Marius Dumitran are 37 de ani, e lector la Universitatea din București și un călător împătimit, iar aici își are originea povestea glampingului Blue Scai Brezoi. A lucrat câțiva ani în străinătate, ca programator la firme precum Google, Facebook si Twitter, a călătorit foarte mult si apoi s-a întors în țară cu gândul să pună în aplicare ideile explorate și frumusețea naturii din țara noastră.
Am vrut să fim cât mai ecologici și am decis că glamping-ul ne va ajuta în acest fel. Toamna când plecăm, terenul este aproape gol și nimeni nu știe că există o afacere acolo.
Crede că glampingul a început să ia amploare în țara noastră, din ce în ce mai multă lume dorind să petreacă în liniște, în natură. Turiștii vin de peste tot, iar cele mai bune luni sunt cele de vară. S-a îndrăgostit de zonă după câteva călătorii la Brezoi și spune că terenul a costat câteva zeci de mii de euro, iar după câteva piedici birocratice, totul a început să funcționeze.
Drumeții, caiac și saltele ergonomice
Ne dorim sa oferim mai mult decat servicii de cazare, dorim să fim o destinație de turism activ. Am îmbinat cu atenție ideea de confort cu natură. Avem saltele ergonomice, perne cu hiperalergeni, iar în afara cortului floare de fân și câțiva pomișori din fructele cărora le facem tarte invitaților. De asemenea, pe lângă festivalul de muzică din apropiere, turiștii se pot bucura la noi de excursii cu SUP-uri, cu caiacul, de drumeții, de masaj făcut de un fizioterapeut profesionist și tot așa.
Ideea de business
Ne-am îndrăgostit de zonă în 2020 venind la câteva concerte și apoi explorând la pas zona. Ne-am dorit să oferim oamenilor ocazia să exploreze și ei această zonă. Am luat în calcul mai multe opțiuni, de la căsuțe la containere și rulote, dar am ajuns la concluzia că ideea de glamping este combinația ideală pentru această zonă pitorească. Am vrut să fim cât mai ecologici și am decis că glamping-ul ne va ajuta în acest fel. Toamna când plecăm, terenul este aproape gol și nimeni nu știe că există o afacere acolo.
Provocări la început
Acesta este începutul. Și da, am întâmpinat greutati de ordin birocratic și, în același timp, am decis să investim în ciuda faptului că nu am putut aplica pentru fonduri europene, deși se află în mijlocul naturii. Terenul a costat câteva zeci de mii de euro, apoi achiziționarea corturilor, a căsuței. Cred că acestea au reprezentat principalele investiții. E un loc care mi-a plăcut de la început pentru că este aproape de natură, dar și de oraș, respectiv de festival, în același timp. Are multă verdeață, vedere spre frumoșii munți, e la marginea pădurii, dar după o scurtă plimbare se poate ajunge la restaurante, la supermarket etc.
Cred că zona de dealuri și cu acești munți mici este ideală în România. La mare poate fi foarte cald, iar la munte la înălțime mare poate fi foarte frig. Aici este numai bine.
Cand a pornit trendul de glamping
Mi se pare că este un concept care ia amploare și în România. Oamenii par mai interesați să exploreze forme neconvenționale de cazare pentru a petrece cât mai mult timp în liniște și în natură.
Principalele avantaje ale glamping-ului sunt confortul și siguranța, desigur. Acest gen de iurtă are pat, e la fel de spațios ca o cameră, dar și aproape de natură. De asemenea, spațiul oferit turiștilor este mult mai mare, noi avem într-o zonă de 1500 mp, 6 corturi de glamping, în vreme ce corturi normale ar încăpea probabil spre 100 corturi normale...
Cine vine la glamping în Ro
Glamping-ul unește o categorie de oameni care sunt iubitori de natură, de autenticitate, dar care vor și un somn confortabil în același timp. Oricum, oamenii vin de peste tot, am avut într-un weekend clienți din Timișoara, Bucuresti, Suceava și Constanța.
Clienții de până acum au fost oameni relaxați, dornici să socializeze, să asculte muzică, să facă drumeții și să se bucure de toate cele expuse și oferite.
Care sunt prejudecățile
Sunt oameni care preferă baie în cameră, care sunt speriați de posibilitatea de a fi vizitați de animale sălbatice, care se simt poate expuși din mai multe puncte de vedere. Însă noi prezentăm cu fidelitate condițiile de la bun început și încercăm să le demonstrăm că se pot bucura de un confort, de sport în mijlocul naturii.
Strategia de promovare
Încă lucrăm la acest capitol. Ne folosim deocamdată de rețele de socializare, de câteva site-uri.
Cum arată o zi la glamping
Veselă. Ziua începe cu cafeaua/ceaiul/cerealele aflate la discreție pe terasa-bucătărie. Apoi, poate continua cu explorarea orașului, cu drumeții prin munții din apropiere, cu o excursie la lac pe SUP, cu caiacul sau înot. Există în apropiere o drumeție la cascada Scoruș, care este una dintre cele mai înalte din România, iar seara există festival de muzică sau foc de tabără organizat de noi. Conceptul de plictiseală ne este străin. Lunile cele mai bune de cazare la glamping sunt cele de vară. Din iunie până la început de septembrie. Vă așteptăm cu drag!