Evenimentul premiază ideile de business inovatoare ale tinerilor clujeni și oferă retrospectiva celor mai bune inițiative StartUp din România.
Fiecare zi care ne apropie de ediția a noua a Techsylvania aduce tot mai multe noutăți legate de programul și tematica evenimentului, noi speakeri se alătură impresionantelor nume care vor onora publicul și scena și tot mai multe inițiative de promovare și susținere a antreprenoriatului digital îmbogățesc oferta irezistibilă a unuia dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa de Est.
Biletele la Techsylvania se pot încă achiziționa online.
Foto Stan Chudnovsky – Ex Head of Facebook Messenger
În topul temelor de discuție se vor afla recentele evoluții din lumea criptomonedelor. Specialiștii Wui Ngiap Foo și Henry Foo, reprezentanți ai Ethlas, pun publicul față în față cu unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului, prin intermediul discuției deschise Surviving Crypto Winter: Founding, Funding and Building Web3 Companies that last. Ce înseamnă investițiile în cryptocurrency, cum se traduce volatilitatea la nivel de individ și ca impact asupra companiilor, în lumina trendurilor actuale, spre ce viitor ne îndreptăm și cât la sută din reacția pieței poate fi anticipată – sunt toate întrebări la care cei interesați își vor putea răspunde, cu ajutorul expertizei reale a celor doi speakeri.
Într-o altă sesiune, Mansoor Ahmed-Rengers de la compania OpenOrigins va atinge un alt subiect actual, îndelung disputat: Authenticity in the Age of Disinformation, o discuție lucidă și asumată despre valoarea autenticității în trendul ascendent al dezinformării, în timp ce Josh Little de la Volley va focaliza atenția publicului pe o analiză pragmatică a valorilor care creează loialitate în jurul oricărui produs sau serviciu, prin topicul la fel de provocator ales: Stuck like glue: Building products that users can’t live without.
În ultimele zile, noi nume de prim rang din lumea afacerilor, tehnologiei și inovației s-au adăugat listei impresionante de speakeri confirmați pentru ediția din 28-29 iunie. Pe scena Techsylvania, care va fi accesibilă participanților atât fizic, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, cât și online pe platforma Hopin, vor urca profesioniști cu cariere impresionante în cele mai mari companii de tehnologie din lume, precum Google, Facebook, Vodafone, UniCredit Bank, OLX Group, redox, Liquid, Linkedin, Grab, Chili Piper, Superbet, MongoDB, Pioneer sau YouTube.
Noile nume anunțate recent sunt și ele impresionante: Stan Chudnovsky este Ex Head of Facebook Messenger, antreprenor și investitor american, co-fondator al NFX, fost Growth, Global strategy & Special Operations VP la PayPal și fost VP pentru Messenger la Meta/ Facebook, unde și-a petrecut ultimii 7+ ani din carieră. Margaret Hollendoner are în CV rolul de Group Product Manager, Fitness & Health la Google din 2005 și și-a dezvoltat cariera lucrând în mai multe industrii pe produse cu miliarde de utilizatori, inclusiv AdWords, YouTube și Commerce, activând în Consumer Health de la începutul anului 2017, construind și gestionând echipe de produs digital active la nivel internațional. Vladimir Dănilă este fondator și CEO al Vectornator, considerat cel mai precis, intuitiv și inovator soft de ilustrare grafică din lume. În 2017, la doar 17 ani, Vladimir a creat un instrument menit să facă designul vectorial mai ușor ce a ajuns să fie utilizat de Apple, Disney, Wacom și Microsoft și a obținut rapid o rundă de finanțare de 20 de milioane de dolari.
