Orice terminal nou-lansat cumpărat în România (Nokia XR20, Nokia X20, Nokia X10, Nokia G50, Nokia G20 și Nokia G10) va putea fi înscris online pentru plantarea a doi până la cinci arbori în numele utilizatorilor.
HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, lansează astăzi proiectul Plantăm Împreună, desfășurat în parteneriat cu Asociația EcoAssist prin inițiativa „Plantăm fapte bune în România”. În cadrul proiectului, toate terminalele din seriile Nokia nou-lansate în România, și anume Nokia XR20, Nokia X20, Nokia X10, Nokia G50, Nokia G20 și Nokia G10, vor putea fi înscrise online pentru plantarea de arbori în numele utilizatorilor, în județele Alba, Bacău, Cluj, Sibiu și Timiș. Astfel, pentru fiecare terminal Nokia XR20 vor putea fi plantați cinci arbori, cu fiecare Nokia X20 pot fi plantați patru arbori, pentru fiecare Nokia X10 și Nokia G50, vor putea fi plantați câte trei arbori, iar fiecărui Nokia G20 și Nokia G10 îi corespund câte doi arbori plantați pentru utilizatori.
„Anul acesta ne-am impus ținta ambițioasă de a planta un milion de arbori pentru a ajuta la reconstruirea mediului înconjurător și a putea face față noilor provocări, iar România pune o piatră de temelie importantă în atingerea acestui deziderat. Suntem hotărâți să ajutăm la ghidarea actualului sistem economic către un model mai sustenabil – fie că vorbim de transformarea circuitului de producție pentru a ne asigura că terminalele noastre pot fi folosite în parametri optimi pentru cel puțin 3 ani, cu mai bine de un an peste media europeană, de donarea întregii sume acumulate din vânzarea încărcătoarelor către ONG-uri care contribuie la eliberarea de deșeuri a canalelor navigabile, sau, iată, de asumarea unor obiective de refacere a biodiversității fără de care nici noi, nici generațiile viitoare nu am putea trăi în condițiile cu care ne-am obișnuit. HMD Global este o companie responsabilă aflată în continuă transformare și credem cu tărie că trebuie să contribuim activ la impunerea unor noi standarde în domeniu. De aceea ne bucurăm că o inițiativă proactivă ca Plantăm fapte bune în România a observat acest lucru și ni s-a alăturat fără ezitare în această călătorie frumoasă”, a declarat Robert Siewierski General Manager Europa de Est, HMD Global.
„Purtăm pădurile noastre în minte, în suflet și lor le datorăm existența trecută, prezentă și viitoare. Astăzi simțim cu toții că suntem îndatorați lor și că drumul spre o comuniune benefică tuturor cu întreaga natură este lung și anevoios. Dar necesar. În toți acești ani, misiunea noastră a fost și încă este aceea de a planta păduri și de a crește împreună cu ele. Ne bucurăm că HMD Global s-a alăturat inițiativei Plantăm fapte bune în România și că astfel putem continua misiunea pe care o urmărim cu ajutorul acestei mișcări dragi nouă. Nu în ultimul rând, suntem onorați să facem parte din inițiativa globală de a planta un milion de arbori și a contribui împreună la regenerarea resurselor planetei”, a spus Marin Toma, Președinte, Asociația EcoAssist.
În ultimii ani, HMD Global a făcut o serie de pași importanți pentru a reduce impactul asupra mediului – de la renunțarea la încărcătorul de telefon din cutie și până la asigurarea unei durate de viață cât mai extinse a terminalului, prin actualizări constante de securitate. Toate acestea ajută planeta prin reducerea deșeurilor electronice, iar acum compania merge mai departe în misiunea sa, plantând propriu-zis arbori în jurul lumii, iar în România cu ajutorul inițiativei „Plantăm Fapte Bune în România”.
Noile serii G și X, în vârful portofoliului Nokia – atât din perspectiva performanței, cât și cea a sustenabilității
Potrivit Biroului European pentru Mediu, dacă toate persoanele din Europa ar folosi smartphone-urile pe care le dețin pentru un an în plus, amprenta de carbon ar fi redusă până în anul 2030 cu echivalentul a două milioane de mașini retrase de pe drum*. Proiectate pentru a putea fi folosite în parametri optimi pentru cel puțin 3 ani, cu mai bine de un an peste media europeană, smartphone-urile Nokia sunt protejate, sigure și mereu actualizate pentru consumatori.
În plus, încărcătorul și căștile nu mai sunt incluse în cutiile noilor terminalele, ajutând la reducerea celor 12.000 tone de deșeuri electronice generate de încărcătoarele de telefoane din UE. Când este necesar, încărcătoarele pot fi achiziționate de pe Nokia.com, iar suma strânsă va fi donată către CLEAR RIVERS, organizație caritabilă care luptă pentru eliminarea deșeurilor de plastic din canalele navigabile internaționale. În plus, noi modele Nokia precum Nokia X20 sunt comercializate cu o carcasă 100% biodegradabilă prin compost, astfel încât terminalele să poată fi păstrate și utilizate pentru mai mult timp.
Termeni pentru înscrierea terminalelor și revendicarea plantărilor
Pentru a planta arbori în cinci județe din România și a genera certificatul de Custode al Pădurilor, vă rugăm să înscrieți primul cod IMEI al noului terminal, împreună cu datele de identificare, pe pagina proiectului.
Inițiativa s-a născut în cadrul ONG-ului EcoAssist, fondat în anul 2008 ca un grup de studenți ce împărțeau același vis: de a salva pădurile, și lucrau la acest obiectiv prin mici proiecte de selectare colectivă sau acțiuni de strângere a deșeurilor aruncate. În prezent, inițiativa creează viitoarele păduri ale României cu ajutorul voluntarilor. Rezultatele vor putea fi văzute peste ani, când viitoarele generații vor putea străbate pădurile pe care voluntarii le formează astăzi.
Din 2011 și până în prezent, 44.000 de voluntari au plantat și îngrijit peste 1.841.500 de copăcei pe un total de 470 de hectare de terenuri publice neproductive în 33 de județe. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat 14 distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.