Startup-ul românesc DATA SWEEP revoluționează mediul academic și corporate printr-o platformă bazată pe AI

Startup-ul românesc DATA SWEEP revoluționează mediul academic și corporate printr-o platformă bazată pe AI

Startup-ul românesc DATA SWEEP anunță lansarea versiunii beta a platformei care schimbă mediul academic și corporate. Aceasta eficientizează etapa care consumă cel mai mult timp pentru cercetătorii și analiștii de date. Astfel, specialiștii se pot concentra pe analiza și obținerea de insight-uri valoroase dintr-un volum mare de date. Iar platforma avansată DATA SWEEP reduce munca laborioasă de găsire, curățare și îmbinare a datelor.

DATA SWEEP revoluționează procesul de cercetare prin furnizarea platformei bazate pe inteligență artificială care va oferi acces la peste 10 milioane de seturi de date și instrumente pentru curățarea și combinarea rapidă a acestora. În același timp, cercetătorii și analiștii de date vor avea la dispoziție o amplă bază de date cu peste 150 de milioane de articole științifice. Totodată, această platformă avansată va oferi un sistem unic de evaluare a încrederii pentru validarea datelor.

Pe lângă toate acestea, DATA SWEEP va oferi traininguri în domeniul cercetării și analizei datelor, cu scopul de a consolida abilitățile utilizatorilor, atât prin sesiuni de formare, cât și prin rapoarte lunare. Astfel, cercetătorii din mediul academic și antreprenorii vor putea accesa rapid și eficient datele necesare pentru a lua decizii informate și complexe, în siguranță.

„Întreaga evoluție a societății moderne se bazează pe schimbul de date. Tehnologia a transformat modul în care trăim, ne informăm și construim afaceri cu impact. Noile generații de cercetători încep să înțeleagă în profunzime fenomenul Big Data, ceea ce a dus la o revoluție în gestionarea, prelucrarea și interpretarea datelor, toate acestea devenind din ce în ce mai rapide și mai eficiente. Iar noi vrem să revoluționăm și să automatizăm procesele cronofage, pentru a maximiza eficiența utilizării timpului.”, a declarat Drd. Cosmin-Alin Boțoroga, cofondator DATA SWEEP.

 

Platforma poate fi accesată în versiunea beta pe site-ul: beta.datasweep.app.

Echipa este alcătuită din 7 membri pasionați și dedicați: 3 experți tehnici, 3 specialiști în marketing și un profesionist în business, cercetare și vânzări. În prezent, DATA SWEEP a dat startul primei runde de investiții, țintind suma de 250.000 de euro. O companie românească și-a arătat interesul de a investi o parte semnificativă din această sumă și să contribuie astfel la revoluționarea industriei.

Startup-ul a început să prindă contur în martie 2024, odată cu participarea la competiția Startup Weekend Oradea. A continuat cu participarea la Innovation Labs, programul de pre-accelerare și mentorat pentru tineri antreprenori, iar în prezent compania este parte a programului de accelerare Bright Labs Incubator, dezvoltat de Make IT in Oradea. Ne bucură să anunțăm că DATA SWEEP a fost desemnat startup-ul lunii august de platforma internațională Vestbee. Platforma care conectează startup-urile cu investitori, corporații și diverse instrumente de dezvoltare a produselor sau serviciilor inovatoare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related