Meron Gribetz de la Inner Cosmos va dezvălui cum arată The Future of Neurocognition: The Digital Pill, aducând în fața publicului chiar și una dintre hologramele pe care le realizează. Ciprian Zamfirescu este Digital Transformation & Innovation Manager la Vodafone și îi va provoca pe toți cei prezenți cu o prezentare pe tema Technology behind Telecommunication. The Journey from Telco to TechC. Carlo Driussi, Executive VicePresident al UniCredit Bank va vorbi despre noua viziune digitală a serviciilor financiare și despre evoluția spectaculoasă a tehnologiei și facilităților în banking, unul dintre cele mai competitive sectoare economice moderne. Ted Persson, unul dintre partenerii de top ai firmei de investiții EQT Ventures va fi moderator al unuia dintre segmentele de dezbateri.
Ediția din acest an a Techsylvania va fi și gazda programului FIX Cluj Demo Day 2, în care 10 echipe de tineri creativi și inovatori vor avea șansa de a își prezenta proiectele curajoase de antreprenoriat inventiv și de a câștiga votul juriului. Dintre echipele prezente la această sesiune de pitch, cele mai valoroase și convingătoare cinci finaliste vor primi câte un grant de 35.000 de euro pentru a-și experimenta, testa și dezvolta ideile așa cum merită. Programul FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se modernizeze și să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani din Municipiul Cluj-Napoca să creeze inițiative inovatoare, cu un impact semnificativ, și totodată inovator.
Mai mult decât atât, Techsylvania 2022 include în programul acestei ediții un Romanian Startup Showcase extrem de valoros pentru toți spectatorii, dar mai ales pentru antreprenorii aflați la început de drum. Împreună cu Endeavor.com, principala platformă de antreprenoriat de mare impact la nivel global, Techsylvania 2022 va trece în revistă o selecție a celor mai valoroase, promițătoare și de succes business-uri de tip startup care au luat naștere și activează în România.
„Am gândit acest eveniment pentru cei curioși, vizionari și curajoși, cei mulți care își doresc acces la informare de primă mână, la documentare reală, bazată de fapte, pe date și expertize valoroase. Facem parte la rândul nostru dintre cei care nu se mulțumesc cu puțin și nu se lasă amăgiți de jumătăți de măsură. Suntem oameni de cifre, experți fiecare în domeniul său, inovativi și diverși, iar eu sunt mândră să pun umărul la clădirea unui eveniment care modelează și încurajează un set de valori stabile, o gândire critică și asumată, tehnologia viitorului și, în general, un ecosistem sănătos, bazat de oameni și procese care și-au făcut o adevărată misiune din schimbarea realității, așa cum o percepem azi, spre mai bine.”, a declarat Oana Petruș, co-fondator și Producător Executiv al Techsylvania.
Carlo Driussi, Vicepreședinte Executiv, Head of Global Banking Services Division (COO) în cadrul UniCredit Bank:
“Ne bucură să fim, și în acest an, parteneri ai Techsylvania, unul dintre evenimentele importante de tehnologie din Europa de Est. Pentru noi, la UniCredit, digitalizarea serviciilor bancare este coloana vertebrală a strategiei noastre, cu ambiția de a deveni o bancă realmente digitală, alimentată de date în orice demers am întreprinde. În plus, misiunea asumată a Techsylvania, de a reprezinta un facilitator de discuții al celor mai pasionați oameni din domeniu, precum și existența unei sesiuni de pitch în care tinerii inovatori au șansa de a-și prezenta proiectele și a câștiga burse pentru implementarea acestora, răspund dorinței noastre de a ne implica în proiecte cu potențial de a sprijini comunitățile să evolueze”.
Ajuns la a noua și cea mai bogată ediție, Techsylvania 2022 este sprijinit de parteneri valoroși, care au înțeles importanța, impactul și amplitudinea acestui eveniment: UniCredit Bank, OLX Group, Google for Startups, MongoDB, Superbet, Scaleway, Metro Digital, Betfair Romania Development, Chili Piper, Vodafone, Scaleway, Halcyon Mobile, Telenav, AboutYou, Make IT in Oradea, Accenture, Crowdstrike, Capgemini Engineering, Cluj Business Campus, Appssemble, Crafting Software, Neurolabs, Linnify, MSG Systems, Cicada Technologies, Freshbyte, Connatix, Wolfpack Digital, Microsoft, Salt & Pepper și Tapptitude, Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj.