TikTok anunță câștigătorii din România ai competiției TikTok Ad Awards 2024

TikTok anunță câștigătorii din România ai competiției TikTok Ad Awards 2024

TikTok a desemnat câștigătorii competiției TikTok Ad Awards 2024 Central Europe. În cadrul unei ceremonii desfășurate la Varșovia, TikTok Ad Awards 2024 a premiat brandurile și agențiile de excepție din Polonia, România și Cehia, care stabilesc noi standarde în materie de campanii creative și de succes pe TikTok.

Fiecare campanie câștigătoare a adus ceva unic pe platformă și a valorificat cultura vibrantă a TikTok, comunitatea implicată și soluțiile inovatoare de publicitate folosite pentru a captiva audiențele și a-și depăși propriile obiective. Aceste branduri au oferit o adevărată lecție despre cum să reușești pe TikTok, utilizând cele mai bune strategii și formate de reclame pentru a obține rezultate remarcabile.

Mai jos se află lista câștigătorilor din România:

Greatest Branding

Această categorie premiază o campanie de branding excepțională care a folosit o strategie inovatoare pentru a obține rezultate excelente.

Kaufland România | V8 Interactive

1 Million Challenge

Creșterea engagement-ului prin provocări amuzante și implicarea activă a comunității în preluarea inițiativei.

În cursa de a deveni primul brand din România cu 1 milion de fani pe TikTok, Kaufland a decis să dea start celebrării momentului alături de utilizatori printr-un dialog distractiv, care a dus la zeci de provocări amuzante și un administrator blocat într-un magazin Kaufland. Fără premii, doar pură distracție pe TikTok. Pentru această campanie, Kaufland a avut un obiectiv principal clar: să crească comunitatea Kaufland la 1 milion de urmăritori pe TikTok, în decurs de 50 de zile de la lansarea campaniei.

Prin îmbinarea diferitelor formate (implicarea comunității pentru creșterea engagement-ului pe profil și utilizarea reclamelor In-feed & Spark Ads pentru a asigura o vizibilitate sporită) și prin cedarea controlului asupra contului către utilizatori (rolurile au fost inversate, iar utilizatorii au avut șansa de a lansa provocări pentru administratorul contului), Kaufland a obținut un succes incontestabil în comunitatea TikTok: a devenit primul brand care a atins 1 milion de urmăritori, nu în 50 de zile (așa cum planificaseră inițial), ci în 11 zile! Comunitatea Kaufland a crescut de la 970.000 de utilizatori la 1 milion în doar 11 zile, iar rata de engagement a campaniei s-a dublat față de cea medie. În plus față de creșterea ratei de urmăritori, conținutul a generat o mulțime de reacții: comentarii, aprecieri și salvări. Mai mult, conținutul Kaufland a acumulat un total de 21 de milioane de video views în mai puțin de două săptămâni.

Greatest TikTok

Acest premiu se acordă celei mai bune campanii care a valorificat creativitatea platformei prin idei inovatoare centrate pe TikTok și a obținut un impact suplimentar prin utilizarea inteligentă a produselor de publicitate pentru a atinge toate obiectivele de marketing.

DORITOS România | OMD România

#DoritosBoldSquad

Campanie îndrăzneață care generează rezultate remarcabile în toate domeniile.

Doritos și-a propus să îndeplinească o misiune îndrăzneață: să capteze atenția publicului Gen Z pe TikTok. Scopul lor a fost să inspire consumatorii să își îmbrățișeze individualitatea și să se exprime creativ pe platformă. Brandul a decis să lanseze #DoritosBoldSquad – un manifest dinamic susținut de artistul român Deliric, a cărui melodie motivațională a fost menită să ajute ascultătorii să-și descopere îndrăzneala. Obiectivul principal al brandului a fost acela de a crea awareness printr-o serie de videoclipuri dedicate.

