PeliPartners a asistat  WDP într-o achiziție în valoare de 110 milioane de euro pe piața din România

PeliPartners a asistat  WDP într-o achiziție în valoare de 110 milioane de euro pe piața din România

PeliPartners a asistat WDP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații logistice din România, într-o  tranzacție semnificativă. WDP a achiziţionat un portofoliu care cuprinde peste 135.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi un teren de 300.000 de metri pătraţi cu potențial de dezvoltare, valoarea totală a investiției fiind estimată la aproximativ 110 milioane de euro. În urma acestei tranzacții,  amprenta WDP în România crește la aproximativ 2 milioane m² în suprafață închiriabilă brută.

PeliPartners a oferit asistență completă WDP pe tot parcursul tranzacției, de la due diligence la  negocierea și realizarea  documentației pentru  tranzacție, continuând, astfel, cu succes un parteneriat de durată cu dezvoltatorul de spații logistice. Anterior, în 2022, PeliPartners a asistat WDP în achiziția unui centru logistic cu o suprafață de 42.000 mp în Arad, Arad Business Park.

Echipa PeliParteners a fost condusă de Alexandra Ioniță (managing associate, Real Estate) și le-a inclus pe Mădălina Fildan (managing associate, Real Estate, Comercial), Oana Bucșa (managing associate, Concurență  și  Comercial), Delia Dumitrescu (senior associate, Corporate M&A) și  Delia Lepădatu (senior associate, Drept Bancar și Financiar).

Oana Bădărău, Partener și Head of Real Estate: "Aceasta este o tranzacție de referință pe o piață fierbinte. Domeniul logistic este, astăzi, un sector important, în plină dezvoltare, și suntem bucuroși că WDP ne-a încredințat un mandat atât de important."

Terenul strategic din Constanța poziționează favorabil WDP, pentru creștere pe termen lung, în contextul investițiilor în infrastructură proiectate în regiune. Acestea includ investiții în terminale portuare și  capacități logistice, securitate și prezența NATO, noi autostrăzi și pregătirea pentru aderarea la spațiul Schengen, consolidând rolul zonei în diversificarea rutelor comerciale globale și accesul la Marea Neagră.

PeliPartners are o echipă specializată în proiecte complexe care solicită abordări inovative. Avocații PeliPartners au fost implicați în unele dintre cele mai importante tranzacții de pe piața românească din ultimii 20 de ani. Echipa adună o bogată experiență în domenii variate, care includ fuziuni și achiziții, finanțări, concurență, infrastructură și concesiuni, energie, drept imobiliar și drept societar. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related