Digitalizarea tratamentelor dentare atrage mai mulți pacienți din domeniul IT. Creștere cu 90% a investigațiilor digitale și de diagnostic asistat de AI

Digitalizarea tratamentelor dentare atrage mai mulți pacienți din domeniul IT. Creștere cu 90% a investigațiilor digitale și de diagnostic asistat de AI
  • Clinica stomatologică Professional Dentist anunță o creștere cu 90% pentru investigații digitale și de diagnostic asistat AI
  • Protetica și ortodonția ghidate digital sunt în topul alegerilor la Professional Dentist
  • Digitalizarea crește accesul pacienților care lucrează în domeniu IT

Datele clinicii stomatologice Professional Dentist arată că digitalizarea influențează considerabil timpii de lucru și simplifică decizia pacientului de a accesa tratamente complexe. Protetica dentară a crescut cu peste 30%, la fel și interesul pacienților pentru implanturi sau ortodonție ghidată digital. Evoluția pozitivă e rezultatul investițiilor de peste 200.000 de euro în tehnologii de diagnostic și ghidare digitală a tratamentelor complexe, în mai puțin de 2 ani.

Într-o piață concurențială în care creșterile sunt tot mai greu de generat, atât la nivel de venituri, cât și la nivel de pacienți noi/lună, doi indicatori esențiali într-un business medical, retenția pacienților existenți este esențială. Integrarea tehnologiei în realizarea tratamentelor complexe generează creșterea retenției pacienților peste 80%.

„Digitalizarea nu este un trend pentru noi, ci un instrument prin care putem să oferim tratamente mai sigure, să realizăm în echipă un plan de tratament mai eficient și, de multe ori, să scădem timpul și costurile tratamentelor.

Vorbim despre investiții constante, anuale, de zeci de mii de euro în aceeași locație, care, dacă nu sunt utilizate corect de medici și nu completează un act medical de calitate, rămân doar cheltuieli. De aceea, când investim în tehnologie, investim și în pregătirea medicilor pentru a folosi tehnologia în practica zilnică”, afirmă dr. Mihaela Maftei, fondatoarea Professional Dentist.

Cele mai accesate tratamente sunt protetica și ortodonția ghidate digital și implantologia, care însumează aproximativ 65% din totalul veniturilor. Se observă un interes crescut în rândul pacienților cu un nivel superior de educare și, în special, a sectorului IT.

„Digitalizarea stomatologiei are un impact direct și asupra profilului de pacienți. În ultimii 2 ani, numărul pacienților care lucrează în IT s-a dublat, iar retenția în planuri de tratament a crescut. Acest lucru se datorează și faptului că ei primesc instrumente vizuale de diagnostic care îi ajută să ia decizia corectă pentru sănătatea lor. Avatarul digital al pacientului, scanările faciale, scanările dentare care înlocuiesc amprentele clasice, diagnosticul vizual cu AI etc. contribuie la previzualizarea rezultatului final și la acceptarea planului de tratament”, a adăugat dr. Mihaela Maftei.

Professional Dentist a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 9,2 milioane de lei în 2023, cu o creștere de 54% față de 2022 și un profit net de 23%. Business-ul medical, fondat de dr. Mihaela Maftei în 2008, a crescut organic și a ajuns în prezent la o echipă cu 24 de membri, medici și personal de suport. Professional Dentist este recunoscută pe piața din Iași pentru tratamente dentare complexe și proceduri digitalizate, dar și pentru echipa medicală stabilă și pentru gradul mare de retenție a pacienților din ultimii 16 ani.

Clinica stomatologică Professional Dentist a fost fondată în 2008, în Iași, de dr. Mihaela Maftei. Viziunea fondatoarei a fost de a crea un loc în care primează pasiunea pentru medicină și tehnologie, dar și grija față de oameni. În acești ani de activitate au fost tratați peste 12 mii de pacienți, mulți dintre ei revenind anual pentru programele de aftercare. Pentru toți aceștia este activă o echipă multidisciplinară care folosește cele mai noi tehnologii pentru tratamente stomatologice eficiente.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related