Summer Well. Când muzica, tehnologia și natura se întâlnesc într-un festival al experiențelor Orange

Summer Well. Când muzica, tehnologia și natura se întâlnesc într-un festival al experiențelor Orange

Muzică, tehnologie, natură, spectacol, lumini, experiențe noi, descoperiri, surprize, momente memorabile. La, Summer Well, atmosfera de festival capătă noi dimensiuni, cu fiecare ediție. Este, doar, cel mai așteptat festival-vacanță al verii. Așa a fost gândit de la prima ediție, din 2011: ca un eveniment care să îmbine muzica artiștilor de top cu energia bună și atmosfera unică, în cadrul unor decoruri spectaculoase, găzduite de Domeniul Stirbey. 

Summer Well este modul în care Orange demonstrează, în fiecare an, că muzica este locul de întâlnire al tuturor, indiferent de vârstă sau pasiuni, este manifestarea cea mai sinceră a conexiunilor umane, un spațiu de inspirație și reîncărcare.  

 

Prima dată în România

"Suntem pentru prima dată în România", au spus, pe scenă, o mare parte din artiștii invitați la ediția din 2024 Summer Well, care tocmai s-a încheiat.

"Pentru prima dată în România" este, de altfel, amprenta Orange când vine vorba de muzică. În ultimii 18 de ani, Orange a fost implicat în multe premiere muzicale în România, a susținut proiecte artistice importante și a construit, cu fiecare astfel de inițiativă, o comunitate puternică, specială. 

Încă din 2006, de la primul concert transmis simultan pe telefonul mobil, Orange a transformat muzica într-o experiență memorabilă. Brandul a susținut numeroase concerte ale unor trupe românești consacrate, dar și tinere talente, și a fost prezent la evenimente legendare ale artiștilor internaționali, veniți pentru prima dată în România. Orange i-a adus pentru prima dată aici pe cei de la Placebo, Muse, Bob Sinclair.

Conexiunea cu muzica a continuat cu primele concerte live sub umbrela Orange Summer Party, unde au cântat, în premieră, Duffy, MIKA, Jessie J. Tot aici, publicul din România a avut ocazia să îi vadă pe Sophie Ellis-Bextor, Akon, Sugababes și Jamiroquai.

 

Un festival ca o vacanță

Având la bază experiența acumulată la Orange Summer Party, în 2011, Orange a lansat Summer Well, și s-a implicat, alături de Livada, în dezvoltarea celui mai longeviv festival autohton de muzică alternativă.

La 15 km de București, pe Domeniul Știrbey, muzica a căpătat o nouă dimensiune. În fiecare ediție,  atmosfera de la Summer Well este unică, diferită. În culise, echipa Orange caută și experimentează feluri noi în care experiența de festival să vină în întâmpinarea oamenilor și să îi inspire cu lucruri noi și premiere surprinzătoare. Summer Well este un festival pregătit cu multă atenție, efort și dedicare, care are în spate un an întreg de organizare și strategie.

La fiecare ediție, line-up-ul combină artiști consacrați cu formații noi, care apar în trendurile noilor generații. Anul acesta, au urcat pe Orange Main Stage, Keane, Nothing but Thieves, Royal Blood, continuând seria performance-urilor legendare din alți ani, susținute de Interpol, Suede, Placebo, Arctic Monkeys, The XX, Kodaline, The Chemical Brothers, Bastille, Florence and the Machine.

 

Un vibe special

Ceea ce diferențiază Summer Well pe piața din România este, însă, atmosfera unică. Una dintre preocupările importante Orange este aceea de a avea un impact autentic în viața oamenilor, de a crea legături sociale. Tocmai de aceea, la Summer Well, muzica se întâlnește cu tehnologia, cu responsabilitatea ecologică, cu etica digitală. 

Festivalul a evoluat cu fiecare ediție și a introdus metode noi de a atrage atenția oamenilor asupra mediului înconjurător: de la reciclarea telefoanelor vechi, biciclete speciale la care festivalierii pot pedala pentru a-și încărca telefonul.

Anul acesta, zona Orange a marcat o premieră importantă: cornerul este realizat în proporție de peste 90% din plastic reciclabil și a avut un eco-bar, unde toate paharele folosite au fost colectate în cutii special amenajate, și vor fi măcinate la festival, iar ulterior procesate și transformate în pahare noi.

Tot anul acesta, Orange a susținut pasiunea pentru gaming cu un campionat de Brawl Stars, un punct de interes și locul principal de întâlnire pentru copii pe tot parcursul festivalului. 

 

Dincolo de muzică

Muzica Orange înseamnă aventură, experiențe memorabile, descoperire. Tocmai de aceea, primele evenimente au deschis calea unor activări de brand unice pe piața din România. Călătoria cu elicopterul de la București la Mamaia, autocarul Orange Party, plimbările cu balonul cu aer cald, Orange Taxi, cinema-ul în aer liber, uriașele mingi gonflabile Zygote folosite la concertele Orange Summer Party din 2011 și 2012, instalațiile inovative precum cea din 2018 – Superhot de la Summer Well, toate aceste momente au devenit emblematice, devenind repere în experiența de festival. 

Caravanele cu balonul cu aer cald au ajutat românii să își descopere țara dintr-o perspectivă nouă, iar cinematograful în aer liber, care a străbătut țara în lung și în lat, se organizează din 2020 anual în mai multe orașe din România.

La Summer Well, toate aceste experiențe au culminat, domeniul Știrbey fiind un cadru ideal pentru activările cele mai îndrăznețe. Este locul în care oamenii au șansa să descopere comunitatea din care fac parte și să descopere conexiuni noi cu natura, cu muzica și cu ei înșiși.

De-a lungul a 13 ediții, experiențele de festival au căpătat o nouă dimensiune, iar jocurile, instalațiile, experimentele au adus publicul față în față cu cele mai noi tehnologii făcând din Summer Well un eveniment de referință în România. Aici a avut loc primul concert de adormit copiii, în 2022, la Summer Well s-au făcut fac primii paşi în colonizarea digitală a planetei Marte, în 2018.

Eforturile de a înțelege toate generațiile de public, de la copii și adolescenți la părinți și oameni de toate vârstele, se concentrează atât pe alegerea celui mai bun mix de artiști, cât și pe activările care acompaniază muzica și duc festivalul la un nou nivel. 

Festivalul Orange este o ocazie de a-i aduce pe oameni mai aproape de tot ceea ce este important pentru ei: de familie sau prieteni, de pasiunile și dorințele lor.

Oamenii vin la Summer Well pentru muzică, dar și să se relaxeze alături de prieteni sau familie într-un locație deosebită, să descopere și să experimenteze lucruri noi. De 13 ani, festivalul reușește să păstreze acest echilibru bun al tuturor acestor experiențe familiare, dar și să inoveze, cu fiecare ediție, pentru a-și surprinde mereu publicul.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info

Sectiune



Branded


Related