Indexul măsoară starea traficului, reperele, calitatea aerului și costul imobiliarelor din principalele orașe din România.
La inițiativa Storia.ro, platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri, toți cei care locuiesc în principalele orașe din România au ocazia să își spună părerea despre nivelul de trai din cartierele lor – prin completarea unui scurt chestionar – cu scopul de a ajuta viitorii vecini să afle mai multe informații despre calitatea vieții din zonele în care doresc să se mute, dar și de a contribui la actualizarea datelor din platforma trai.storia.ro. Indexul își propune să simplifice deciziile de achiziție sau închiriere de locuințe și măsoară principalii indicatori de bunăstare din cartierele din România: TRAFICUL, REPERELE, AERUL, dar și IMOBILIARELE, respectiv costurile pe metru pătrat pentru locuințele din fiecare zonă selectată.
Chestionarul cuprinde întrebări despre cât de sigure sunt percepute cartierele în care locuiesc respondenții, despre nivelul de curățenie de pe străzi, dar și despre disponibilitatea locurilor de parcare. Totodată, românii sunt întrebați dacă au mijloace de transport în apropierea locuinței, dacă există acces la piste de biciclete sau trotinete, dacă locuiesc în zone mai degrabă liniștite sau zgomotoase, dar și dacă sunt mulțumiți de serviciile disponibile în cartierele lor, precum apa curentă, încălzirea, salubrizarea, canalizarea și altele.
Indexul T.R.A.I., care poate fi accesat pe platforma trai.storia.ro, a fost lansat la finalul anului trecut și a funcționat inițial prin integrarea automată a unor date din tool-uri digitale pentru a determina: nivelul de poluare a aerului – din airly.org, intensitatea traficului – din Google Traffic, varietatea punctelor de interes – din Google Places și costurile medii pe metru pătrat – din platforma Storia.ro. În perioada următoare, indexul va fi actualizat cu datele obținute din chestionarul nou-lansat, oferind o viziune mai largă asupra nivelului de trai din cartierele principalelor orașe din România.
Astfel, prin intermediul indexului T.R.A.I., Storia.ro își propune să simplifice procesul de căutare a locuințelor și să ofere, pe lângă informații imobiliare sau date despre bunăstarea cartierelor din țară, și informații subiective, provenite direct de la locatari.
„Prin lansarea indexului T.R.A.I. ne-am dorit încă de la bun început să prezentăm o perspectivă complexă și realistă asupra cartierelor din România. Prima etapă a proiectului a început anul trecut, prin integrarea în platformă a unor date relevante preluate dintr-o serie de tool-uri. Acum dăm startul unei noi etape ale proiectului T.R.A.I., în care ne dorim să completăm indexul cu date provenite direct de la cei care locuiesc în cartierele la care facem referire. Asta pentru că, atunci când ne mutăm într-o zonă nouă, pe lângă cifre și statistici, avem nevoie și de părerile concrete ale oamenilor care deja locuiesc acolo. Iar acesta este aspectul pe care ne vom concentra atenția în următoarea perioadă, urmând ca în viitor să dezvoltăm platforma din ce în ce mai mult, pentru că ne dorim să creăm un instrument cât mai util”, a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.
Albumul T.R.A.I. – Storia.ro a lansat 5 piese muzicale despre traiul din principalele orașe din România
Componentă a campaniei trai.storia.ro, albumul T.R.A.I. a luat naștere în noiembrie 2022, odată cu lansarea primei piese muzicale: București. Alte patru orașe au întregit, ulterior, playlistul – Iași, Timișoara, Cluj și Brașov, ultimul titlu fiind desemnat în urma voturilor publicului.
Albumul reprezintă un îndemn către cei aflați în căutarea unei noi case de a descoperi informații relevante despre cartierele orașului lor pe trai.storia.ro, înainte de a lua decizia finală de a se muta.
Prima piesă este despre BUCUREȘTI și prezintă diverse repere precum Kiseleff, muzeul Antipa, piața Obor și Titan – unul dintre cele mai verzi cartiere, dar și zone precum Berceni, Văcărești, Piața Sudului sau Drumul Taberei.
Cea de-a doua piesă este despre IAȘI și despre diverse cartiere precum Galata, Nicolina sau Tătărași. De asemenea, în melodie sunt menționate și anumite simboluri ale orașului, precum parcul Copou, în care se regăsește teiul lui Eminescu.
Cea de-a treia piesă este despre TIMIȘOARA, unde versurile vorbesc despre câteva locuri renumite, cum ar fi: Muzeul Satului, Piața Badea Cârțan, Piața Victoriei sau cartiere precum Fabric sau Iozefin.
Cea de-a patra piesă este despre CLUJ-NAPOCA, descris în melodie ca orașul cu aer curat și care e legat de nume faimoase precum Klausenburg și Koloszvar. În piesă sunt menționate și câteva cartiere de reper, cum ar fi Grigorescu, Zorilor sau Mureșeni.
Cea de-a cincea piesă este despre BRAȘOV, oraș ales în urma voturilor publicului. Versurile despre Brașov duc cu gândul la strada Sforii, Biserica Neagră și centrul vechi, dar și la plimbări pe vârful Tâmpa.
Albumul a fost realizat la inițiativa Storia.ro, în colaborare cu UtopicBalcanic (versuri), iRonic (producție muzicală) și mad.animator (animații).
În 2022, Storia.ro a lansat T.R.A.I. Index, o inițiativă ce vine în întâmpinarea unor nevoi încă neacoperite ale românilor în găsirea unei locuințe: standardul de viață, dincolo de cei patru pereți ai casei. T.R.A.I preia date relevante de la specialiști, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecărui cartier în parte.
Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare. Storia.ro își propune să îi ajute pe români în găsirea acelei case pe care o pot transforma în acasă. Repede, ușor, informat, prin intermediul unei platforme complexe, ce răspunde tuturor cerințelor din piață și simplifică, totodată, procesul de căutare.