Apogeum Fetească Neagră, vin născut în podgoriile Tohani, obține Medalia de Aur la cea mai mare competiție de vinuri din lume

Apogeum Fetească Neagră, vin născut în podgoriile Tohani, obține Medalia de Aur la cea mai mare competiție de vinuri din lume

Apogeum Fetească Neagră 2017 a obținut 95 de puncte la concursul Decanter World Wine Awards (DWWA), o competiție care reunește anual peste 15.000 de participanți din întreaga lume. Astfel, încă o medalie se adaugă celor 14 distincții primite deja pe parcursul celor 8 ani de excelență a Feteștii Negre, un soi cu care Tohani România și-a propus să plaseze România pe harta internațională a vinului.

Apogeum Fetească Neagră, vinul inclus pe lista scurtă a celor mai bune* 1% vinuri din lume, cucerește o nouă medalie, a 15-a. Apogeum Ediția 2017 a obținut un rezultat excepțional: 95 de puncte.  Astfel, Feteasca Neagră, cel mai popular soi de vin roșu românesc de la Tohani, face un nou pas în demersul său de a deveni un simbol pentru România.

 

"Feteasca Neagră continuă să ne ofere satisfacții. Ediția 2017 a vinului născut la Tohani, care acum are propria sa cramă, primește această distincție specială de la Decanter World Wine Awards, care ne onorează și ne încurajează demersul de a investi în continuare într-un soi românesc, autentic, ce pune România pe harta internațională a vinului", a precizat Virgil Mîndru, CEO Tohani România.

Apogeum Fetească Neagră este un vin produs în cantitate limitată, între 5.000-10.000 de sticle anual. La Crama Apogeum – aflată la Tohani, #AcasăLaFeteascaNeagră – iubitorii vinului au posibilitatea să-l deguste în degustări pe verticală (același vin din ani diferiți), unde pot aprecia diferențele anilor de producție. Apogeum Fetească Neagră 2017 va fi disponibil publicului începând cu această toamnă.

"Ultimii 15 ani au fost marcați de investițiile constante în producția de Fetească Neagră, iar Apogeum demonstrează că obiectivele propuse – de a transforma un soi necunoscut într-unul definitoriu pentru vinul românesc – sunt nu doar realizabile, ci confirmate de la an la an. Apogeum are o metodă de producție în amfore, rară în România. Atestarea că Feteasca Neagră devine un soi reprezentativ vine, alături de distincțiile constante în concursuri specializate, și din partea consumatorului, care îl apreciază tot mai mult", a mai precizat Virgil Mândru.

În ultimii ani, Apogeum Fetească Neagră este tot mai solicitat de clienți din țări cu tradiție, cum ar fi Franța, Italia, Germania, dar și din destinații mai exotice precum Thailanda, Brazilia sau China.

Strugurii de Fetească Neagră, soiul ce a cucerit medalia de aur la cea mai prestigioasă competiție de profil din lume, provin din butuci de viță de vie cu o vechime de peste 50 de ani. Producția de Fetească Neagră dedicată etichetei Apogeum este redusă, de 5-6 tone/hectar, recoltată manual, cu strugurii selecționați încă din vie.

Vinul este obținut în crama cu același nume, cramă istorică dotată pe măsura renumelui cu amfore din argilă și sisteme de selecție a strugurilor. Producția urmează un parcurs aparte, vechi de două milenii. După obținerea vinului tânăr, Feteasca Neagră se odihnește în baricuri din stejar franțuzesc timp de 2 ani, iar apoi, timp de 12 luni, în sticlă.

Astfel, pe lângă aromele caracteristice de prună uscată, magiun, fructe de pădure și coacăze negre ale soiului, primește note de elegantă maturitate, exprimate printr-o explozie de arome îmbietoare de stejar, vanilie, ciocolată, cafea, taninuri moi, catifelate - elemente ce denotă valoarea unui vin deosebit, rar.

*Top realizat la nivel internațional prin aplicația Vivino, pe baza review-urilor consumatorilor și specialiștilor în vin din întreaga lume

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related