru armonios, în care să te simți bine."

Ne povestește Roxana Lupu despre Wellness Highs, pentru că este important să ne îngrijim și de sănătate în lucrul de acasă. Fizică și psihică. Cine știe cât va mai trebui să avem biroul în sufragerie sau în bucătărie? Un scaun bun, dar și un strop de culoare, accesorii prietenoase nu strică niciodată, ba chiar fac bine la dispoziția generală.

 

Pregătiri de sărbători

Printr-un efort de echipă am reușit să lansăm recent un proiect la care lucrăm de ceva timp - o linie de produse destinate biroului, marcă proprie Wellness Highs. Sunt organizatoare pentru spațiul de lucru, cu un twist de wellness: un suport pentru a-ți așeza telefonul atunci când lucrezi la birou, un produs cu un touch estetic de licheni norvegieni, cu un iz delicat de pădure.

Toate produsele gândite și făcute de noi sunt handmade și au atât un scop de utilitate și practicalitate cât și unul estetic, de design, ce conduce către ideea de natură, de destindere, de spațiu de lucru armonios, în care să te simți bine.

Avem și diferite organizatoare pentru micile articole de birou, precum cleme, agrafe, pixuri, post-it-uri, capsatoare, și orice se mai găsește pe masa de birou – sunt niște tăvițe din lemn de brad și frasin, compartimentate.

Și suntem într-un Black Friday continuu toată luna decembrie la produsele noastre ergonomice: birourile reglabile pe înălțime – reduse la 50%, suporturile de laptop și tastatură, scaune ergonomice sau accesorii pentru lucrul din picioare.

 

Cum comunicați în perioada asta

Sincer, încă nu am intrat în vibe-ul de Sărbători, așa că nici comunicarea noastră nu a intrat în zona de celebrare. Cumva, prin profilul nostru de brand și prin ceea ce suntem, susținem un spatiu de lucru infuzat de wellbeing. Deci mergem pe ideea asta de a trăi mai relaxat, de a munci în vibe cu mediul și obiectele care te înconjoară tot timpul anului, nu doar de Sărbători.

Așa că suntem și noi relaxați și mesajele și comunicarea noastră sunt în consecință. De asemenea, am decis să reducem prețul multor produse și să avem promoții pe toată perioada lunii decembrie.

 

Primul an de business

Acesta a fost primul nostru an de existență, și pentru că l-am traversat și am experimentat atât de mult, nu pot să fiu decât recunoscătoare. Un an complicat, în care cifre și rapoarte și estimări de piață - pe care te mai puteai baza uneori când cântăreai o decizie de business – s-au evaporat. Comportamente de consum total impredictibile și modificate, strategii care nu mai funcționează și au încetat să funcționeze în pandemie.

Deși pare că pandemia asta și remote work ar putea suna ca o mare oportunitate pentru un business de produse ergonomice adresate spațiului de lucru, nu am fost asaltați neapărat de comenzi - mulți oameni ne-au spus că își așteaptă angajatorii să susțină cu o parte din cost prețul unui suport de laptop sau al unui scaun ergonomic, lucru care nu prea s-a mai întâmplat, din ceea ce ne-au spus.

Încheiem anul mai prost decât preconizam în martie – dar hei, era început de martie când am lansat shopul și habar nu aveam ce va să vină în doar câteva zile. Dar îl încheiem destul de bine în condițiile date.

 

Scurt ghid al antreprenorului de criză

N-am nici ghid, nici lecții – e cam ceață, pentru că datele sunt foarte puține și țin de context extern, mișcări generate de pandemia asta, care ne-a înghițit viața. Ce pot spune este că această criză pe care o trăim cu toții ne învață totuși ceva fundamental, care ajută nu doar în business: să dăm la o parte inflexibilitatea, să experimentăm. Să uităm de planurile cincinale, rețete, s-a cam zis cu ele. E planul de azi, planul de mâine și cum jonglezi cu decizii și reacții în fiecare zi.

 

Omul din spatele brandului

Sunt Roxana Lupu, am 39 de ani, sunt mamă de 2 ani și ceva. Jurnalist la bază, apoi antreprenor în marketing și comunicare. Am descoperit sportul pe la 28 de ani și viața mea s-a apropiat mult de asta: am devenit sportiv amator (triatlonist de anduranță), am lansat prima agenție de comunicare și evenimente nișată pe sport și viață sănătoasă (primul meu business), sunt trainer de motivație și inspirație prin sport.

Sunt un om creativ și energic și fac cam prea multe în același timp – asta e ușor contraindicat pentru o viață trăită în wellbeing, dar hei, suntem într-o pandemie, deci… Sper ca la anul să nu mai am scuza asta.

