Hackerii etici pot câștiga premii totale de 100.000 de euro la competițiile și activitățile din cadrul DefCamp 2023

Hackerii etici pot câștiga premii totale de 100.000 de euro la competițiile și activitățile din cadrul DefCamp 2023

Peste 600 de echipe din peste 80 de țări s-au înscris la calificările pentru cea mai mare competiție de securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est.

Ediția a 13-a a DefCamp, cea mai relevantă conferință regională de securitate cibernetică, ce va avea loc la București, pe 23 și 24 noiembrie, găzduiește pentru prima oară o competiție de live hacking, unde participanții vor încerca să identifice și să exploateze vulnerabilități în sisteme informatice în timp real. De asemenea, activitățile cu scop educativ sau competițiile de tip Capture the Flag (CTF) atrag și anul acesta numeroși concurenți în cadrul Hacking Village de la DefCamp, zona dedicată educației și dezvoltării de cunoștințe în domeniul securității cibernetice, iar premiile totale ajung până la 100.000 de euro. În plus, la calificările DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai mare competiție de tip CTF din regiunea Europei Centrale și de Est, au participat peste 600 de echipe din peste 80 de țări.

Pentru ediția din 2023, conferința DefCamp se pregătește să reunească mii de experți în securitate cibernetică din regiune, într-un spațiu dedicat interacțiunii și colaborării pentru a sprijini dezvoltarea comunității  infosec.

În plus, DefCamp 2023 își consolidează și poziția de facilitator în educația de specialitate din cybersecurity, organizând noi activități, provocări și competiții de hacking în cadrul Hacking Village, unde va avea loc pentru prima oară un eveniment de tip live hacking. Acesta este și o oportunitate valoroasă pentru experții în securitate să colaboreze cu scopul de a identifica și chiar rezolva probleme de securitate, îmbunătățind în cele din urmă securitatea cibernetică a sistemelor testate.

Mai mult decât atât, DefCamp a atras anul acesta cu 30% mai mulți înscriși la D-CTF, competiția dedicată hackerilor etici din toată lumea, pentru care s-au înscris în etapa de calificare de anul acesta peste 600 de echipe de hackeri etici și pasionați de securitate cibernetică, din peste 80 de țări. Dintre acestea, primele 16 echipe sunt invitate în etapa finală ce se va desfășura live, unde  sunt așteptați atât participanți din România, cât și din Italia, Norvegia, Germania, Grecia, Franța, Austria sau Croația.

„An de an ne străduim să oferim participanților cadrul potrivit pentru schimb de informații, colaborare și networking, aducând pe scenele conferinței unii dintre cei mai relevanți experți internaționali din domeniu. Totodată, ne propunem să dezvoltăm cât mai mult și zona de învățare și testare a cunoștințelor de securitate cibernetică, Hacking Village, gândind activități noi și probe tot mai provocatoare și reunind parteneri relevanți.  Competiția de live hacking pe care o găzduim în acest an cu siguranță va fi una din cele mai mari provocări pentru participanți, însă va oferi și câștiguri pe măsură. De asemenea, înscrierea într-un număr atât de mare la competiția Defcamp - Capture the Flag ne confirmă că eforturile noastre sunt bine direcționate și că interesul la nivel internațional pentru tot ceea ce oferă Defcamp și Hacking Village - și ca experiență, și ca expertiză - rămâne la un nivel ridicat”, spune Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

În premieră pentru DefCamp, finala D-CTF din acest an va consta într-o competiție cu format mixt, îmbinând CTF-ul clasic de tip Jeopardy, în care fiecare echipă va trebui să găsească soluții pentru un set de provocări din mai multe zone de securitate, cu o competiție Attack and Defense. Aceasta are un grad de complexitate ridicat, oferind participanților o experiență care le permite să exploreze și să îmbunătățească atât abilitățile ofensive, cât și cele defensive de securitate cibernetică.

În acest an, pe lângă D-CTF, participanții la DefCamp 2023 au oportunitatea de a concura în alte 12 activități din Hacking Village. Platforma tehnică educațională CyberEDU va găzdui 7 din cele 12 activități. Participanții vor putea alege dintr-o gamă variată de provocări de hardware, software și network hacking, criminalistică digitală, inginerie inversă și multe altele.

Astfel, Hacking Village oferă concurenților posibilitatea de a exersa securitatea cibernetică într-un mediu sigur și educațional. Totodată, sunt disponibile activități pentru cei care doresc să înceapă o carieră în securitatea aplicațiilor și DevOps, iar durata activităților este optimizată astfel încât să permită testarea mai multor abilități pentru a descoperi direcția preferată în carieră. Concurenții pot alege, în funcție de experiență, între activități educaționale pentru începători, sau competiții de tip bug bounty sau Capture the Flag, unde premiile ajung la câteva mii de euro pentru pozițiile din topul clasamentului.

Autentificarea criptografică, vulnerabilitățile tehnologiei cloud, a echipamentelor smart sau din industria de telecomunicații și impactul automatizării în strategiile de apărare, printre subiectele abordate pe scena DefCamp din acest an

Pe lângă organizarea competițiilor din cadrul Hacking Village, DefCamp devine un eveniment tot mai relevant pentru industrie, an de an oferind o platformă de formare și dezvoltare pentru pasionații de securitate cibernetică, mai ales în contextul creșterii amenințărilor cibernetice. DefCamp 2023 reunește peste 2.000 de participanți, care vor asista și contribui la discuții despre probleme actuale ce țin de vulnerabilitățile sistemelor informatice.

Totodată, pe scena conferinței vor urca atât nume deja bine-cunoscute la DefCamp, precum Chris Kubecka, consilier în materie de incidente cibernetice la nivel de stat, război cibernetic și spionaj cibernetic, Tudor Damian, consultant IT care va explora schimbările pe care le aduce Directiva NIS 2, sau Abdullah Joseph, Senior Security Researcher care va analiza protocoalele de autentificare de tip zero-knowledge, cât și unele noi. Printre acestea, se numără Abdullah Al-Sultani (Product Security Engineer TikTok), Arun Mane (Fondator și CEO la AMYNASEC LABS), Ta-Lun Yen (Senior Vulnerability Researcher la TXONE NETWORKS), dar și mulți alții.

Evenimentul DefCamp 2023 este organizat de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), powered by Orange România. Conferința se bucură de sprijinul Bit Sentinel, Booking Holdings, Keysight Technologies România și Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București în calitate de parteneri Gold, Pentest-Tools.com, MSD, TwelveSec, OPSWAT, FORT și Bitdefender în calitate de parteneri Silver, precum și CyberEDU.

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 11.000 de participanţi din peste 55 de ţări şi 150 de oraşe, securitate cibernetică, pasionați de ethical hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. DefCamp oferă totodată și mediul propice pentru consolidarea ecosistemului de securitate cibernetică, prin facilitarea colaborării și schimbului de informații între experții din domeniu. Audiența conferinței cuprinde: participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte (45%), specialiști în securitate cibernetică (30%), reprezentanți din zona de top management și factori de decizie în companii (18%) și studenți (7%).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related