Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia

Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia

Assos, este situată în districtul modern Ayvacık din Çanakkale la poalele muntelui Ida și este considerată drept una dintre cele mai frumoase destinații de lângă Marea Egee.

Assos oferă numeroase golfuri și plaje unde poți practica diferite sporturi acvatice. Golfuri frumoase, precum Kadırga și Sivrice, plaje impecabile precum Sokakağzı și multe alte locuri încântătoare precum Portul Antic.
Golful Kadırga, pe de altă parte, se remarcă prin țărmul său lung și larg și statutul de Plajă cu Steag Albastru. Deși țărmurile sunt în mare parte alcătuite din pietre mari, oamenii obișnuiesc să sară în mare de pe pontoanele din lemn. Este important de menționat că marea de aici se încălzește puțin mai târziu din cauza locației sale geografice, iar apele sale sunt mai reci în comparație cu Marea Mediterană. O altă caracteristică a Assos-ului este dată de diversitatea opțiunilor de cazare. Poți alege între locuri de camping pentru excursii de o zi, pensiuni mici, hoteluri luxoase și hoteluri de tip boutique.

 

Orașul Antic din Assos

Ceea ce face coasta frumoasă a Assos-ului atât de captivantă este Orașul Antic, așezat pe un vulcan inactiv, devenit deal și care oferă priveliști impresionante ale Egeei. Istoria orașului datează din secolul al VI-lea î.Hr. Orașul antic, care atrage atenția astăzi cu zidurile sale înalte care s-au conservat bine până în zilele noastre precum și prin alte structuri la fel de remarcabile care au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice și ulterior incluse pe lista tentativă a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în mai 2017. Printre locuitorii săi faimoși se numără filozoful Aristotel, care a fondat aici o școală de filozofie. Templul Athenei este un obiectiv turistic de neratat ale orașului antic. Situat în Acropolele Assos, Templul Athenei este dedicat Zeiței Atena, cunoscută ca protectoarea orașului. Strălucitor cu coloanele sale și priveliștea uimitoare a mării, structura este, de asemenea, semnificativă din punct de vedere arhitectural. Vizitarea acestui templu la cel mai înalt punct al orașului, în special la apus, este o experiență cu adevărat de neuitat. După ce admiri apusul, poți explora alte părți ale orașului, cum ar fi Agora, Gimnaziul și teatrul în aer liber. 

 

Behramkale și Împrejurimile

Satul Behramkale este o mică așezare în interiorul zidurilor orașului antic. Mergând pe străzile înguste ale satului, dai peste case istorice care sunt exemple excelente de măiestrie arhitecturală din piatră. În plus, femeile din sat vând suveniruri și produse alimentare de casă la standuri amplasate pe străzi sau în magazine. Este posibil să găsești aici multe produse locale și naturale, de la diverse ierburi și ulei de măsline până la „tarhana” de casă, o supă delicioasă cu legume, iaurt acru, ierburi, condimente aromate.

Satul are, de asemenea, o moschee și un pod care datează încă din perioada otomană. Moscheea Hüdavendigar, construită în secolul al XIV-lea cu un plan pătrat și o singură cupolă, este notabilă pentru motivele geometrice complicate de pe mihrab-ul său. Podul Hüdavendigar, peste pârâul Tuzla, aproape de Behramkale, este impresionant din punct de vedere arhitectural, cu arcadele sale meticulos lucrate. Poți traversa acest pod elegant de 600 de ani, care este închis traficului auto. Assos este, de asemenea, o destinație care merită explorată datorită satelor frumoase din împrejurimi. Satele istorice precum Yeşilyurt și Adatepe, aflate la doar o jumătate de oră de Assos, ar trebui să fie pe lista ta de must-see pentru regiune. Când vizitezi satul Adatepe, poți explora Muzeul Uleiului de Măsline. Fiind primul muzeu de ulei de măsline din Turcia, acest complex îți permite să observi toate etapele producției de ulei de măsline. 

 

Aromele și ingredientele din regiune

Assos, renumit pentru frumusețea sa istorică și naturală, este, de asemenea, o destinație gastronomică uimitoare, oferind o gamă impresionantă de arome regionale. Aici poți găsi toate gusturile unice ale bucătăriei egeene, rețete de dovlecei umpluți sau diverese preparate culinare pe bază de fasole. În restaurantele și tavernele de lângă port, poți savura preparatele specifice Assos-ului, cum ar fi salata de caracatiță la grătar, pește spadă la grătar, pește de stâncă la grătar, supă de scorpion, calamari la grătar și calamari umpluți. Cu dealurile sale acoperite de măslini, Assos este, de asemenea, unul dintre locurile populare ale Turciei, în special pentru uleiul de măsline. Poți savura meze-uri făcute din legume, ierburi și ulei de măsline și poți cumpăra uleiuri de măsline excelente. Nu uita să te răcorești cu faimosul sirop de mure din regiune în timpul zilei în Assos.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related