Aerolith este un jucator important pe piața blaturilor naturale din cuarț și piatră sinterizată, având în spate o experienta de peste 20 de ani. Având în portofoliu numeroase modele de blaturi de baie și de bucătărie, cu modele și culori diverse, Aerolith se axează pe design, versatilitate, durabilitate și sustenabilitate, având misiunea de a oferi produse inovatoare, de calitate înaltă.
Aerolith folosește utilaje moderne, cu un consum de energie redus, pentru a fabrica materiale de calitate ridicată precum: blaturi de bucătărie și de baie, trepte, glafuri și nu numai.
“Folosim materiale de calitate, precum piatră sinterizată, cuarț și granit pentru a crea blaturi care să reziste provocărilor zilnice cu brio. De la lovituri, la zgârieturi și până la pete de ulei sau alimente, este important ca blaturile noastre să aibă o rezistență ridicată. În plus, materialele folosite sunt naturale. De exemplu, piatra sinterizată este obținută din materiale 100% naturale, acestea fiind supuse la presiuni și temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face să se unească într-o masă solidă. De asemenea, cuarțul Coante este fabricat dintr-un minereu natural, conținând cuarț în proporție de 95%, care este combinat cu rășini și polimeri pentru a obține blaturi durabile, dar care să aibă și un aspect plăcut.”, sustine Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.
Aerolith este un brand care vrea însă mai mult decât să înfrumusețeze casele oamenilor. Vrea să facă acest lucru în mod sustenabil, ecologic și reciclabil.
Aerolith promovează sustenabilitatea și protejarea mediului înconjurător
Aerolith este conștientă de impactul pe care activitățile sale îl au asupra mediului, prin producerea și distribuirea de produse fabricate din agregate și piatră naturală. Acest impact și consumul de resurse sunt o prioritate pentru companie, prin urmare, Aerolith adoptă o abordare bazată pe gestionarea impactului asupra mediului.
Aerolith a făcut deja numeroase schimbări pentru a lăsa o amprentă tot mai mică asupra mediului înconjurător și continuă să se perfecționeze în acest domeniu, pentru că știe cât de important este pentru clienții săi acest lucru.
Potrivit unui studiu realizat de iSense Solutions în 2022, pe un eșantion de 1006 persoane din România, cu vârsta cuprinsa între 18-65 de ani, din zonele urbane, oamenii sunt tot mai axați pe sustenabilitate.
Potrivit studiului 63% dintre români au declarat ca sunt preocupați de mediul înconjurător, iar 81% dintre respondenți iau măsuri pentru protejarea acestuia. 83% sting lumina când ies din cameră, 74% practică colectarea selectivă a deșeurilor, 64% economisesc apă, 60% reutilizează diverse produse în alt scop decât cel pentru care au fost create, 42% evită utilizarea obiectelor din plastic (cum ar fi paiele), iar 40% au ales să cumpere produse de la companii care sunt implicate în protejarea mediului înconjurător.
Totodata, potrivit rezultatelor studiului, tot mai mulți români sunt dispuși să cumpere produse de la companii care susțin sustenabilitatea și protecția mediului, mai exact 72% dintre respondenți.
“În calitate de CEO al companiei am realizat cât de important este să facem tot posibilul să protejăm mediul înconjurător și să ne implicăm în domeniul sustenabilității. Îmi face plăcere să vă spun că astăzi, Aerolith folosește panouri fotovoltaice, pentru energie și reciclează apa folosită pentru a reduce amprenta asupra mediului.”, sustine Valentin Caloianu, CEO-ul Aerolith.
Protejarea mediului înconjurător
Astfel, pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon din atmosfera, Aerolith a apelat la folosirea energiei fotovoltaice (panouri solare) pentru generarea de energie electrică. În acest fel se economisește energie, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu o criză energetică de proporții. În plus, se reduce poluarea mediului înconjurător, iar asta deoarece energia clasică este obținută in special prin arderea de cărbune.
În plus, datorită faptului că materialele folosite în fabricarea blaturilor de bucătărie și de baie sunt naturale, în timpul procesării acestora, mediul înconjurător nu este poluat.
Aerolith își bazează practicile de afaceri pe durabilitate și respectarea mediului. De aceea apa folosită în procesul de producție nu este pierdută. Aceasta este filtrată și recirculată pentru a preveni cât mai mult risipa. Apa este reutilizată intern, ceea ce înseamnă că Aerolith nu deversează nicio apă uzata. Sunt folosite purificatoare de apă care colectează apa utilizată pentru diferitele procese de producție și se recuperează apă în urma unui tratament fizic pentru a fi reutilizată în cadrul procesului. Orice apă care nu poate fi purificată sau reutilizată este depozitată în containere speciale și preluată apoi de companii specializate în reciclarea acesteia. Astfel, Aerolith se poate lăuda cu 0% deversare a apelor în mediu.
Reciclare și refolosire
O altă viziune a companiei este “ZERO deșeuri”. Prin aceasta Aerolith își propune ca toate deșeurile să fie reciclate sau reutilizate. Resturile de materiale sunt refolosite pentru a crea alte obiecte. De exemplu, piatra este folosită pentru a crea accesorii precum suport pentru pahare, tocător pentru bucătărie etc, iar piatra ornamentală este folosită pentru a crea pietriș decorativ pentru grădini.
Pentru a te convinge că tot ceea ce promitem este adevărat, dar și pentru a vedea tot procesul de producție al blaturilor din piatră te așteptăm să ne faci o vizită la fabrica.