TikTok marchează cele 16 zile de activism împotriva violenței de gen din acest an prin parteneriatul cu UN Women și ONG-uri din rețeaua Violence Against Women and Girls (VAWG) la nivel global. Astfel, TikTok lansează un nou hub de informare în aplicație pentru a începe conversația despre violență și a porni un proces de educare pentru comunitatea TikTok.
Hub-ul va fi live pe TikTok începând cu Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor și Fetelor, pe 25 noiembrie, și se va încheia de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, pe 10 decembrie.
„Eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor este o nevoie globală. Suntem mândri să colaborăm cu UN Women și alte ONG-uri VAWG pentru a ne mobiliza comunitatea în susținerea acestei misiuni și așteptăm cu nerăbdare să vedem conținutul creativ realizat de creatorii noștri în săptămânile următoare”, a menționat Julie de Bailliencourt, Head of Product Policy, TikTok.
Platforma de divertisment va lansa, de asemenea, o campanie on-platform pentru a adresa misoginia online, a celebra contribuția creativă a creatoarelor și a demonstra angajamentul TikTok de a combate violența online bazată pe gen. Tot conținutul va fi distribuit sub hashtag-ul #orangetheworld, acesta având deja 2,2 milioane de vizualizări pentru conținut în mai multe limbi. Campania în aplicație este, de asemenea, programată să fie lansată pe 25 noiembrie și să se desfășoare timp de 16 zile, până pe 10 decembrie. Și în România subiectul este adresat de creatori precum: @itsanca sau @magdyz.
„Violența împotriva femeilor este un subiect delicat și, din păcate, destul de comun în România. Ca fete, suntem de mici învățate că trebuie să fim feminine și jucăușe, dar nu suficient de feminine ca să nu instigăm bărbați. Ne e frică să mergem noaptea singure pe stradă și uneori ne luăm haine de schimb în caz că purtăm fustă scurtă sau ne luăm spray cu piper și ținem cheile în mână de cu două străzi înainte să ajungem în fața blocului. Hai să învățăm și bărbații, încă de când sunt băieței, cum să respecte femeile, să ne vadă ca pe mai mult decât un corp și o față drăguță. Mă bucur că din ce în ce mai multe voci din online se implică pentru a combate asta. Mai avem mult de lucru, dar suntem pe drumul cel bun.”
„Sunt Magdyz și am fost o victimă a violenței domestice, așa că mi-am folosit vocea pentru fiecare femeie. Și am țipat, pentru ca nicio soră să nu își mai usuce lacrimile de acum întrebându-se unde și-a pierdut vocea. Violența împotriva femeilor nu poate fi tolerată sub nicio formă, în nicio circumstanță. Și dacă știi că cineva este o victimă, ar trebui să acționezi. Nu pentru că ai o mamă, nu pentru că ai o soră, nu pentru că ai o fiică. Pentru că EA este o persoană. Puneți capăt fricii NOASTRE.”
Această acțiune face parte din eforturile TikTok de a îmbunătăți permanent măsurile de siguranță pentru toți utilizatorii. În plus, platforma lucrează și cu organizații precum Web Foundation pentru a proiecta noi soluții cu scopul de a face spațiile digitale din ce în ce mai sigure pentru femei. Regulile comunității TikTok arată clar că platforma nu tolerează sexismul și alte forme de ură îndreptate către indivizi sau grupuri din cauza sexului sau identității lor de gen și elimină orice astfel de conținut.
TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.