 

Parcursul în antreprenoriat

Primul business este agenția de comunicare Adrenallina Media, lansată acum 5 ani alături de partenera mea, Raluca Mihăilă. Când am devenit antreprenor mi-am dat seama că aveam rezerve de creativitate și energie care așteptau să fie deblocate și aveau nevoie de un spațiu de libertate.

Antreprenoriatul m-a schimbat și m-a apropiat de esența a ceea ce sunt și ce pot dar nu am nicio problemă să mă angajez mâine dacă niciuna dintre cele două afaceri nu mai functionează sau nu mai am eu resurse pentru ele.

Wellness Highs este un domeniu nou pentru mine ca antreprenor – vorbim de e-commerce, de vânzări, de produse așezate pe piață și apoi chiar gândite și produse de noi. Până acum am avut de-a face cu chestii mai eterice, precum serviciile, comunicarea. Dar îmi place să învăț, să experimentez și simt că am rezerve de creativitate care se cer trimise în lume, așa că fac tot felul de lucruri.

 

Abilități și competențe

Totul se dezvoltă dar bineînțeles că îți trebuie un pic de viziune. Ca antreprenor, asta e importantă, pe ea construiești, căci nu trebuie să ai tu toate abilitățile din lume – nici nu prea e posibil – și aici intervine perspicacitatea de a-ți alege oamenii care să îți completeze abilitățile, echipa.

În ceea ce mă privește cred că am exersat gândirea pe termen lung, și asta vine tot din viziune, strategia apoi și reziliența, la care mai am mult de lucrat, nu e tocmai punctul meu forte.

 

Cum a apărut Wellness Highs

Wellness Highs a venit din dorința de a exprima și ceva mai puțin volatil decât comunicarea. Și pentru că puteam traduce acest mod de viață sănătos, pe care l-am început și eu acum vreo 10 ani, într-un crez dar și în linii de produse. Posturologia este un subiect care merită mai multă atenție, pentru că ne petrecem zile și unii nopți în scaune, la masa de lucru, la birou, iar asta ne distruge sănătatea și starea de spirit.

Așa că brandul a apărut ca să vorbească despre asta. Aducem oamenilor produse trendy si ergonomice pentru un spatiu de lucru infuzat de wellbeing. Le spunem cum pot să aibă astfel grijă de sănătatea și starea lor de spirit când lucrează la computer, la birou sau acasă.

 

Valori de brand

Valorile de la care nu ne abatem niciodată în ceea ce privește brandul sunt:

  • încrederea – vrem ca oamenii să vadă, să aibă încredere că esența a ceea ce facem e să arătăm că există un mod de a trăi mai bine și mai sănătos, dacă avem grijă să alegem corect produsele de care ne înconjurăm atunci când lucrăm, și că noi, Wellness Highs, atunci când alegem sau producem ceea ce urcăm în shop are legătură cu întrebarea <<cum îl poate face acest produs mai sănătos și mai binedispus pe omul care ne cumpără?>>;
    facem asta și prin atelierele de posturologie și așezare corectă la birou pe care le susținem; vrem ca oamenii să aibă încredere că suntem profesioniști, că povestea noastră personală se împletește real cu ceea ce este brandul și ce comunică el;
  • curajul de a experimenta – curajul schimbă lumea și curajul ne schimbă viața în bine, mereu. Așa că este valoarea noastră primordială, de aceea ce avem în shop sunt și produse nișate la acest moment pentru piața din România, precum birourile reglabile pe înălțime, scaune ergonomice dinamice, fără spătar, care îți angajează musculatura abdominală atunci când stai pe ele și te obligă să te miști, nu să înțepenești pe ele, sau plăci de echilibru pentru lucratul din picioare, pe aceeași idee de dinamică.

 

Clienții

Clientul nostru încă se conturează și ne ferim de încadrări prea scrupuloase în cutiuțe, gen “bărbați și femei, 30-60 de ani… “, dar putem spune că sunt oamenii interesați de un stil de viață mai activ, mai puțin sedentar, care încep să se îngrijească pe ei, să își acorde atenție, și au și un venit mediu și mai mult decât mediu pentru a face asta.

 

Planuri pentru 2021

“Avem planuri mari!” pentru 2021 sună răspunsul clasic de business. Dar vom vedea. Vrem să extindem linia de produse marcă proprie în zona organizatoare de birou și să comunicăm mai mult pe conceptul sit stand, de alternare a poziției de lucru la birou șezut/ridicat.

Avem produse și accesorii premium în această zona, utilizate de corporații din lumea întreagă de ani de zile și, încet-încet, ne-ar plăcea să experimenteze oamenii mai mult lucrul din picioare la birou, pentru că sedentarismul literalmente ne omoară. Psihic, fizic.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related