Compania de servicii de curierat și E-Fulfillment Altexpress înregistrează o creștere de 44% în prima jumătate a anului 2024, atingând o cifră de afaceri de 1,08 milioane de euro

Compania de servicii de curierat și E-Fulfillment Altexpress înregistrează o creștere de 44% în prima jumătate a anului 2024, atingând o cifră de afaceri de 1,08 milioane de euro
Maher Tarazi, CEO Altexpress

În prima jumătate a anului 2024, Altexpress, companie de servicii de curierat și E-Fulfillment, a înregistrat o creștere semnificativă de 44% a activității de vânzări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând o cifră de afaceri de 1,08 milioane de euro la jumătatea anului, împreună cu un EBITDA de 6%.

Această creștere a fost determinată de accelerarea serviciilor de e-fulfillment și curierat pe piețele cheie, printre care se numără România, Bulgaria, Ungaria, Croația și Slovenia. Activitățile de vânzări online ale serviciilor de curierat au înregistrat, de asemenea, o creștere de 25%, datorită investițiilor în automatizarea portalului altexpress.ro, îmbunătățirea experienței utilizatorilor și accelerarea procesului de comandă online.

În România, Altexpress a înregistrat o creștere notabilă a cifrei de afaceri lunare, de la 70.000 € la 100.000 euro, reflectând o creștere de 42%. Urmând aceeași traiectorie, operațiunile internaționale au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de la 10.000 euro la 40.000 euro pe lună, marcând o creștere semnificativă de 300%.

În acest context, Altexpress anticipează o cifră de afaceri de 2,5 milioane euro pentru 2024, cu o creștere estimată a activității de peste 45%.

Piața locală și regională de e-commerce continuă să se extindă în fiecare an, atrăgând noi consumatori către achizițiile online, ceea ce se traduce printr-o creștere a cererii pentru servicii de curierat și e-fulfillment. Această creștere reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Altexpress de a-și dezvolta serviciile de e-fulfillment și curierat în România și la nivel european. Prin investițiile recente în portalul nostru de curierat și logistică performant și îmbunătățirea experienței utilizatorilor, suntem pregătiți să extindem operațiunile logistice dincolo de granițele României. Aceste dezvoltări vor stimula creșterea serviciilor noastre de curierat online și e-fulfillment și ne vor menține competitivitatea”, spune Maher Tarazi, CEO Altexpress.

 

Extindere în Croația

Printr-o dezvoltare strategică, Altexpress și-a extins operațiunile în Zagreb, Croația, începând cu mai 2024, oferind servicii de e-fulfillment 24/24 și curierat cu opțiunea de plată la livrare atât în Croația, cât și în Slovenia. Această extindere are ca scop stabilirea unei prezențe solide pe aceste piețe până la sfârșitul anului.

Expansiunea va avea un impact semnificativ asupra operațiunilor de afaceri, crescând cota de piață și acoperirea clienților în regiune. 

„Intrarea pe piața din Croația reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Altexpress. Prin stabilirea unei prezențe solide în Croația și Slovenia, nu doar ne extindem amprenta geografică, dar și ne îmbunătățim ofertele de servicii. Această mișcare ne permite să oferim opțiuni de livrare mai rapide și mai fiabile clienților din aceste zone. Vedem un potențial enorm de creștere pe aceste piețe și suntem dedicați să oferim soluții logistice de top care să răspundă nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri", a remarcat Maher Tarazi.

Fondată în 2015 de Maher Tarazi, Altexpress a devenit rapid un jucător important în industria logistică din România și Europa de Est, fiind recunoscut pentru satisfacția clienților și excelența operațională. Compania oferă servicii cuprinzătoare și inovatoare de curierat, e-fulfillment și transport, inclusiv livrări în 24-48 de ore și soluții de plată la livrare în principalele teritorii ale UE.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related