Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor mai descărcate aplicații de travel din țara noastră, în prima săptămână de la lansare

Aplicația România Atractivă, imediat după Booking în topul celor mai descărcate aplicații de travel din țara noastră, în prima săptămână de la lansare

Peste 7.000 de descărcări ale aplicației România Atractivă de pe App Store și Google Play.

Aplicația mobilă de travel România Atractivă a fost, în doar o săptămână de la lansare, una dintre cele mai descărcate aplicații de travel, nu doar în România, ci și în alte țări din Europa.

În doar șapte zile de când aplicația a devenit activă (15-22 mai 2024), peste 7.000 de utilizatori au descărcat-o din App Store și Google Play. Astfel, la categoria Travel & Local, România Atractivă se află pe locul 3 în clasamentul descărcărilor pe Google Play, plasându-se imediat după aplicația Booking. Pe App Store, la categoria Travel, România Atractivă se afla pe locul 7 în clasamentul descărcărilor, după doar două zile de la lansare.

Aplicația mobilă de travel a fost foarte bine primită și de către publicul internațional. La categoria Travel & Local de pe Google Play, România Atractivă a ocupat locul 3 în Italia în clasamentul descărcărilor, locul 4 în Austria, Danemarca, Belgia, Bulgaria și Ungaria, locul 9 în Franța și UK și locul 12 în Germania, fiind, astfel, una dintre cele mai descărcate aplicații de travel la nivel european.

Website-ul romania-atractiva.ro a fost accesat la rândul lui de peste 23.000 de ori în doar o săptămână de la lansarea oficială, iar peste 80% dintre accesări au fost de pe mobil. În plus, postările de pe contul de Facebook al programului România Atractivă au avut un impact de 1,2 milioane, în timp ce postările de pe contul de Instagram au avut un impact de 370.000.

 

Platforma multimedia promovează turismul cultural

Începând din 15 mai, turiștii români și străini au la dispoziție cea mai complexă platformă multimedia de promovare a turismului cultural din România. Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată țara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Turiștii dornici să descopere România Atractivă pot accesa website-ul romania-atractiva.ro sau aplicația mobilă de travel, disponibilă gratuit pentru iOS și Android.

Printre multe alte facilități pe care turiștii le pot descoperi descărcând aplicația, aceasta furnizează informații despre tematicile celor 12 rute și despre obiectivele incluse, prin imagini video și foto, tur virtual, animații, reconstrucții 3D, ghiduri audio, texte și recenzii. Platforma integrează și serviciul Google Maps, iar utilizatorii își pot crea propria rută sau pot combina diferite obiective din cele 12 rute tematice. Mai mult decât atât, utilizatorii pot crea și propriul traseu (Traseul meu), cu obiectivele favorite, iar aplicația va genera o rută optimă pe hartă cu obiectivele respective.

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

DESPRE ROMÂNIA ATRACTIVĂ. România Atractivă este programul de turism cultural al României, cu finanțare PNRR. Programul este coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și implementat împreună cu echipele profesionale ale consorțiului declarat câștigător în urma licitației organizate de minister în anul 2022: Terra Building, companie românească specializată în infrastructură rutieră și Eventya, companie specializată în dezvoltarea de aplicații de travel și content marketing.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related