Lando Norris pe circuitul Silverstone într-un McLaren P1™ LEGO® Technic™ în mărime naturală

Lando Norris pe circuitul Silverstone într-un McLaren P1™ LEGO® Technic™ în mărime naturală
  • Grupul LEGO și McLaren Automotive s-au angajat în provocarea supremă: crearea unei versiuni LEGO® Technic™ în mărime naturală, care poate fi condusă, a supercarului iconic McLaren P1™
  • Pilotul echipei Formula 1 McLaren, Lando Norris, supune mașina unică la testul final, parcurgând un tur al circuitului emblematic Silverstone, o pistă cu multe amintiri și momente istorice pentru McLaren
  • Mașina în mărime naturală prezintă un număr incredibil de 342.817 elemente LEGO Technic și un motor electric; este prima construcție de mari dimensiuni realizată vreodată de Grupul LEGO, capabilă să finalizeze un tur întreg al unui circuit de curse
  • Setul LEGO Technic McLaren P1™ la scară 1:8 este acum disponibil accesând LEGO.com/McLaren

Grupul LEGO și McLaren Automotive au pornit în cea mai dificilă provocare LEGO Technic de până acum, recreând un McLaren P1™ unic, complet manevrabil, realizat din elemente LEGO Technic. Și ca și cum nu ar fi fost suficient, pilotul McLaren F1™, Lando Norris, a fost recrutat pentru provocarea supremă de a parcurge un tur al emblematicului circuit britanic, Silverstone, în LEGO Technic McLaren P1 la scară 1:1.

Această replică în mărime naturală a modelului McLaren P1™ este realizată din 342.817 elemente LEGO Technic, cântărind aproximativ 1220 kg, prezentând exemple de inginerie cu adevărat remarcabile. Mașina are o direcție complet funcțională, fiind prima construcție LEGO de mari dimensiuni capabilă să fie condusă și să ia viraje dificile pe un circuit de curse. Construcția are un motor electric format din baterii LEGO Technic Function și o baterie de mașină electrică, ceea ce îi permite să se deplaseze mai departe decât orice alt model LEGO anterior.

Marele proces de construcție a prins viață cu ajutorul a 23 de specialiști în design, inginerie și construcție din cadrul grupului LEGO și McLaren Automotive, cu 8.344 de ore de dezvoltare și construcție, ce au necesitat 393 de tipuri diferite de elemente LEGO Technic.  

Cu mașina asamblată, tot ce a mai rămas de făcut a fost să se lanseze în provocarea supremă și, fiind vorba despre o replică a unui supercar McLaren, cine era mai potrivit să se urce la volan decât pilotul McLaren F1™, Lando Norris. Pilotul britanic a fost mai mult decât la înălțimea sarcinii, preluând virajele și curbele circuitului de 5,891 km (3,66 mile) și completând turul în jurul circuitului Silverstone. Având în vedere magnitudinea acestei provocări, Silverstone a fost cadrul perfect, având în vedere istoria bogată a McLaren cu casa curselor britanice. 

„După ce am lucrat la programul original P1 pentru McLaren, este uimitor să văd atât de multe elemente din McLaren P1™ original aduse la viață atât de realist de echipa LEGO Technic pentru modelul la dimensiuni reale. Mașina a fost un simbol al timpului său. Sper că, prin această colaborare cu Grupul LEGO, vom putea inspira următoarea generație de designeri și ingineri să depășească limitele inovației în domeniul auto”, Ben Gulliver, director de testare și dezvoltare, McLaren Automotive. 

„Acest proiect marchează cea mai recentă dintr-o lungă listă de colaborări între Grupul LEGO și McLaren, reunind inginerii McLaren și echipa LEGO Model Production de la concepție până la construcția finală”.

„Experiența McLaren în domeniul auto și al ingineriei a fost de neprețuit în a ne ajuta să producem un model cât mai autentic posibil față de originalul McLaren P1™, permițându-ne să transformăm un vis în realitate. A fost incredibil de cool să îl vedem pe pilotul McLaren F1™, Lando Norris, conducând mașina pe care am creat-o”, Lukáš Horák, Senior Project Manager în producția de modele, Grupul LEGO.

