[Locuri de tihnă] Elena Ioniță, La Arțar: Usile pe care au intrat bunicii si strabunicii mei, geamurile, butoaiele in care tineau vinul, masuta si scaunele unde taiam impreuna rosiile toamna se gasesc aici

[Locuri de tihnă] Elena Ioniță, La Arțar: Usile pe care au intrat bunicii si strabunicii mei, geamurile, butoaiele in care tineau vinul, masuta si scaunele unde taiam impreuna rosiile toamna se gasesc aici

In jurul unui artar mare si batran se pot construi nu doar o viata, o casa si o familie, ci si un business unde se impletesc noul si vechiul chiar foarte bine. Daca in urma cu multi ani tinerii satului se adunau in jurul unui artar mare si batran pentru ceea ce era pe atunci socializarea dupa munca, astazi se intalnesc oameni care vor sa-si sarbatoreasca iubirea, familia, munca, timpul liber intr-un loc simplu, linistit.

La Arțar este numele sau si se afla in satul Calugareni din Dambovita. Daniel Ioniță si prietenii sai au salvat artarul legendar atunci cand proprietarul terenului a vrut sa il taie, iar ani mai tarziu sotia sa Elena a gasit o cale de a-l pune in valoare.

”Sotul meu si-a adunat prietenii care si-au lasat masinile parcate in jurul artarului ceva vreme, in speranta ca acesta va fi salvat. Cativa ani mai tarziu, sotul meu a cumparat terenul pe care se afla artarul. Acum padurea este plina de stejari si 2 artari tineri.

Elena Ioniță ne povesteste despre La Arțar.

 

Oamenii de La Arțar

La Artar imbina vechiul cu noul, traditionalul cu modernul si promoveaza un altfel de decor, diferit fata de toate locatiile destinate evenimentelor.

Eu sunt Elena Ionita, cea care a avut ideea de a pune in valoare si a da o alta nota balotilor de paie lucrati de sotul meu, Daniel Ionita. Suntem oameni simpli, crescuti de bunici, cu o experienta de viata mai bogata decat multi dintre noi.

 

Povestea Arțarului

Locul exista, nu a fost necesar sa cautam un loc anume pentru a face ceea ce este acum La Artar. Pe acest teren, in urma cu ceva ani se afla un artar mare si batran, unde batranii de acum se odihneau altadata la umbra lui dupa o zi grea de munca. Printre ei se numara si socrul meu. Cand proprietarul terenului a decis sa taie artarul, sotul meu si-a adunat prietenii care si-au lasat masinile parcate in jurul artarului ceva vreme, in speranta ca acesta va fi salvat. Cativa ani mai tarziu, sotul meu a cumparat terenul pe care se afla artarul si ne-am construit familia, viata si casa. Acum padurea este plina de stejari si 2 artari tineri, insa locul si-a pastrat starea de liniste, acel vibe pe care il simte fiecare client ce ne trece pragul. 

 

Vechiul si noul impreuna

Avem mai peste tot, atat in interior cat si in exterior, lucruri vechi pe care nu le intalnesti la tot pasul. De exemplu parintii mei au renuntat la casuta unde au locuit bunicii mei, iar eu am adus La Artar tot ce am putut de acolo! Usile pe care au intrat bunicii si strabunicii mei, geamurile, butoaiele in care tineau vinul, masuta si scaunele unde taiam impreuna rosiile toamna si multe altele se gasesc aici La Artar!

Am avut un soc cand am realizat ca ne mor batranii de altadata si nu vom mai avea parte, nici noi dar nici copii nostri, de toata bucuria lor prin simplitatea, prin munca lor, prin caldura lor.

 

Costurile de amenajare

N-as putea sa va spun cat ne-au costat pana acum amenajarile, dar va pot spune ca aproape tot ce s-a incasat s-a si investit, lucru care se intampla si acum dupa 5 ani de cand am deschis. 

 

De ce este nevoie pentru a gestiona spatiul

Pentru a gestiona un astfel de spatiu, este nevoie deplina de oameni care sa iubeasca munca, sa fie foarte activi, sa le placa fiecare anotimp asa cum este el, ploios, friguros, calduros, si sa o poata lua de la capat in urmatoarea zi. 

 

Promovarea

Pe Facebook si Instagram, facem postari, insa in ultima vreme nu ne-am mai ocupat foarte tare de aceasta parte, datorita perioadei prin care trecem cu totii.

 

Clienții voștri

Clientii nostrii sunt de toate varstele, de la 2 ani la cei de peste 90 de ani. Cu totii suntem in cautare de nou, iar noi asta le oferim. Din recomandari avem majoritatea clientilor, este lucrul care ne multumeste cel mai mult. Majoritatea probabil ca nici nu stiu de ce se intorc la noi, dar o fac pur si simplu. Este felul in care s-au simtit aici, raman emotiile, momentele de liniste, bucuria, rasul, natura sau altceva ce il face pe acel om sa realizeze ca in viata lui aceste lucruri sunt rare sau nu mai sunt si le poate intalni aici.

 

Simplitatea

"Prispa de la tara" a devenit un trend deoarece se gaseste rar, in plus aduce bucurie si nostalgie tuturor varstelor. Cei de varsta a 3 a si de varsta a 2 a, acolo unde ma incadrez si eu, intra intr-o melancolie la intalnirea lucrurilor vechi de odinioara iar cei mai tineri le considera "o fita"! 

 

Cu ce veniti diferit

Ne diferentiem de alte locuri asemanatoare cred ca prin rabdare, prin faptul ca intelegem ,,prea mult,, daca o citez pe colega mea, nevoile si cerintele fiecarui client, fie ca este cadru didactic, viitoare mireasa sau viitor tatic. Prin faptul ca avem puterea si curajul sa mutam de 5 ori pe saptamana locurile de decor, mesele, scaunele asa cum isi doreste fiecare client pentru evenimentul sau. Nu este usor sa pleci aproape zilnic cu butuci sau baloti de paie in spinare pentru a schimba energia, ca sa nu citez din nou, sa facem pe plac tuturor.

Una peste alta, cred ca fiecare client simte munca din spate, noi ca si echipa ne mentinem si crestem cu fiecare anotimp, aducem idei noi cu lucruri unice. Prin aceste lucruri cred ca ne diferentiem.

 

Mai departe, la Arțar

Planul nostru este sa aducem cat mai multa fericire si amintiri frumoase cat mai multor oameni care ne trec pragul. Mai nou, in acest an am pus in practica multe activitati la care iau parte nu doar copii, ci si parintii si chiar bunicii. Ca de exemplu, intrecerea cu roaba unde sotul isi cara sotia si/ sau copilul, sau prietenii intre ei. Sa-i vedem ca pleaca cu amintiri si rasete pentru noi este cel mai placut sentiment.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related