[Optimism de business] Corina Gliga: Deci noi suntem J’ai Bistrot cu mica greșeală gramaticală acceptată. J’ai ca un fel de „mulțumim pentru găzduire”

[Optimism de business] Corina Gliga: Deci noi suntem J’ai Bistrot cu mica greșeală gramaticală acceptată. J’ai ca un fel de „mulțumim pentru găzduire”

J'ai Bistrot a început pe nepusă masă, la propriu, în Târgu Mureș, când o prietenă de-a Corinei Gliga, Alina Rump își căuta un showroom de expus mobila, iar curtea bunicilor ei i s-a părut o variantă bună pentru asta, doar să vină la pachet cu o terasă. Așa a început aventura J'ai în 2011, după care a urmat deschiderea la București, 2 ani mai târziu.

Memorabil este felul în care am pornit la drum cu partenera mea Alina Rump cu care ne cunoscusem cu 1-2 săptămâni înainte de a decide că ce idee bună avem. Ea căuta un spațiu pentru un showroom de mobilă, iar eu aveam casa bunicului meu care era goală de vreo 7 ani. Evident că era prea mică, dar fiind în curtea casei, i-am povestit că mi s-ar părea fain să fie acolo o terasă și ea a zis, hai să facem!

Anul ăsta locația din capitală face 9 ani, ocazie cu care am adresat Corinei 9 întrebări, pe post de La mulți ani! Ce e cu numele ăsta, o fi eroare gramaticală franțuzească?!, cum e cu publicul, ce gătesc în oale, ulcele și pahare și, cel mai important, ce au pregătit pentru aniversarea care se întâmplă fix săptămâna asta.

 

Cine e Corina Gliga 

Îmi e tare greu să răspund la întrebarea asta pentru că nu cred că e o singură persoană în fiecare din noi. Eu cred că de fapt, în funcție de context, de moment și de necesități, fiecare din noi are mai multe versiuni.

Dacă e să fac un scurt cuprins aș menționa: antreprenoare - deși mi-a luat ceva timp să realizez asta, mamă de fată, fiică, soră, prietenă, colegă și cam visătoare.

Primele planuri ar fi fost prin clasa I când am vrut să merg la piața de vechituri din Târgu Mureș să vând jucării și haine mici și cu banii să îmi cumpăr evident altele. Nu m-au lăsat ai mei dar a fost ok.

 

Cum era vibe-ul în Tg. Mureş în perioada aceea

Orașul era destul de liniștit și prin asta spun că nu prea erau multe locuri de socializare, nu se întâmplau decât concerte discutabile, organizate de primărie sau câteva cover bands. Piedici mari nu pot să spun că au fost, poate doar o lipsă de încredere din partea unora că ce vrem noi să facem are șanse de reușită și poate și mai mult, propria noastră lipsă de experiență.

Memorabil este felul în care am pornit la drum cu partenera mea Alina Rump cu care ne cunoscusem cu 1-2 săptămâni înainte de a decide că ce idee bună avem. Ea căuta un spațiu pentru un showroom de mobilă iar eu aveam casa bunicului meu care era goală de vreo 7 ani. Evident că era prea mică dar fiind în curtea casei i-am povestit că mi s-ar părea fain să fie acolo o terasă și ea a zis, hai să facem!

 

De ce J'ai Bistrot, care e povestea din spate?

Ne tot gândeam noi la nume dar nimic nu părea să ne mulțumească sau să ne definească. Pe bunicul meu îl chema Eugen, Jenucu, Tata Je. Iar fratele meu, Vlad Gliga, a venit cu ideea minunată de J’ai ca un fel de „mulțumim pentru găzduire” și bistrot pentru că bar sau altceva nu prea suna bine. Deci noi suntem J’ai Bistrot cu mica greșeală gramaticală acceptată. Și dacă vorbim de vise, J’ai Târgu Mureș, J’ai București ... J’ai Paris, J’ai Tokyo and so on so forth. :)

 

În Bucureşti

Cred că s-a schimbat cam totul, J’ai-ul, noi, oamenii casei, orașele, contextele, chiar tot.

