Miloane de femei folosesc TikTok în fiecare zi pentru a se distra, inspira, educa și pentru a fi vocea schimbării în comunitățile lor. Platforma pune preț pe diversitatea comunității, iar TikTok consideră că siguranța este esențială pentru creativitate.
De asemenea, platforma crede că educația este un instrument important pentru a combate comportamentul motivat de ură. Prin urmare, TikTok colaborează cu organizații globale, precum și cu reprezentanți ai societății civile pentru a înțelege mai bine experiențele femeilor în mediul online și cum pot contribui la experiențe mai sigure pentru acestea.
Pentru a marca cele 16 Zile de Activism Împotriva Violenței de Gen din acest an în România, TikTok colaborează cu Asociația SEXUL vs BARZA, un ONG local pentru drepturile femeilor și drepturile la informare corectă privind sănătatea reproducerii, pentru a începe conversația despre violența bazată pe gen și a porni un proces de educare pentru comunitatea TikTok.
Astfel, utilizatorii români vor putea să acceseze un hub de informare în aplicație unde vor avea oportunitatea să audă povești ale supraviețuitorilor împotriva violenței bazate pe gen, să învețe despre consimțământ, dar și cum să recunoască mai bine normele de gen dăunătoare. De asemenea, TikTok încurajează comunitatea să își folosească vocea și să încurajeze oamenii să contribuie la crearea unei lumi mai sigure pentru femei prin hashtag-urile globale #EndViolenceAgainstWomen și #EndGenderBasedViolence.
"Prevenirea și eliminarea violenței femeilor și fetelor este o necesitate globală. Femeile din întreaga lume trăiesc constant cu sentimentul de pericol în propriile case, la birou sau pe străzi. Violența poate fi foarte greu de identificat uneori, iar consecințele imediate și pe termen lung, fizice și psihice, pot fi devastatoare. Femeile trebuie să știe că nu sunt singure și că își pot folosi propria voce pentru a ajuta alte femei aflate la nevoie. De asemenea, bărbații trebuie să devină aliați în acest proces" a declarat Adriana Radu, Președintele Asociației SEXUL vs BARZA.
“16 Zile de Activism Împotriva Violenței de Gen” este o campanie internațională anuală, care are ca scop prevenirea și eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor. Campania începe pe 25 noiembrie, Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor și se încheie pe 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului.
Siguranța comunității TikTok
Regulile Comunității TikTok arată în mod clar că platforma nu tolerează sexismul și alte forme de ură îndreptate către indivizi sau grupuri din cauza sexului sau identității lor de gen și elimină orice astfel de conținut. Regulile Comunității se aplică tuturor persoanelor și întregului conținut de pe TikTok, iar platforma depune eforturi pentru aplicarea consecventă și precisă a politicilor TikTok.
TikTok se concentrează pe promovarea unui mediu în care membrii comunității să se simtă confortabil și în siguranță pentru a-și împărtăși propriile experiențe, inclusiv subiecte importante precum cele în jurul agresiunii sexuale. Compania recunoaște importanța conversațiilor despre violența sexuală, recuperare și susținere care au loc pe platformă și lucrează cu experți pentru a-și îmbunătăți în continuare înțelegerea asupra agresiunii sexuale, traumei și a modului de a promova un spațiu sigur și încurajator pentru supraviețuitori.