TBI Bank se alătură Asociației Române de Fintech (RoFin.Tech) și susține dezvoltarea inovației în startup-uri și corporații

TBI Bank se alătură Asociației Române de Fintech (RoFin.Tech) și susține dezvoltarea inovației în startup-uri și corporații

Atât startup-urile, cât și corporațiile au nevoie de acces la consultanță strategică, la profesioniști din domeniul juridic, la un mediu sigur pentru a testa și experimenta, la parteneriate și nu numai pentru a beneficia de cele mai bune oportunități. În acest sens, TBI Bank, leader pe segmentul Cumpără acum, plătește mai târziu (BNPL), și-a unit forțele cu RoFin.Tech, cea mai importantă asociație fintech din România, pentru a putea sprijini companiile din întreaga țară. Acest parteneriat își propune să contribuie la digitalizarea sectorului financiar românesc, cu impact pozitiv asupra economiei și societății în general.

Fiind o banca challenger, cu o mentalitate de tip fintech, aderarea TBI Bank la RoFin.Tech nu reprezintă altceva decat o evoluție firească. De-a lungul anilor, TBI a acumulat o experiență semnificativă în crearea de soluții inovatoare adaptate la nevoile clientilor de astazi si din viitor. Așadar, prin acest parteneriat, TBI va împărtăși cunoștințe, informații și exemple de bune practici cu companii din toată România, o situație de tip win-win pentru toate părțile implicate.

Pandemia COVID-19 a evidențiat și mai mult importanța tehnologiei digitale în afaceri și a creat oportunități pentru antreprenori de a dezvolta soluții inovatoare, bazate pe tehnologie. Inovațiile fintech se află în fruntea multor tendințe tehnologice disruptive și contribuie la stimularea incluziunii financiare atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii.

Asociația Română de Fintech - RoFin.Tech a fost înființată cu scopul principal de a reprezenta interesele companiilor românești de tehnologie care construiesc produse tehnologice brevetate. Obiectivele principale ale RoFin.Tech sunt creșterea penetrării mediului digital, a tehnologiei și a antreprenoriatului în serviciile financiare și crearea și dezvoltarea canalelor offline și online necesare pentru ca firmele românești de fintech să își extindă operațiunile la nivel internațional.

„Vrem să construim un viitor inteligent și să găsim modalități prin care companiile românești să ajute la dezvoltarea sectorului fintech. Pentru a realiza acest lucru, dorim să facem parte dintr-un ecosistem unic, care conectează companii disruptive și organizații de top. Împreună cu partenerii noștri, creăm un mediu prielnic pentru a dezvolta și implementa tehnologiile de mâine”, a afirmat Gergana Staykova, Market Leader în cadrul TBI.

„TBI Bank România este una dintre băncile agile, care, în ultimii ani au lansat produse inovative și au început să se dezvolte similar unei companii de tip fintech. Ne bucură faptul că oficializează această tendință de a adopta inovația tehnologică alăturându-se ca partener suport al Asociației Române de Fintech. Credem într-o colaborare consistentă între membrii RoFin.tech și TBI Bank și sperăm să mai anunțăm astfel de parteneriate cât mai curând, spre beneficiul clienților de servicii financiare din România”, a declarat Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech , CEO și Fondator Finqware.

RoFin.Tech este, de asemenea, membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivelul Uniunii Europene (UE), care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE.

TBI Bank este un creditor incluziv care se adresează consumatorilor, comercianților și IMM-urilor, oferind finanțare și servicii suplimentare integrate prin intermediul unei rețele largi de canale și platforme "phygitale". În prezent, operează în Bulgaria, România, Germania, Lituania și Grecia. TBI Bank face parte din 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluții digitale de creditare adresate consumatorilor. Prin diverse canale digitale, o rețea proprie de 300 de sucursale și parteneriate de încredere cu aproape 13.000 de comercianți și retaileri mici și mari, TBI are un portofoliu de 2 milioane de clienți în 2021 și a acordat aproape 500.000 de credite. Modelul său de afaceri de succes și abordarea orientată spre client au dus la transformarea sa într-una dintre cele mai profitabile și eficiente bănci din Europa de Sud-Est. 

Asociația Română de Fintech a fost înființată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 de membri care reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiei financiare (fintech). Are două obiective bine fundamentate încă de la înființare: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene care pot avea un impact asupra industriei fintech, dar și crearea și facilitarea a cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației. RoFin.Tech este membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivel european care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related