 

Amprenta J'ai Bistrot 

Îmi place să cred că ține de stil, de atmosferă, de drag de a fi cu oameni, de relaxarea pe care noi o apreciem și încercăm să o oferim, pentru că mâncare & băuturi bune se găsesc în multe locuri, dar și cu asta ne mândrim.

 

Meniul tău preferat 

Meniul meu preferat este meniul zilei pentru că e chiar mâncare cu gust și cu suflet, dar din meniul standard cel mai mult îmi place Mic dejun-ul continental pentru că eu sunt pofticioasă și are cam de toate, dar și J’ai orient pentru că e o combinație foarte foarte bună. Altfel, Porcul în crustă de nuci (e un soi de schnitzel de porc cu cartofi piure și dulceață de ardei iuți de la Jam Sessions) este unul din produsele cele mai apreciate.

Dar nu pot să nu mă laud și din meniul de bar cu siropurile noastre tot de la Jam Sessions (soc, ghimbir și lavandă) și drept urmare Hugo Spritz-ul nostru jur că e cel mai bun fără falsă modestie :)

 

Cât de greu e să ai un bistro în Bucureşti

A fost o adaptare la început la ritmul Bucureștiului dar cea mai grea a fost adaptarea la modul de funcționare al autorităților locale, cu cei care ar trebui să îți fie parteneri și să ofere un cadru corect de funcționare.

Iar în pandemie ca să glumesc puțin, “puteți uita”. La modul serios a fost extrem de greu și am ajuns să chestionez motivele pentru care am respins vreodată, de exemplu, refuzul de a mă angaja la stat, am luat decizii greșite din punct de vedere financiar dar corecte emoțional iar apoi am primit un ajutor din partea statului surprinzător și foarte apreciat.

Acum trecem prin altă „pandemie” care pare a fi prezentă în toate domeniile – lipsa oamenilor, lipsa forței de muncă.

 

Clientul perfect 

Clientul perfect există și avem destul de mulți în mai multe variante. Aș spune că o variantă e a celui care vine și se bucură de relaxarea pe care noi o oferim poate ne devine în timp și prieten, ne și trage de mânecă în mod obiectiv dacă se întâmplă să “o luăm pe arătură” fără să ne dăm seama.

Iar legat de timp poate că e ușor diferit ce se întâmplă în Tg Mureș vs București, dar în general oamenii au devenit mai deschiși la nou, dar acum după pandemie cred că încă ne întrebăm cu toții cum ne-am schimbat.

 

Săptămâna aniversară 

Săptămâna aceasta aniversăm 9 ani Îi invit cu drag pe toți prietenii, amicii, vecinii să ciocnim un pahar și să ne distrăm în frumoasa noastră grădină.

În primul rând, joi, pe 26 mai, îi primim în grădină pe prietenii noștri de la trupa Kumm, cu care am și pornit la drum acum 11 ani la Târgu Mureș și ne bucurăm că îi avem din nou cu un Silent Concert – o experiență intimă pe care o recomand din tot sufletul.

Pe 27 mai, vom avea un Silent Party cu 3 canale pe care vor pune câte 3 odată, în total 9 invitați toți foarte dragi nouă și promitem dans și bucurie de care avem cu toții atât de mare nevoie.

În luna iunie, ne bucură să primim vecinii cei mai buni de la Grivița 53, Chris Simion și al lor Undercloud cu care devenim parteneri.

Noi vom încerca în fiecare lună să organizăm cu o trupă faină câte un Silent Concert, proiecții de film tot în regim Silent astfel încât și cei care urmăresc intens filmul dar și cei care vor doar să bea un pahar să stea de vorbă se pot simți bine unii cu ceilalți, dar cu siguranță vor mai urma și alte Silent Parties anul ăsta.

Pregătim, de asemenea, parteneriate cu festivaluri de film sau de artă urbană și promitem că ne vom bucura de fiecare eveniment pe care îl vom găzdui.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related