Începând cu 1 septembrie, Dan Fiterman va deține compania care editează „Ziarul de Iași”. Cunoscut pentru dezvoltarea Rețelei Medicale Arcadia și pentru activitatea sa în multiple zone de business și de responsabilitate socială, Dan Fiterman spune că investiția în media este o prioritate acut resimțită peste tot în lume.
„Societatea are nevoie de o presă sănătoasă, așa cum are nevoie de oameni sănătoși. Educația prin informație autentică și corect relatată este un pas important către o reacție informată, baza sănătății întregii comunități. Presa trece acum printr-un moment de tranziție generat de schimbările tehnologice, de nevoia de informare constantă, dar exprimată în atât de diverse forme. Peisajul informațional se află într-o nouă etapă de dezvoltare, iar nevoia de repere autentice este din ce în ce mai mare. Poate fi o adevărată provocare să faci diferența dintre informația de calitate și zona de dezinformare. Răspund acestei provocări printr-o nouă investiție în sănătatea comunității. Am ales «Ziarul de Iași» pentru că face parte categoric din zona de quality press. Știu acest lucru pentru că citesc acest ziar și îl urmăresc încă de la înființare. Am dezvoltat deja un plan de afaceri pe termen lung, care să optimizeze activitatea prin dezvoltarea de produse editoriale noi, acordarea unei atenții sporite mediului de afaceri și dinamizarea politicii de vânzări. Nu vor fi schimbări în politica și echipa editorială, la care am apreciat întotdeauna profesionalismul și onestitatea. Susțin respectarea principiului libertății presei și a independenței jurnalistice. Cu alte cuvinte, pentru mine, acest nou business este unul de sănătate socială, dedicat comunității pe care am construit-o împreună”, a declarat Dan Fiterman.
La rândul său, redactorul șef Toni Hrițac, care a deținut pachetul majoritar la compania care editează ziarul, spune că parteneriatul cu Dan Fiterman vine „la locul și momentul potrivit”.
„Mare parte din presa s-a tabloidizat, iar rețelele sociale au divizat societatea. «Ziarul de Iași» a rămas un canal media quality, un liant comunitar axat pe valori solide, practici deontologice și sinceritate. Parteneriatul cu Dan Fiterman vine la locul și momentul potrivit pentru a aborda performant noile provocări. Un nou site, dezvoltarea echipei editoriale, noi abordări în zona de business, videopodcast și debating sunt câteva dintre obiectivele prioritare pe care ni le-am propus. Și înainte de toate va fi, așa cum am procedat în cei 33 de ani de la înființare, interesul cititorului”, a spus Toni Hrițac.
Dan Fiterman este cunoscut pentru proiectele sale de succes pe care le derulează în zone diverse – de la HoReCa la imobiliare, domeniul farmaceutic și medical. Arcadia Spitale și Centre Medicale este un reper pentru pacienții din regiunea de nord-est și din întreaga țară, având o structură complexă, care cuprinde spitale, policlinici, centre de imagistică și o maternitate. Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, cel mai recent spital din Rețeaua Medicală Arcadia este rezultatul unei investiții de peste 20 de milioane de euro și reprezintă cea mai complexă soluție medicală de acest tip din Europa.
Inspirate de comunitate și de nevoile sale, proiectele de investiții derulate de Dan Fiterman răspund provocărilor actuale într-un mod autentic, bazat pe observare continuă, înțelegere deplină și răspuns direct și adecvat, prin strategii atent gândite.
Prin companiile pe care le deține, Dan Fiterman se implică în viața comunității și prin susținerea programelor derulate de fundații și asociații din Iași și România, dar și prin implementarea programelor proprii, destinate sprijinirii dezvoltării educației și sănătății.
Lider al presei regionale, „Ziarul de Iași” apare neîntrerupt începând cu 27 mai 1991 și are un număr de peste 900.000 cititori ai ediției print și online lunar.
„Ziarul de Iași” oferă anual „Premiul Național pentru Proză” și, împreună cu Editura Polirom, editează săptămânalul „Suplimentul de Cultură”.
„Ziarul de Iași” a inițiat, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Fundația Pro Ruralis, care, cu sprijinul comunității de afaceri, a instituțiilor publice locale și a persoanelor fizice, școlarizează anual, 100 de copii din mediul rural, cu performanțe deosebite dar lipsiți de posibilități materiale.