Felinele și jucăriile: De ce preferă pisica ta să doarmă în loc să se joace?

Felinele și jucăriile: De ce preferă pisica ta să doarmă în loc să se joace?

Ai alături o felină care ar prefera să tragă un pui de somn în loc să alerge după o jucărie? Nu îți face griji, nu ești singurul! Iată cum poți să distrezi chiar și felinele cu cele mai puternice personalități, cum să alegi jucării care să le mențină active și fericite și de ce multe dintre pisici preferă o masă delicioasă în detrimentul jucăriilor. Sheba, brandul de hrană umedă pentru pisici din portfoliul Mars,  a lansat un nou portofoliu de produse care respectă gusturile exigente ale pisicilor, ține cont de nevoile lor specifice și oferă o varietate de combinații delicioase de ingrediente. Produsele îmbunătățite și noile sortimente Sheba conțin bucăți de carne de cea mai înaltă calitate și ingrediente naturale atent selectate, bogate în minerale, fără coloranți și conservanți adăugați.

Cel mai probabil, toți părinții de pisici s-au întâlnit cu această situație. I-ai cumpărat pisicii tale o nouă minge sau jucărie pentru zgâriat doar că să afli că, peste câteva minute, felina este mai interesată de cutia în care a venit noua jucărie. Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt pretențioase, nu doar cu hrana, ci și cu jucăriile.

 

De ce ignoră pisicile jucăriile?

Pisicile nu sunt foarte interesate de jucării ca urmare a stilului de viață specific tuturor prădătorilor, ce implică și somn de până la șaisprezece ore pe zi. Pentru feline, joaca este o modalitate de a se antrena pentru a vâna. Cu toate acestea, în cazul pisicilor care trăiesc în interior, unde pot vâna doar insectele și unde le așteaptă mereu bolul cu hrană, nevoia lor de a se juca este semnificativ redusă. În schimb, felinele preferă să doarmă, să observe sau să se preocupe de rutina lor zilnică de îngrijire. În plus, pisicile au personalitatea lor, iar dacă nu li se pare interesantă o jucărie, pur și simplu o vor ignora.

„Când vine vorba de jucăriile preferate ale pisicilor, este cunoscut faptul că acestea pot fi la fel de pretențioase ca în cazul hranei. Totuși, instinctul lor de prădător își spune cuvântul, felinele fiind atrase de acele jucării care au o mobilitate crescută și/ sau care produc zgomote specifice. Aceste tipuri de jucării le stimulează instinctul de prădător, devenind astfel jucăriile lor favorite.” menționează Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

 

Cum să alegi jucării la care pisica ta nu poate rezista

Găsirea jucăriei perfecte pentru pisica ta poate fi o misiune complicată. Iată câteva sfaturi care pot crește șansele de succes:

  • Încearcă diverse tipuri de jucării: Unele pisici preferă jucăriile care se mișcă, altora le plac jucăriile care miros sau scot sunete. Experimentează cu diferite variante și vezi care dintre ele captează atenția pisicii tale.
  • Jucăriile nu trebuie să fie scumpe: Pisicile adoră lucrurile simple – de cele mai multe ori se bucură de o cutie, un șnur sau o pungă de hârtie.
  • Alege jucării în funcție de comportamentul pisicii tale: Dacă felina ta preferă să zgârie, alege jucării care susțin instinctele naturale ale acestora, cum ar fi o jucărie sau un stâlp pentru zgâriat. Iarba mâței are, de asemenea, succes de cele mai multe ori.

 

Laserul pentru pisici: unde a dispărut punctul?

Laserul este popular printre părinții de pisici, însă nu tot ce pare atractiv este și benefic. Deși felinele sunt încântate să urmărească lumina, de multe ori pot deveni frustrate deoarece nu ajung niciodată să prindă prada. Dacă decizi să folosești acest tip de jucărie, încearcă să direcționezi lumina către un obiect pe care pisica îl poate prinde - o jucărie sau o recompensă. În acest fel, jocul va avea însemnătate, iar pisica ta va avea un sentiment de satisfacție.

 

Hrana de calitate contribuie la fericirea felinelor

O dietă corectă este esențială pentru sănătarea și bunăstarea felinei, așa că aceasta nu trebuie trecută cu vederea. Astfel, este mai bine să îți concentrezi atenția pe oferirea unei alimentații de calitate în loc să investești sume considerabile pe jucării scumpe care s-ar putea să nu atragă atenția pisicii tale.

Hrana de calitate îi oferă pisicii un mix echilibrat ce include toți nutrienții necesari, susținând sănătatea, blana strălucitoare și vitalitatea. Hrana pentru pisici Sheba este o alegere potrivită în acest sens, iar noul portofoliu de produse include o mulțime de gusturi de care nici cele mai rafinate pisici nu se vor plictisi. Chiar și atunci când le oferim felinelor mâncare de înaltă calitate, trebuie să ținem cont de cantitatea zilnică recomandată de pe ambalaj deoarece supraalimentarea poate duce în cele din urmă la obezitate.

„Pisicile știu să aleagă hrana de cea mai bună calitate, care să le securizeze pe termen lung  supraviețuirea și perpetuarea speciei. Astfel, felinele vor alege de fiecare dată acea hrană completă și cu nutrienți de cea mai bună calitate. Sheba este o hrană completă din perspectiva acestor nutrienți și care are, de asemenea, un alt atribut, și anume calitatea și trasabilitatea ingredientelor din care provin acești nutrienți, care rezultă în produse de înaltă calitate, apreciate chiar și de cele mai rafinate pisici.” adaugă Phd Dr. Iulian Amza, Petcare Ambasador în cadrul Mars Multisales Europe.

Pisicile sunt maeștri în a-și convinge părinții că au nevoie de ceva diferit de ceea ce le oferim noi. Este important să ne concentrăm pe ce le fac cu adevărat fericite - mâncarea de calitate, confortul și atenția noastră. Deși jucăriile sunt distractive, dacă îți dorești să câștigi afecțiunea pisicii tale, investește în ceva ce prietenul blănos va aprecia cu adevărat.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related