Setul LEGO Technic McLaren P1™ 1:8 este disponibil pe site-ul oficial McLaren P1™ 42172 | Technic | Cumpără online la LEGO® Shop oficial din RO până pe 17 septembrie și în magazinele LEGO la prețul de 2249,99 lei.

 

LEGO® Technic™ P1™ în mărime naturală - Fapte și Cifre

După dezvăluirea celei mai noi adiții la seria LEGO Technic Ultimate Car Concept; LEGO Technic McLaren P1™ la scară 1:8 la McLaren Technology Centre în iulie, această ultimă provocare pare să ducă mantra „Build for Real” la un nivel complet nou, aducând la viață supercarul de vis al fanilor într-un mod unic.

  • În total au fost folosite peste 342,817 de piese LEGO® Technic
  • 393 de tipuri diferite de elemente LEGO Technic utilizate, inclusiv 11 care au fost create special pentru acest model
  • greutate totală de 1220 de kg
  • 8,344 de ore petrecute la dezvoltare și construcție
  • 6,134 de ore dedicate dezvoltarii
  • 2,210 de ore dedicate producției
  • Creat de 23 de specialiști în design, inginerie și construcții din grupul LEGO și McLaren Automotive
  • Dimensiunile construcției sunt cele ale modelului din viața reală: 4.980 mm lungime, 2.101 mm lățime și 1.133 mm înălțime
  • Construcția are un motor electric format din baterii LEGO Technic Function și o baterie de mașină electrică, ce îi permite să călătorească mai departe decât orice alt model LEGO anterior.
  • Motorul LEGO Technic constă în 8 pachete de motoare, fiecare având 96 de motoare LEGO Power Function, ceea ce înseamnă că mașina are un total de 768 de motoare LEGO. Cele 8 pachete de motoare imită V8-ul, parte din McLaren P1™ original.

 

Cea mai epică provocare de până acum

Iată realizările noastre în premieră pentru a onora parteneriatul nostru cu McLaren:

  • Prima dată când a fost creată o construcție la scară LEGO capabilă să fie condusă pe viraje
  • Prima dată când a fost creată o construcție la scară LEGO capabilă să parcurgă un tur al unui circuit de curse
  • Prima dată când un pilot de Formula 1 a condus o construcție la scară LEGO

 

Seria LEGO Technic Ultimate Car Concept

Seria LEGO Technic Ultimate Car Concept a fost lansată în 2016 și, la fiecare doi ani, conceptul dă viață unui vehicul special, în care atât setul în sine, cât și ambalajul sunt meticulos concepute. Parcurgerea călătoriei de proiectare pentru crearea următoarei mașini Ultimate provoacă echipa să proiecteze modele spectaculoase de mașini sport la scara 1:8 și să depășească limitele a ceea ce este posibil. Echipa își propune să demonstreze continuu că, alături de LEGO Technic, este posibil să „construiești pe bune”

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO în joacă, având la bază cărămizile LEGO, permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932 de către Ole Kirk Kristiansen, numele său derivând din cele două cuvinte daneze Leg Godt, care înseamnă „Joacă-te bine”.

Astăzi, Grupul LEGO rămâne o companie de familie cu sediul central în Billund. Produsele sale sunt acum vândute în peste 120 de țări din întreaga lume.

McLaren Automotive este un producător de supercaruri ultraperformante și ușoare. Lansată în 2010, compania este, în prezent, cea mai mare parte a McLaren Group.

Cu sediul central la McLaren Technology Centre (MTC) din Woking, Surrey, Anglia, McLaren Automotive este condusă de provocarea de a crea cele mai antrenante, captivante și de referință vehicule din lume. Profitând de istoria de 60 de ani a numelui și a performanței autentice de curse, McLaren a livrat unele dintre cele mai spectaculoase supercaruri fabricate vreodată.