Strategia campaniei s-a bazat pe trei piloni: crearea celui mai relevant și autentic conținut pentru a răspândi mesajul de brand și a crește vizibilitatea (muzică personalizată de brand, videoclipuri dedicate pe TikTok prin funcția Stitch și conținut creat de un grup remarcabil de micro-influenceri), planificarea celor mai eficiente formate TikTok pentru a crește nivelul de awareness și frecvența (utilizând mixul TikTok: Top View, Top Feed, In-Feed Ads, precum și amplificarea conținutului de micro-influenceri și videoclipuri CTA dedicate) și măsurarea KPI-urilor de brand prin Brand Lift pentru a testa eficiența campaniei.

#DoritosBoldSquad a reprezentat prima activare creativă pe TikTok a brandului dezvoltată printr-o serie de videoclipuri în patru categorii: cea mai curajoasă mișcare, make-up, dans și creație artistică. Campania a folosit funcțiile, tendințele și conținutul creat de influenceri de pe TikTok pentru a maximiza indicatorii de engagement și reach, rezultând într-o activare specifică platformei. În scurt timp, canalul TikTok al Doritos s-a transformat într-un hub de libertate și inspirație, cu videoclipuri îndrăznețe de la influenceri care încurajau pe toată lumea să își exprime curajul unic.

Campania #DoritosBoldSquad a obținut rezultate impresionante în toate domeniile: mesajele brandului au atins 83% din audiență, comparativ cu obiectivul planificat de 60%; la nivel de engagement a obținut 3,2 milioane de utilizatori unici într-o singură zi cu formatul Top View și a înregistrat cea mai mare rată de click-through din categoria Snacks — de două ori mai mare decât benchmark-ul platformei. În plus, Doritos a înregistrat o creștere a cotei de piață cu 7,8 puncte procentuale în categoria chipsurilor tortilla și o creștere de 10,9 puncte procentuale în valoare. De asemenea, atributele cheie ale brandului relevante pentru Gen Z, cum ar fi „distinctivitatea” și „coolness-ul” au crescut cu 8pp și, respectiv, 5pp.

În calitate de echipă câștigătoare a titlului de Greatest TikTok Central Europe, DORITOS România va călători la Lisabona pe 27 noiembrie pentru a concura la Grand Prix-ul European împotriva celor mai bune campanii din Marea Britanie, DACH, Franța, Italia, Spania, Țările Nordice, Israel și Țările de Jos, pentru a vedea cine va fi desemnat cel mai bun dintre cei mai buni!

Juriul TikTok Ad Awards 2024 Central Europe a fost format din:

  • Dawid Kaźmierczak, Founder & Chief Content Officer, Polot
  • Oana Lupoaie, CEO International Markets, Sense8 Digital Technology
  • Agata Papis-Maniecka, CEO & TikTok Creator, Facetka od reklamy
  • Anna Hospodarova, Head of Social Media, Publicis Groupe
  • Bé Hà Nguyen, Creator & Váng owner, Váng
  • Dana Nacu, Content Marketing & Social Media Lead, ING Romania
  • Grzegorz Smyka, Managing Partner Biddable Media, GroupM Poland (WPP)
  • Matous Sudik, Social Media & Digital Content Lead, O2
  • Silviu Buidan, Head of Digital & Events, Kaufland Romania SCS
  • Alexandra Popescu, Media & Content Manager, L'Oréal
  • David Barta, Content Lead & Stategist, FLO
  • Filip Dawid, Head of Content & Technology, Leo Burnett
  • Florin Rogojinaru, TikTok Creator
  • Joanna Lenart, Biddable Director
  • Łukasz Samołajtis, CEO, Bysil

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles, Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


GroupM

WE ARE SHAPING THE NEXT ERA OF MEDIA. EVERY DAY. MINDSHARE, MEDIACOM, WAVEMAKER, ESSENCE, AND M/SIX—OUR AGENCIES ARE THE FRONT LINE TO A NEW ERA OF MEDIA STRATEGY AND INNOVATION. And because we have three of... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related