„Jurnalul de Științe”, o emisiune unică în România, aniversează șase ani în care s-a conectat cu publicul român prin mii de subiecte livrate în 10 minute de inovație. Astfel, Teodora Safta prezintă vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe Digi World, o ediție aniversară și restrospectiva celor șase ani, alături de momentele-cheie din evoluția emisiunii.
Luna februarie aduce vești bune în media românească, deoarece „Jurnalul de Științe” - singurul buletin de știri substanțiale din România, din zona științelor - împlinește 6 ani în care a stins toate curiozitățile telespectatorilor, indiferent de domeniul de interes. Pasionații de tehnologie sunt invitați, vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe Digi World, să revadă interviuri unice și cele mai interesante ediții filmate încă din 2017, dar și să descopere noi progrese ale științei românești.
„Jurnalul de Științe este un concept unic în media românească și afirm acest lucru observând impactul tehnologiei, al cercetării, al transformărilor pe care le trăim zi de zi și înțelegând nevoia uriașă de informație proaspătă și țintită. Este evidentă nevoia de informare masivă asupra trendurilor care ne schimbă viața. Jurnalul de Științe tocmai asta face, informează și conectează cu subiecte și fenomene de care avem nevoie. Cu toții va trebui să comutăm pe „programul de învățare continuă" și, astfel, să facem pasul logic cerut de schimbarea de paradigmă pe care o trăim, având informație și reflexe noi adaptate fiecărei nișe de interese. Emisiunea va evolua permanent, încercând să devină o sursă majoră de informare, dar și un catalizator de idei, opinii și proiecte. Și asta este o promisiune!”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Director de Programe Digi World.
În cadrul ediției de vineri, Teodora Safta va prezenta noul proiect al cercetătorilor români Radu Mihalache și Ionuț Popa, pentru misiunea Artemis a NASA, un nou program spațial de revenire pe Lună. Cei doi ingineri, coordonatorii proiectului realizat de Institutul COMOTI, vor prezenta un mecanism extrem de important, fără de care misiunea care va duce astronauții, din nou, pe Lună nu poate avea loc.
„În urmă cu exact 6 ani, Digi World lansa pe piața românească un proiect unic și îndrăzneț. O ocazie pentru toți românii să ajungă mai ușor la descoperiri care îi afectează în mod direct și care, în cele din urmă, îi mențin în același ritm cu schimbările lumii. Pentru că nu sunt puține. Jurnalul de Științe, proiectul meu de suflet, s-a născut fix din această dorință - de a recupera din avansul tehnologic pe care îl au ceilalți. Și am demonstrat că este un jurnal așa cum oricine și-ar dori să aibă - cu informații în doze precise, care ne ajută să devenim mai buni, mai conștienți de evoluție. Putem spune că emisiunea va continua să fie un fel de „hub” de idei și inovații”, a precizat Teodora Safta, producător și prezentator al emisiunii „Jurnalul de Științe”.
Telespectatorii care își doresc să descopere încotro se îndreaptă lumea uimitoare și în continuă schimbare a științei moderne nu trebuie să rateze această emisiune. Echipa „Jurnalul de Științe” mulțumește publicului român pentru încrederea acordată și promite să ofere, în continuare, doze precise de inovație, în doar 10 minute.
Digi World este parte a grupului DIGI | RCS & RDS. Grupul mai deține canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Digi24 FM.