Un demers editorial unic: Voxa lansează Shogun, pentru primă dată în format audio în Romania

Un demers editorial unic: Voxa lansează Shogun, pentru primă dată în format audio în Romania

După succesul nenumaratelor edițiii tipărite, Voxa lansează Shogun în premieră în format audiobook în Romania. Shogun este o sagă captivantă despre război, pasiune și putere in Japonia feudală a anilor 1600. În lectura inconfundabilă a lui Serban Pavlu, prima parte a audiobook-ul va fi lansata pe 17 iulie, urmând ca cea de-a doua parte să apară pe 13 august.

Voxa continuă acest demers editorial de amploare și va aduce până la sfârșitul acestui an întreaga Sagă a Asiei în format audio.

Romanul Shogun, publicat pentru prima dată în 1975, a devenit rapid un bestseller internațional care a contribuit semnificativ la creșterea interesului pentru carte și pentru cultura japoneză. 

Pentru a promova lansarea audiobook-ului original Shogun, Voxa a creat un conținut video captivant împreună cu Șerban Pavlu, care îl prezintă pe actor cu adevărat imersat în cultura japoneză. Această pregătire intensivă a fost realizată în colaborare cu Centrul de Studii Româno – Japoneze “Angela Hondru”. 

Centrul, cunoscut pentru promovarea schimburilor culturale și educaționale între România și Japonia, a lucrat îndeaproape cu actorul pentru a aduce la viață universul cărții. Laura Karaman, designer vestimentar și coordonatoarea grupului HaramichiRo, predă cursuri de Yukata și Kimono în cadrul CSRJ-AH. Laura a declarat:

Am fost onorați să fim implicați în acest proiect și extrem de încântați să vedem atenția pentru detalii, respectul pentru cultura japoneză autentică și dorința de a le transpune în rezultatul final. Ne-a plăcut foarte tare scenariul de la început, iar Șerban Pavlu a întruchipat perfect personajul. Este un actor extraordinar cu care am avut chimie pe toată durata filmărilor. Noi suntem convinși că cei care vor asculta audiobook-ul vor simți cu siguranță foarte bine atmosfera cărții în lectura lui.”

 

Șerban Pavlu a declarat: „În liceu, cartea Shogun era extrem de populară și obișnuia să circule între colegi. O citeam chiar și în timpul orelor. A fost o adevărată plăcere să recitesc această poveste fascinantă și să pătrund în universul culturii japoneze pentru înregistrări.”

Lansarea audiobook-ului "Shogun" în limba română va oferi cititorilor detalii suplimentare despre universul personajelor și perspective noi asupra poveștii, dar și o oportunitate unică de a redescoperi această capodoperă literară.

Fiecare narator are propriul său proces de a se imersa în povestea cărții pe care o înregistrează. Acesta a fost ideea de la care am plecat atunci când am gândit aceste materiale video: să ilustrăm acest proces, însă într-o manieră mai light hearted, dar total ancorată în universul cărții. Ne-a ajutat foarte mult cultura bogată a Japoniei, dar și carisma lui Șerban, și am reușit astfel să creăm o punte între lumea plină de ritualuri a cărții și procesul prin care aceasta ajunge în format audio către ascultători”, spune Oana Știrbu, Senior Brand Manager Voxa.

Shogun este o piesă de rezistență care reflectă angajamentul nostru de a crea momente memorabile prin conținut original. Credem cu tărie că experiența audio are puterea de a transforma poveștile clasice și de a le aduce la viață într-un mod unic și accesibil. Lansarea acestui audiobook este un pas important în misiunea noastră de a îmbogăți experiența culturală și de a inspira noi generații de cititori și ascultători”, spune Alecsandra Roman, Chief Marketing Officer Voxa.

Voxa este o platformă dedicată audiobook-urilor și cărților electronice, oferind utilizatorilor acces la o gamă largă de titluri de top. Misiunea noastră este de a transforma lecturile preferate ale cititorilor într-o experiență audio captivantă, aducând poveștile la viață prin voci talentate și producții de înaltă calitate. Înregistrarea întregii serii "Saga Asiei" consolidează eforturile Voxa de a produce conținut original, toate audiobook-urile fiind disponibile exclusiv pe platforma Voxa.

Shogun este un roman istoric epic, publicat pentru prima dată în 1975, care spune povestea navigatorului englez John Blackthorne, primul occidental care ajunge în Japonia la începutul secolului al XVII-lea. "Shogun" a devenit rapid un bestseller internațional și a fost adaptat într-o mini-serie de televiziune foarte populară în anii '80, care a contribuit semnificativ la creșterea interesului pentru carte și pentru cultura japoneză. Franciza "Shogun" a cunoscut o creștere spectaculoasă în popularitate după lansarea serialului Disney în 2024, aducând cartea lui James Clavell în atenția unei noi generații de fani. Serialul a avut o audiență globală de peste 120 de milioane de telespectatori, consolidându-și locul în cultura populară.

Centrul de Studii Româno – Japoneze “Angela Hondru” promovează studiul limbii, culturii și mediului de afaceri japonez pentru studenții Universității Româno-Americane și alte persoane pasionate de modelul japonez. Studenții beneficiază de programe de studiu la universități prestigioase din Japonia, stagii de practică la companii japoneze, călătorii de studiu și școli de vară. Centrul a construit o tradiție în prezentarea culturii japoneze, incluzând Ceremonia Ceaiului, Ikebana, Taiko, Yukata și Kimono, precum și arte marțiale precum Aikido și Ninjutsu. În anul 2021, CSRJ-AH a fost distins cu Premiul Ministerului Afacerilor Externe de la Tokyo pentru promovarea culturii nipone în România.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related