Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2 max*.
Samsung Electronics Co., Ltd. și Universitatea Michigan, prin Inițiativa ESSI (University of Michigan Exercise & Sport Science Initiative) cercetează tehnologia smartwatch pentru a ajuta alergătorii să-și monitorizeze sănătatea și activitatea fizică cu date precise și de încredere.
Laboratorul de Cercetare a Performanței Michigan (MiPR), centrul de bază de cercetare al Inițiativei de Știință a Exercițiilor și Sportului (ESSI), va coordona un studiu de opt luni care utilizează seria de ceasuri Galaxy Watch pentru a estima VO2 max și pierderea de transpirație a participanților în timpul alergării. Acest studiu va compara datele de referință[1] cu datele colectate de smartwatch-uri în cadrul testelor de alergare, atât pe bandă (în interior), cât și în aer liber, la distanțe cuprinse între 2,5 km și 20 km.
Credit foto: Regents of the University of Michigan. Eric Bronson/Michigan Photography
* VO2 max, cunoscut și sub numele de consum maxim de oxigen, este o măsură a capacității unei persoane de a utiliza oxigenul în timpul efortului fizic intens. Această măsură reflectă capacitatea sistemului cardiovascular și a sistemului respirator de a furniza oxigen la nivel celular, unde este utilizat pentru a produce energie. VO2 max este adesea utilizat pentru a evalua nivelul de fitness cardiovascular și capacitatea aerobă a unei persoane, fiind o măsură importantă în antrenamentul sportiv și în evaluarea stării de sănătate. Cu cât este mai mare VO2 max, cu atât o persoană poate susține un efort fizic mai intens și poate avea o capacitate aerobă mai bună.
Alergătorii de toate nivelele se confruntă cu probleme precum pierderile de transpirație, deshidratarea și gestionarea căldurii, în special în lunile de vară. Echipele Samsung și Universitatea Michigan speră că descoperirile din acest studiu vor contribui la îmbunătățirea tehnologiei ceasurilor inteligente, oferind alergătorilor măsurători mai precise ale sănătății lor pentru a ajuta la soluționarea acestor probleme.
Samsung a ales laboratorul MiPR pentru acest studiu datorită relațiilor solide din industria tehnologiei dispozitivelor wearables și cu comunitatea alergătorilor, precum și datorită experienței unice a cercetătorilor săi. Echipa de cercetare include experți în domenii precum medicina sportivă, leziunile legate de alergare, performanța sportivă și tehnologia dispozitivelor purtabile.
„Samsung își asumă angajamentul de a oferi perspective mai profunde asupra sănătății prin colaborarea cu lideri din industrie și instituții academice. Suntem entuziasmați să colaborăm cu Inițiativa de Știință a Exercițiilor și Sportului a Universității Michigan, experți în domeniul fitnessului și sănătății sportive, într-un efort de a aduce noi înțelegeri alergătorilor care se bazează pe seria Galaxy Watch pentru precizie și motivație personalizată", declară Hon Pak, Vicepreședinte și Șef al Echipei de Sănătate Digitală, Divizia MX Business la Samsung Electronics.
„Pentru Laboratorul de Cercetare a Performanței Michigan, oportunitatea de a colabora cu Samsung și de a utiliza tehnologia avansată și dispozitivele de monitorizare a sănătății și bunăstării de pe unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente adaugă valoare cercetării noastre. Este cu adevărat motivant să facem parte din acest studiu care aduce beneficii semnificative comunității noastre. Am primit un feedback extrem de pozitiv din partea participanților care doresc să-și îmbunătățească performanța și să aplice aceste cunoștințe în antrenamentele lor," afirmă Ken Kozloff, Co-Director al ESSI și membru al echipei de cercetare.
Samsung Galaxy Watch6 și Galaxy Watch6 Classic, lansate recent, oferă antrenament personalizat pentru fitness, gestionare avansată a somnului și monitorizare a sănătății pentru a menține utilizatorii motivați și concentrați asupra obiectivelor lor[2]. Pentru alergători, noul feature Personalized Heart Rate Zone[3] furnizează cinci niveluri optime de intensitate a alergării, bazate pe capacitățile fizice individuale, permițându-le utilizatorilor să-și stabilească obiective în funcție de propriile abilități. În plus, funcția Track Run ajută alergătorii să înregistreze alergările lor pe pistă. În timpul alergării, Galaxy Watch furnizează o analiză detaliată, inclusiv asimetrie, regularitate și timp de contact cu solul, pentru a contribui la îmbunătățirea performanței și reducerea riscului de accidentare.
Samsung Electronics inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale.
Inițiativa de Știință a Exercițiilor și Sportului (ESSI) susține și dezvoltă cercetarea și educația integrate și comprehensive legate de sport, exerciții și performanța umană la Universitatea Michigan. Prin intermediul proiectelor inovatoare și interdisciplinare desfășurate în cadrul laboratorului MiPR, ESSI își propune să traducă descoperirile din cercetarea sportului și exercițiilor în comunități de toate tipurile, vârstele și abilitățile. ESSI este un partener oficial al Wu Tsai Human Performance Alliance și împărtășește misiunea sa de a descoperi principiile științifice ale performanței umane optime.
Laboratorul de Cercetare a Performanței Michigan (MiPR), laboratorul de cercetare principal al ESSI, ajută sportivii de elită și persoanele care fac exerciții zilnice să-și atingă performanțele personale maxime. Echipa MiPR investighează biomecanica și fiziologia mișcării umane pentru a optimiza funcția, a crește rezistența la leziuni și a asigura o sănătate pe termen lung.
[1] Măsurătorile privind VO2 max și pierderea de transpirație ale Galaxy Watch au fost comparate cu testele CPET (testarea exercițiilor cardiopulmonare) și schimbările în greutate, respectiv.
[2] Destinate exclusiv scopurilor generale de bunăstare și fitness. Nu sunt destinate utilizării în detectarea, diagnosticarea, tratamentul, monitorizarea sau gestionarea oricărei afecțiuni medicale sau boli. Orice informație legată de sănătate accesată prin intermediul dispozitivului și/sau aplicației nu ar trebui tratată ca sfat medical. Utilizatorii ar trebui să caute orice sfat medical de la un medic. Anumite caracteristici pot varia în funcție de piață, operator sau dispozitivul conectat.
[3] Pentru a actualiza limitele fiecărei zone de ritm cardiac pentru alergare, în funcție de capacitățile cardiopulmonare, este necesar să alergați în aer liber mai mult de 10 minute la o viteză constantă de 4 km/h sau mai mare.