În 2024, Transgor Logistik a înregistrat un parcurs remarcabil în domeniul logisticii și transportului, consolidându-și astfel poziția pe piață. Cu o creștere a cifrei de afaceri de 8%, dar și investiții constante în automatizare și digitalizare, compania se pregătește să facă față provocărilor anticipate pentru anul 2025.
Transgor Logistik, cu sediul în Tomești, Iași, estimează pentru 2024 o cifră de afaceri de aproape 17 milioane de euro, în creștere față de anul precedent. Compania încheie anul acesta cu 70 de angajați și o flotă adaptată nevoilor de transport internațional și distribuție locală între centrele regionale din țară.
Din 2013, compania este partener afiliat PALL-EX România și oferă servicii de preluare și distribuire a mărfurilor paletizate din România și UE către orice destinație din țară. A și câștigat doi ani la rând titlul de „Best Member”. Rețeaua are 52 de membri care contribuie la rețeaua logistică națională și deservește comenzile a aproximativ 9.000 de clienți activi lunar către o medie de peste 1,5 milioane de paleți manipulați anual. Rețeaua reprezintă o contribuție semnificativă la sectorul logistic și economic din România, cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 65 de milioane de euro.
Cu o prezență extinsă la nivel național, prin puncte de lucru în București, Cluj, Brașov și Bacău, Transgor Logistik asigură schimburi comerciale atât în piața locală și Europa, cât și pe alte continente, punând în mișcare lunar 1.500 de camioane. Cel mai mare trafic în 2024 a fost pe ruta România – Italia, dar compania a remarcat o creștere și către țări ca Bulgaria, Turcia și Grecia. Principalele destinații au fost însă Franța, Germania, Ungaria, Anglia, Belgia, Olanda sau Luxemburg. Se remarcă însă o scădere semnificativă a traficului către Germania și Franța ca urmare a reducerii activității din sectorul automotive.
În ceea ce privește investițiile, Transgor Logistik alocă în medie 45.000 de euro anual pentru digitalizare, automatizare și optimizare de business. Acestea au fost esențiale pentru îmbunătățirea serviciilor oferite clienților și pentru susținerea dezvoltării continue a afacerii. Totodată, prin astfel de investiții compania s-a pregătit pentru provocările care vor veni în 2025 pe fondul îngrijorărilor economice și geopolitice.
„Suntem încântați de realizările noastre din 2024, dar suntem conștienți că provocările viitoare necesită o abordare proactivă și o monitorizare mai atentă ca niciodată a industriei și a pieței locale și internaționale. Strategia noastră de ani buni a fost să investim în inovație pentru a fi capabili să ne adaptăm rapid la schimbările din industrie pentru a continua să oferim cele mai bune servicii clienților noștri.
Nu am reuși să facem asta fără o dezvoltarea continuă atât profesională, cât și personală a angajaților noștri. Cu cât ei sunt mai pregătiți pentru provocările din 2025, cu atât și compania cu totul va fi mai pregătită. Vizăm, totodată, dezvoltarea portofoliului de servicii logistice, extinderea prezenței pe noi piețe și identificarea de noi oportunități de creștere în regiuni strategice. Și plănuim să facem asta în timp ce țintim o diverisificare a portofoliul de clienți”, a declarat Mihai Goriuc, CEO & Founder, Transgor Logistik.
Pentru 2025, Transgor Logistik anticipează provocări legate de fluctuațiile pieței, reglementările noi, dar și o posibilă creștere masivă a taxelor fiscale. Totodată, compania preconizează că incertitudinile economice vor angrena tensiuni considerabile între companiile transfrontaliere, sindicate și forța de muncă. Planurile de restructurare și chiar închiderea unor puncte de producție duc la îngrijorări considerabile în țări cheie din Europa, cum ar fi Germania, și e de așteptat ca acestea să fie resimțite și în România.
Aceste aspecte vor necesita o adaptare rapidă și eficientă a strategiilor, în special în sectorul transporturilor și logisticii. Transgor Logistik anunță că se va concentra mai mult pe dezvoltarea serviciilor logistice care lipsesc în prezent atât prin investiții în noi depozite cross docking și de termen lung, cât și în modernizarea flotei pentru a crește eficiența din punct de vedere al costului.
Transgor Logistik subliniază că un prim moment de creștere pentru companie a fost aderare României la Uniunea Europeană. Acum, odată cu aderarea la Spațiul Schengen din ianuarie 2025, preconizează că va fi încă un moment de dezvoltare. Chiar dacă vor fi menținute anumite controale tehnice pentru încă 6 luni după momentul aderării, Transgor Logistik apreciază că este un avantaj considerabil pentru logistic, făcând chiar și tranzitul internațional similar celui local, cu o reducere considerabilă a timpilor și o fluiditate mai mare a traficului.
Transgor Logistik – cu sediul în județul Iași, România – este un jucător esențial în domeniul transportului internațional și logisticii, cu o experiență de peste 30 de ani în furnizarea de soluții eficiente pentru afaceri de toate dimensiunile. Compania a fost fondată în 1994, dar dezvoltarea actuală i se datorează lui Mihai Goriuc, actualul CEO, care a preluat-o în 2002. Astfel, în ultimii 22 de ani, Transgor Logistik și-a extins considerabil prezența în țară și în afara ei și oferă o gamă completă de servicii, inclusiv transport marfă intern și internațional, organizarea de transporturi maritime, aeriene, distribuție, depozitare modernă și gestionarea logisticii pentru bunuri paletizate.
Transgor Logistik se angajează să asigure transportul mărfurilor în condiții de siguranță, la costuri competitive și în cei mai buni timpi posibili. Cu o echipă dedicată și bine pregătită, Transgor Logistik își propune să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei afaceri, contribuind astfel la succesul clienților săi pe piața locală și internațională.