Xiaomi și Organizația Umanitară CONCORDIA: sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate  

Xiaomi și Organizația Umanitară CONCORDIA: sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate  
  • 120 de copii cu vârste între 6 și 15 ani din familii vulnerabile au beneficiat de activități educaționale, sprijin social și sesiuni interactive pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale
  • Echipamente Xiaomi – tablete și smartphone-uri – au fost donate centrelor de zi beneficiare, din Dâmbovița și Ploieșți

Xiaomi România, în parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, finalizează o serie de sesiuni interactive de educație pentru dezvoltarea aptitudinilor digitale ale copiilor din mediile defavorizate, derulate în centrele de zi selectate din Dâmbovița și Ploiești. 

Proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate/ condiții vulnerabile” are ca scop prevenirea abandonului familial și școlar și pregătirea copiilor cu bagajul și abilitățile digitale computaționale. Inițiativa se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, în centrele de zi pentru copii și familii ale Organizației Umanitare CONCORDIA din Odobești, Dâmbovița, și Ploiești, Prahova.

120 de copii din familii vulnerabile, cu vârste între 6 și 15 ani, din ciclul primar și gimnazial, au parcurs sesiuni interactive de educație pe temele:

  • Concepte de navigare pe internet în siguranță
  • Crearea de conturi și parole sigure pentru platformele folosite
  • Familiarizarea cu medii de creare de spații 3D
  • Animarea de obiecte și personaje 3D
  • Programarea de obiecte și personaje
  • Concepte generale de utilizare a mijloacelor tehnice primite, sustenabil și în siguranță
  • Pericole online și mod de prevenție și apărare împotriva lor

Aceste sesiuni educaționale oferă acces la tehnologii de ultimă oră concepute pentru a dezvolta abilități de calcul, gândire creativă, rezolvare de probleme și învățare adaptivă în rândul elevilor, echipându-i cu abilitățile necesare pentru un mediu de învățare gata pentru viitor.

Pe durata proiectului, Xiaomi furnizează echipamentele IT&C necesare studiului, inclusiv tablete și smartphone-uri Redmi de ultimă generație.

Aliniat cu misiunea sa de a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul tehnologiei inovatoare, compania implică în mod proactiv utilizatorii, comunitățile, guvernele și institutele de cercetare pentru a utiliza tehnologia în sprijinuleducației și acțiunilor de voluntariat, ca o modalitate de a da înapoi societății.

Progresul societății depinde în mod fundamental de educație și de transformarea tehnologică. Ca inovator bazat pe tehnologie, Xiaomi își menține angajamentul de a-și folosi cunoștințele și resursele pentru a sprijini creșterea talentelor din generațiile următoare.

Potrivit Eurostat, în România, 4 din 10 copii trăiesc în sărăcie și excluziune socială. Mulți dintre aceștia nu participă la activități extrașcolare. În ciuda faptului că educația publică gratuită este garantată prin lege, părinții se confruntă adesea cu cheltuieli legate de școlarizare, cum ar fi îmbrăcămintea, materialele școlare, manualele și produsele IT&C pentru accesul online la educație.

Conform statisticilor UE, 41,5% dintre copiii din România sunt în pericol de sărăcie și excluziune socială, depășind semnificativ media UE de 24,2%. Sărăcia are un impact profund asupra dezvoltării pozitive a fiecărui copil, afectând accesul și participarea la educație, capacitatea de angajare și dezvoltarea generală a societății.

Corporația Xiaomi a fost fondată în aprilie 2010 și listată la Bursa Principală de Valori din Hong Kong pe 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT în centrul activității sale.

Prin viziunea „Să ne împrietenim cu utilizatorii și să fim cea mai cool companie din inimile lor”, Xiaomi urmărește continuu inovațiile, experiența de utilizatre de înaltă calitate și eficiența operațională. Compania construiește cu perseverență produse uimitoare la prețuri corecte, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin tehnologie inovatoare.

Xiaomi este una dintre companiile de top din lume producătoare de smartphone-uri, livrările sale globale de smartphone-uri clasându-se printre primele trei global, iar utilizatorii activi lunar la nivel global (MAU) (inclusiv smartphone-uri și tablete) au ajuns la 658,1 milioane în martie 2024. De asemenea, compania a stabilit platforma globală de top pentru consumatori AIoT (AI + IoT), ajungând la aproximativ 786,1 milioane de dispozitive inteligente conectate (excluzând smartphone-uri, laptopuri și tablete) începând cu 31 martie 2024. În octombrie 2023, Xiaomi și-a actualizat strategia la ecosistemul inteligent „Human × Car × Home”, care îmbină perfect dispozitivele personale, produsele pentru case inteligente și mașinile. Xiaomi se concentrează întotdeauna pe umanitate și se angajează să ofere experiențe complete și mai bine conectate. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, Xiaomi a fost inclusă pe lista Fortune Global 500 pentru al cincilea an consecutiv, pe locul 360.

Xiaomi este o componentă a indicelui Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă. Proiectele organizației se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related