Portofoliul de produse al companiei, format din modele GTS, supercar, Motorsport și Ultimate, este comercializat în peste 40 de piețe din întreaga lume. Automobilele sale sunt asamblate manual la McLaren Production Centre (MPC), situat în același campus ca și MTC în Woking.

McLaren este un pionier care continuă să depășească limitele. În 1981, cu McLaren MP4/1, a introdus în Formula 1 tehnologia șasiului ușor și rezistent din fibră de carbon.

Apoi, în 1993, a proiectat și construit legendara mașină de stradă McLaren F1. Construit în jurul unui șasiu din fibră de carbon, acesta a stabilit ADN-ul supercarului McLaren, realizat pentru secolul 21 în 2011, odată cu introducerea McLaren 12C - prima mașină de serie a McLaren Automotive.

McLaren a livrat pentru prima dată un hypercar hibrid, McLaren P1™, în 2013. Lansând seria Ultimate de vehicule, P1™ a fost urmat de McLaren Senna în 2018, iar derivatul său GTR exclusiv pentru circuit a urmat un an mai târziu. În 2019 a fost introdus și hyper-GT-ul hibrid Speedtail. Cel mai recent model Ultimate al său, Elva, este cea mai ușoară mașină de șosea McLaren de până acum.

Modelele McLaren LT reprezintă expresia supremă a performanței pe pistă în supercarurile de serie. Denumirea provine de la versiunea „Longtail” a modelului F1 GTR, introdusă în 1997, și a fost încorporată în nomenclatura McLaren Automotive în 2015, odată cu sosirea coupe-ului și Spider-ului 675LT, bazate pe McLaren 650S. În 2018, legenda LT a continuat cu modelul 600LT bazat pe McLaren 570S. Cel mai recent capitol din povestea LT a fost scris în 2020 și 2021, odată cu introducerea coupe-ului și Spider-ului 765LT.

Tot în 2021, compania a prezentat noul supercar hibrid de înaltă performanță, McLaren Artura. Artura este primul McLaren care beneficiază de McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA). MCLA este proiectată, dezvoltată și fabricată la McLaren Composites Technology Centre, din regiunea Sheffield, din Anglia, folosind procese în premieră mondială și urmând să fie vârful de lance al viitorului electrificat al mărcii.

În 2022, McLaren a anunțat Solus GT, o mașină de circuit cu un singur loc, cu habitaclu închis, care a adus la viață un concept futurist creat inițial pentru jocurile virtuale.

În 2023, McLaren a prezentat cel mai ușor și mai puternic supercar de serie, 750S - o dezvoltare completă a supercarului 720S premiat. De asemenea, McLaren a prezentat noul GTS, care înlocuiește McLaren GT.

McLaren Artura Spider a fost prezentat la începutul anului 2024 ca prima decapotabilă hibridă de înaltă performanță a mărcii. Introducerea sa a fost parte a unei îmbunătățiri majore a anului modelului pentru marca Artura și a însemnat că gama de producție în serie a McLaren GTS, noul Artura și 750S au fost introduse la 12 luni distanță.

McLaren Automotive alege, de asemenea, să colaboreze cu companii și organizații similare, de top la nivel mondial, care depășesc limitele în domeniile lor respective. Acestea includ Ashurst, Bowers & Wilkins, Dynisma, Gulf, Monroe, Pirelli, Plan International, Richard Mille și Tumi.

McLaren Group este un lider mondial în producția de supercaruri de înaltă performanță și în sporturile cu motor de elită.

Fondat în 1963 de pilotul, inginerul și antreprenorul Bruce McLaren, Grupul este format din McLaren Automotive, care construiește manual supercaruri ușoare și participă la curse în serii globale, inclusiv Campionatul Mondial de Anduranță; și o participație majoritară în McLaren Racing, care concurează în Campionatul Mondial de Formula 1, seria INDYCAR, Formula E, Extreme E și F1 Academy.

Grupul își are sediul central la nivel global în emblematicul McLaren Technology Centre din Woking, Surrey, Anglia.

Cu o reputație pentru inovație și excelență tehnologică, McLaren este una dintre cele mai mari companii independente din Regatul Unit.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related