Datorită automatizării producției de sisteme pluviale, Metigla crește productivitatea cu 40%. Compania oferă soluții moderne și durabile pentru sisteme complete de acoperire

Datorită automatizării producției de sisteme pluviale, Metigla crește productivitatea cu 40%. Compania oferă soluții moderne și durabile pentru sisteme complete de acoperire

Cu o prezență solidă de 24 de ani pe piața materialelor de construcții, Metigla continuă să inoveze, reușind să îmbunătățească semnificativ procesele de producție și să ridice standardele de eficiență. Cea mai recentă realizare a companiei este creșterea productivității cu 40%, un rezultat impresionant datorat introducerii procesului de robotizare pentru producerea componentelor cheie ale sistemelor pluviale, cum sunt jgheaburile, burlanele, coturile și racordurile jgheab-burlan.

 

Precizie robotică pentru o calitate superioară, performanță și durabilitate

Metigla a stabilit un nou standard în industria românească a sistemelor pluviale, implementând încă din 2009 o linie de producție automatizată la fabrica din Ceptura. Cu adevărat revoluționară a fost introducerea roboților în producția de jgheaburi și burlane, transformând fundamental modul de operare.

 În 2023, procesul a continuat cu automatizarea producției pentru coturi și racorduri, dublând astfel capacitatea de producție a acestor elemente esențiale. În trecut, pentru a produce aceleași cantități de coturi și racorduri, era necesară o perioadă de două zile. Prin integrarea roboților, compania a obținut o productivitate mult mai mare, finalizând aceeași cantitate într-o singură zi.

Un alt avantaj major al robotizării a fost extinderea capacității de producție. Dacă înainte de robotizare, pe aceeași presă se produceau doar nouă elemente, acum cele patru elemente inițiale continuă să fie fabricate pe vechea presă, iar alte cinci elemente sunt produse cu ajutorul roboților. Astfel, Metigla nu doar că a păstrat continuitatea producției pe vechile linii, dar a și multiplicat producția prin adăugarea de roboți în procesele de producție.

 

Inovație și responsabilitate ecologică

Robotizarea la Metigla nu se referă doar la eficiență și productivitate, ci și la un angajament față de mediu. Utilizarea roboților a permis reducerea deșeurilor și a rebuturilor, contribuind la o gestionare mai bună a materiei prime. Astfel, Metigla își asumă o responsabilitate socială mai amplă, contribuind la protejarea mediului și la dezvoltarea unei industrii mai sustenabile, un aspect din ce în ce mai apreciat de consumatori și parteneri.

 

Sistemul Pluvial MAT – o soluție modernă și durabilă

Automatizarea producției sistemului pluvial a marcat și lansarea în acest an a noului sistem pluvial MAT Metigla. Realizat de roboți, cu un design modern și eficiență sporită, acest sistem este disponibil în trei culori extrem de apreciate de utilizatori: Gri Antracit MAT (RAL 7016), Maro MAT (RAL 8017) și Negru MAT (RAL 9005). Aceste nuanțe au fost alese special pentru a completa gama de sisteme complete de acoperiș oferite de Metigla și se potrivesc perfect cu tendințele actuale din designul arhitectural.

În plus, noul sistem pluvial MAT de la Metigla conferă multiple avantaje:

- Estetică modernă: finisajul mat oferă un aspect contemporan și sofisticat, care se integrează perfect în designul exterior al caselor moderne.
- Durabilitate: vopseaua rezistentă la radiații UV protejează împotriva decolorării și menține aspectul inițial al sistemului pentru o perioadă îndelungată.
- Rezistență la zgârieturi și pete: procesul tehnologic avansat și materialele de înaltă calitate asigură o rezistență excelentă la uzură.
- Compatibilitate cu alte produse Metigla: Sistemul pluvial MAT este conceput să se asorteze perfect cu țigla metalică și tabla prefălțuită, oferind o soluție completă și integrată pentru acoperișuri.
- Garanție de 15 ani: sistemul pluvial Metigla beneficiază de o garanție extinsă de 15 ani, un angajament clar față de durabilitatea și performanța produselor sale.

 

Investiții în viitor prin tehnologizare și inovație

Cu o investiție de 8,6 milioane de euro în modernizarea și automatizarea fabricii din Ceptura, Metigla continuă să fie un lider al inovației pe piața materialelor de construcții. Pe lângă robotizarea producției, Metigla a implementat și un Sistem de Management al Depozitelor (WMS), care a optimizat fluxul de picking și packing, crescând eficiența operațiunilor logistice. Această soluție permite o gestionare rapidă și precisă a stocurilor, contribuind la un flux continuu și bine organizat al produselor către clienți, accelerând livrarea.

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Metigla este dedicată construirii de parteneriate durabile și furnizării de soluții complete de acoperire a oricărui tip de construcție din România și din Europa. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate.

Metigla oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade și drenaj al apei pluviale de pe acoperișuri.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related