Adservio și E.ON Software Development și-au unit forțele pentru a digitaliza școlile din mediile defavorizate

Adservio și E.ON Software Development și-au unit forțele pentru a digitaliza școlile din mediile defavorizate

Adservio și E.ON Software Development (ESD) lansează programul de finanțare „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, destinat unităților de învățământ din zonele defavorizate ale României.

Datorită impactului pozitiv înregistrat de campaniile inițiate de Adservio în anii precedenți, vor fi finanțate licențe de digitalizare a educației pentru 1.000 de copii, părinții acestora și școlile din care fac parte.

Școlile declarate câștigătoare vor primi timp de un an acces gratuit la platforma Adservio, cu beneficii extinse pentru elevi și părinți, dar și pentru toți membrii școlilor (directori, secretari, profesori).

Prin acest program, cele două companii își propun să reducă decalajele sociale dintre comunitățile defavorizate și zonele dezvoltate.

 

Datele statistice arată impactul real

Școlile beneficiare ale programului din anii precedenți au completat un chestionar de evaluare a colaborării. Rezultatele ne arată că, în urma folosirii Adservio, cele 42 de școli beneficiare au concluzionat următoarele:

  • 74,3% dintre directori consideră că părinții au fost mai implicați
  • 70,4% dintre directori spun că absenteismul a scăzut cu până la 10%
  • 48,6% spun că mediile generale au crescut cu 0,5-1 punct

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care majoritatea directorilor l-au menționat este ușurința cu care școala menține legătura cu familiile copiilor, datorită digitalizării, mai ales în cazurile speciale în care părinții nu pot fi prezenți la școală fizic.

 

Următoarea rundă de selecție a școlilor începe în octombrie 2024

Prin programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, școlile care se înscriu și sunt eligibile beneficiază de:

  • Acces la platforma Adservio pentru 1.000 de elevi (plus părinții și profesorii lor), timp de un an de zile
  • Traininguri gratuite de utilizare a platformei
  • Acces gratuit la situația școlară pentru elevi și părinții lor.

 

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Sunt eligibile școli și licee din medii defavorizate, care își doresc o educație de calitate pentru elevii și profesorii lor, care nu au sprijin de la primărie pentru implementarea platformei și nu au fost eligibile în niciun proiect PNRAS. Un alt criteriu este disponibilitatea cadrelor didactice din școală de a implementa și folosi intensiv platforma Adservio în activitatea zilnică.

 

Calendarul campaniei:

  • Lansare campanie - 30 septembrie
  • Perioada de înscriere: 30 septembrie - 13 octombrie
  • Perioada de selecție: 14 - 16 octombrie
  • Anunțarea rezultatelor: 17 octombrie
  • Implementarea platformei și formarea cadrelor didactice: 20 octombrie - 10 noiembrie

Școlile eligibile se pot înscrie pe formularul campaniei.

Poți să implici și compania ta în dezvoltarea comunităților defavorizate, alături de Adservio. 

Adservio invită companiile să se alăture eforturilor de susținere a educației în școlile din medii defavorizate, contribuind la crearea unui viitor mai bun pentru mii de copii din România. Companiile pot sprijini digitalizarea educației și pot oferi resurse esențiale pentru școlile care au cea mai mare nevoie. Indiferent de domeniul de activitate, fiecare contribuție poate face o diferență semnificativă în viața elevilor și a comunităților lor, deschizându-le noi oportunități și acces la educație modernă. 

Împreună, putem construi o societate în care fiecare copil are șanse egale la un viitor mai bun. 

Adservio  este prima și cea mai folosită platformă de management a școlii România, cu peste 15 ani de experiență în domeniu. Directorii, profesorii și întregul personal școlar gestionează mai eficient sarcinile educaționale și administrative. Elevii și părinții lor sunt mai implicați în învățare și comunică îndeaproape cu școala. Printre funcționalitățile cele mai apreciate, Adservio oferă un catalog electronic, rapoarte și statistici complexe, chat și grupuri dedicate doar educației, videoconferințe, chestionare, orar digital, trimiterea digitală a temelor, bibliotecă online. De asemenea, Adservio oferă un cont gratuit pentru Primărie și Inspectoratul Școlar, prin care administrația locală are o privire de ansamblu asupra sistemului de educație din localitate. 

E.ON Software Development este o divizie de consultanță tehnologică în cadrul organizației E.ON Digital Technology (EDT) ce se concentrează în principal pe insourcing-ul dezvoltărilor strategice internaționale și locale, asigurând cunoștințele de afaceri competitive ale Grupului E.ON și promovând transformarea digitală a companiei. E.ON este una dintre principalele companii de utilități de top în Europa, jucând un rol crucial în tranziția energetică și asigurând accesul tuturor la energie sustenabilă.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune



Branded


Related