- Holcim România anunță deschiderea „Școlii Tehnice” la fabrica sa de ciment din Aleșd, județul Bihor;
- Compania vine în întâmpinarea tinerilor cu vârste cuprinse între 18-25 ani, cu o ofertă educațională, acreditată de Ministerele Muncii și Educației;
- Compania pornește o amplă campanie de atragere a tinerilor în acest program de școlarizare și profesionalizare.
Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe plan local, anunță deschiderea unei “Școli Tehnice” la fabrica sa de ciment din Aleșd, județul Bihor, odată cu începerea anului școlar 2021-2022. Compania vine în întâmpinarea absolvenților de liceu cu o ofertă educațională și de formare profesională privind specializarea în industria cimentului.
Programul de școlarizare propus de Holcim România este gratuit și recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de Ministerul Educației. Desfășurat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, programul presupune doi ani de școlarizare, timp în care elevii vor dobândi o bază teoretică solidă privind specializarea de tehnician în industria cimentului și vor avea ocazia să facă practică în fabricile grupului Holcim.
Sesiunile practice vor fi susținute de specialiști din sectorul construcțiilor din cadrul Holcim și Somaco, iar ele includ: tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanța mecanică, preventivă și electrică, calitatea și tehnologia prefabricatelor, sănătatea și securitate în muncă, protecția mediului. Modulul general de educație va fi asigurat de profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd și include următoarele materii: matematică, fizică, chimie, limba engleză, limba germană, desen tehnic și informatică.
Facilitățile care privesc cazarea, transportul și masa vor fi suportate integral de grupul Holcim, pe toată durata anilor de studiu. De asemenea, elevii cu rezultate deosebite vor obține și burse de merit.
La finalul programului de școlarizare, absolvenții vor avea posibilitatea de angajare în cadrul Holcim România.
„Prin intermediul Școlii Tehnice ne dorim să aducem alături de noi tineri dornici să descopere această industrie a construcțiilor, care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităților. În cadrul Școlii, elevii vor avea posibilitatea să se dezvolte învățând de la specialiști în domeniu. Suntem mândri că, prin acest proiect, sprijinim formarea noilor generații de profesioniști și ducem mai departe angajamentul nostru de a construi o lume mai bună”, a declarat Florina Rusneac, Manager de Resurse Umane în cadrul Holcim Aleșd și Turda.
Proiectul va porni cu o amplă campanie de atragere a tinerilor absolvenți de licee cu profil tehnic sau real, ce se va desfășura în perioada mai – septembrie a.c. Localitățile vizate pentru această campanie sunt: Aleșd, Arad, Aiud, Blaj, Carei, Câmpulung Muscel, Oradea, Satu Mare, Teiuș, Timișoara și Turda.
Elevii interesați de “Școala Tehnică” se vor putea înscrie în program în perioada 10 iulie – 7 septembrie, pe bază de dosar. Ulterior, între 8 – 10 septembrie, ei vor susține o serie de testări la matematică, fizică, chimie, limba engleză, dar și o evaluare a profilului psihologic, precum și un interviu cu un specialist Holcim.