Antreprenoriat responsabil: Criteriile ESG puse în aplicare la Atelierul de Slăbit, susținut de Clinica AS

Antreprenoriat responsabil: Criteriile ESG puse în aplicare la Atelierul de Slăbit, susținut de Clinica AS

Sustenabilitatea nu mai este doar responsabilitatea departamentelor juridice, de public affairs sau de guvernanță, ea a devenit o prioritate a top managementului și un element central al strategiei de business pentru orice business responsabil.

În acest sens, pentru a veni în întâmpinarea obligațiilor suplimentare și recomandărilor atât în privința factorului de mediu, cât și al celui social și de guvernanță (ESG – Environment, Social, Governance) și având în vedere interesul crescut asupra acestui domeniu și intențiile clare de reglementare extinsă a normelor ESG, atât la nivel European, cât și național, asistăm la o schimbare de mentalitate în modul de conducere al afacerilor. 

”Este momentul să ne pregătim pentru această etapă de transformare a business-ului, să acordăm o atenție sporită factorilor de mediu, sociali și de guvernanță, să analizăm strategia, politicile și procedurile după care este condusă afacerea și să ne stabilim anumite criterii ESG pentru business-ul nostru. Prin această abordare, ne propunem să ținem pasul cu noua paradigmă ESG, bazată pe trei piloni esențiali – transparență, responsabilitate și sustenabilitate, și doar prin implementarea acestor trei piloni în modul de funcționare al business-ului vom putea satisface nevoile consumatorilor și menține avantajele concurențiale.” a declarat Carmen Roxana Todică, Director Executiv Atelierul de Slăbit și Clinica AS.

Această abordare a apărut și pe fondul accesului tot mai limitat la resurse naturale și al provocărilor generate în întreaga lume de efectele schimbărilor climatice, iar aspectele legate de mediu și sustenabilitate fiind mereu în atenția managementului centrelor Atelierul de Slăbit, alinierea la efortul global susținut de marile companii pentru protecția mediului vine ca un pas firesc.

Astfel, Atelierul de Slabit, susținut de Clinica AS își stabilește un nou model de business pentru atingerea unor obiective de sustenabilitate, ce vor fi actualizate în conformitate cu strategia, policiticile și procedurile de funcționare existente.

Concret, pe partea de protecție a mediului înconjurător la Atelierul de Slăbit se iau următoarele măsuri:

  • Reducerea consumului de energie prin utilizarea de echipamente noi, ecologice, cu consum energetic redus și durată de viață îndelungată și utilizarea iluminatului de tip led, cu consum energetic scăzut și emisii de gaze cu efect de seră reduse.
  • Gestionarea deșeurilor prin colectarea lor separată: reciclarea hârtiei, cartonului, sticlelor, cutiilor și colectarea separată a deșeurilor periculoase (cum ar fi medicamentele expirate, bateriile uzate sau materialele bio-periculoase) pentru a fi eliminate în mod corespunzător. Îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea de filtre de aer pentru a reduce poluarea.
  • Utilizarea produselor organce/bio și materialelor biodegradabile: tacâmurile și vesela din amidon de porumb, pungi și ambalaje din hârtie, pungi și ambalaje din fibre naturale, produse de curățenie și de igienă personală fără substanțe chimice toxice, care nu au fost testate pe animale, produse de curățenie ecologice.
  • Reducerea consumului de hârtie prin utilizarea tehnologiei digitale pentru a reduce necesitatea imprimării documentelor și utilizarea folosirea hârtiei reciclate atunci când este necesar să printăm.

Din punct de vedere al politicii de personal, angajamentul puternic față de personal se traduce prin formarea continuă a angajaților. Investițiile în dezvoltarea profesională a angajaților sunt o componentă importantă. Sănătatea lor și a clienților este, de asemenea, o preocupare importantă pentru Atelierul de Slăbit, în contextul angajamentelor ESG. Utilizarea de produse sustenabile și sigure contribuie la reducerea impactului asupra mediului înconjurător și ajută la prevenirea problemelor de sănătate.

Egalitatea de șanse în adresabilitatea serviciilor este un alt aspect important al angajamentului social din ESG. Strategiile de marketing și vânzare ale companiei sunt dezvoltate astfel încât să se adreseze diversității si incluziunii culturale și sociale a clienților, conform art.21 din Carta drepturilor fundamentale care interzice discriminarea.

La capitolul guvernanță corporativă, orientarea a 20% din impozitul pe venit către ONG-uri sociale este un alt exemplu de practică ESG (Environmental, Social and Governance) pozitivă prin care compania poate contribui la binele societății. Aceasta reflectă angajamentul Atelierul de Slăbit în a susține proiecte sociale importante și a ajuta la îmbunătățirea vieții oamenilor din comunitate.

În plus, implementarea politicilor de confidențialitate GDPR (General Data Protection Regulation) este un alt mod prin care Atelierul de Slăbit își demonstrează angajamentul față de angajații și clienții săi.

Prin implementarea tuturor acestora, Atelierul de Slăbit se alătură obiectivului asociat dezvoltării durabile, respectiv conceptului economiei circulare, care este tot mai des privit ca o pârghie de progres sustenabil și care devine dominant în segmentul de business și, totodată, în tiparele de consum către care se îndreaptă consumatorii moderni, având în vedere tendința acestora de a achiziționa servicii/produse de la companii care aduc beneficii societății și a faptului că sunt dispuși să plătească mai mult pe servicii sau produse sustenabile. Economia circulară a devenit parte din definiția viitorului în business, iar Atelierul de Slăbit nu poate ignora acest trend.

Atelierul de Slăbit – clinică de estetică medicală și remodelare corporală cu aparatură de ultimă generație.

Locații în București:

  • Tineretului, Gheorghe Șincai nr. 16, Sector 4
  • Dorobanți, Str. Av. Jean Textier nr. 3, Sector 1
  • AFI Cotroceni, Bd. General Vasile Milea Nr. 4, Sector 6
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related