În România, TikTok continuă colaborarea cu World Vision.
De Ziua Siguranței pe Internet, TikTok lansează un hub educațional în aplicație pentru comunitatea TikTok din Europa, Regatul Unit și Israel. Acesta include sfaturi, instrumente și resurse utile, fiind un ghid esențial care susține comunitatea să își gestioneze experiența digitală și să rămână în siguranță în timp ce creează conținut, se conectează și navighează pe TikTok. Această resursă, care a înregistrat cu succes anul trecut peste un milion de vizite, continuă să sprijine comunitatea TikTok în gestionarea siguranței în mediul online.
Parteneriat cu Fundația World Vision România
Pentru a marca Ziua Siguranței pe Internet, TikTok a stabilit anul trecut un parteneriat cu Fundația World Vision, o organizație non-guvernamentală globală dedicată bunăstării tinerilor.
În continuarea acestui parteneriat, World Vision a creat anul acesta o serie de videoclipuri disponibile în hub-ul din aplicație, în care prezintă, în baza expertizei lor, modul în care tinerii pot naviga în siguranță pe platformă. TikTok va promova acest conținut sub hashtag-ul dedicat și prin utilizarea soluțiilor publicitare din aplicație.
„Este deja al doilea an în care TikTok a venit către Fundația World Vision România și către Consiliul Consultativ al Copiilor de Ziua Siguranței pe Internet, pentru ca, în parteneriat, să putem ajunge la cât mai mulți adolescenți cu informații despre folosirea în siguranță a platformei și a rețelelor sociale, în general. În luna februarie, contul @worldvisionromania va urca conținut educativ pentru ca tinerii care folosesc platforma TikTok s-o poată folosi în siguranță, să aibă acces la conținut educativ și să se bucure de o experiență cât mai adaptată nevoilor lor”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
Ziua Siguranței pe Internet este un memento pentru importanța siguranței online, însă acest aspect se află în centrul activității TikTok pe tot parcursul anului. De la eliminarea conținutului dăunător până la investiții constante în Trust și Safety, TikTok se dedică să mențină platforma un spațiu sigur pentru toți utilizatorii.
Pentru ca utilizatorii să se bucure de o experiență online în siguranță, TikTok are o serie de recomandări:
Personalizarea setărilor contului
TikTok oferă numeroase instrumente pentru o experiență sigură pe platformă, cum ar fi:
- Setările contului: Utilizatorii pot alege cine le poate descoperi contul și cine le poate vizualiza conținutul. De asemenea, pentru utilizatorii tineri, părinții pot decide împreună cu adolescentul prin opțiunea Control Parental.
- Controlul comunității: Membrii comunității pot stabili cine îi poate urmări sau le poate trimite mesaje. De asemenea, au opțiunea de a ajusta cine poate comenta, distribui sau interacționa cu conținutul lor.
- Controlul conținutului: Utilizatorii pot filtra cuvintele cheie, pot selecta opțiunea „Nu sunt interesat” sau pot activa Modul Restricționat pentru recomandări personalizate.
Încurajarea comportamentului amabil și pozitiv pe platformă
TikTok nu permite bullying-ul sau comportamentul care încurajează ura și elimină acest tip de conținut de pe platformă. Motorul platformei este bunătatea, iar utilizatorii sunt încurajați să aibă grijă unii de alții, să raporteze conținutul dăunător, să evite distribuirea sau aprecierea materialelor nepoliticoase sau suspecte și să împărtășească mesaje care susțin comunitatea.
Gândirea critică asupra conținutului
TikTok colaborează cu experți în fact-checking pentru a se asigura că informațiile și conținutul disponibil pe feed-ul For You este precis și de încredere. De asemenea, TikTok încurajează utilizatorii să raporteze și să nu interacționeze cu materialele despre care consideră că sunt suspicioase sau înșelătoare.
Gestionarea timpului
TikTok oferă comunității o gamă variată de instrumente pentru a susține echilibrul în mediul digital, cum ar fi Tabloul de bord pentru timpul petrecut în fața ecranului (Screen Time Dashboard) sau Pauze de la timpul petrecut în fața ecranului (Screen Time Breaks). Aceste instrumente ajută utilizatorii să își înțeleagă mai bine obiceiurile, să își ajusteze și să se deconecteze atunci când au nevoie.
Hub-ul educațional #SaferTogether va fi disponibil comunității TikTok, inclusiv din România, printr-o notificare push, unde utilizatorii vor putea să exploreze modul în care își pot personaliza setările și funcțiile TikTok pentru o experiență online sigură. De asemenea, TikTok a colaborat cu o serie de creatori cunoscuți cum ar fi @madalina.vin, @maracalli, @louismflr, @flavia.barbu pentru a crește conștientizarea asupra importanței bunăstării digitale.
TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles, Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.